Reklama

Reklama

TY

(seriál)
  • USA You
Trailer 1
Krimi / Drama / Romantický / Thriller / Psychologický
USA, (2018–2024), 39 h 24 min (Minutáž: 42–58 min)

Předloha:

Caroline Kepnes (kniha)

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Penn Badgley, Elizabeth Lail, Victoria Pedretti, James Scully, Shay Mitchell, Luca Padovan, Ambyr Childers, Nicole Kang, Jenna Ortega, Carmela Zumbado (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Nebezpečně okouzlující a nesmírně posedlý mladík je ochotný udělat naprosto cokoliv, aby se vetřel do života osob, které ho fascinují. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (177)

LukeUp 

všechny recenze uživatele

Hustý. A já si říkal, že po Dexterovi psychopat podobných rozměrů už nepřijde. A vida, je tu Joe! První řada se Netflixu povedla, uvidíme, jestli stejnou laťku udrží i ta druhá. Zatím super, příjemná mrazivá atmosféra plná zvratů. Všech deset dílů zhltnuto za víkend, to se stane málokdy, že mě něco takhle připoutá k obrazovce, takže zatím za 5 hvězd a uvidíme, jestli po druhé řadě trošku neklesne moje hodnocení. EDIT: Ani po druhé řadě hodnocení nejde snížit, protože ta byla snad ještě promakanější než ta první. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Prvni série ještě ujde...i když se to vše motá kolem nemožného vztahů blbky a roztomilého naivního psychopata...takový romantický Dexter...s několika hezkými erotickými scénkami...a naopak i s několika dementními smysl nedávajícími erot. scénami a vyloženě únavnými dialogy ... Jak z mexické telenovely...kdo koho miluje víc ... A kdo může víc za chybu ve vztahu... Dalo se to vydržet,protože to bylo místy vtipné... A s hezkými herečkami...druhá série je jen nuda o ničem...strašná... ()

Reklama

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Tak som to konečne dokázal a po takmer dvoch rokoch som splnil priateľke sen a pozrel som si tento seriál. Jeho nepochybne najväčšou doménou je Penn Badgley, ktorý sa do role booksmart-gentlemen-weirdo-stalker-killer jednoducho hodí. Seriál sa snaží pracovať s intertextuálnymi odkazmi, pričom v prvej sérii ide skôr o knižný svet,v druhom vďaka postave Ellie a presunu do LA sa rozširuje aj na filmové/seriálové. Niekde tu už padli komentáre porovnávajúce seriál s Dexterom, ktorého som nevidel. Kedysi som pozeral seriál The Arrow, na ktorý som si práve spomenul. V mnohom bol veľmi podobný. Láska, ochota spraviť pre blízkych čokoľvek, vrah ukrytý pod rúškom tajomstva konajúci v domnení spravodlivosti. Ono sú to v podstate stále veľmi podobné motívy, aj keď sú v konečnom dôsledku z úplne iného sveta. You tak vnímam ako nie príliš originálny, ale v podstate celkom sympatický oddychový seriál. (Slovo oddychový bude zrejme veľmi subjektívne vzhľadom na niektoré celkom brutálne scény) Keď sa na seriál pozriem vrámci jeho štruktúry, v podstate každá epizóda končí nejakým cliff hangerom (o sériách ani nehovorím), tak ako to už z mainstreamovej, masy zabávajúcej scény poznáme. Aj keď som hodnotil v priemere obe série za 3*, tá druhá je z môjho subjektívneho hľadiska o niečo lepšia. Scenáristi začali pracovať s elementom vtipu aj pomimo ironických vnútorných poznámok hlavnej postavy, dokonca aj pekných herečiek pribudlo. Celkovo som mal dojem že sa seriál pohol správnym smerom. Epizódy pôsobili odľahčene. Veľa samozrejme spravili aj omnoho sympstickejšie postavy. Ku koncu sa to už začalo trošku rúcať. Toto bude ale opäť subjektívne hľadisko. Zvrat z konca 2 série nie je úplne podľa môjho gusta, nehovoriac o tých pár sekundách pred.titulkami posledného dielu... Takéto telenovelové naťahovanie deja vážne nemusím. Ale keďže sa príbehy neuzatvorili a autorka knižnej predlohy chystá pokračovanie, dáva to z krestívneho hľadiska logiku. Čítal som že tento "universe", alebo ako to inak nazvať má mať dokonca niekoľko ďalších sérii... Ja som očakával úprimne koniec už v druhej sérii. Neverím že tento námet ponúka toľko čerstvého vzduchu, aby sa scenáristi vyhli repetetívnosti. Ale budiž... Priateľka sa poteší. A či sa poteším ja? Kto vie... ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem čekal hodně, ale takovou úchylárnu a zvrácenost, že se mi to bude i líbit, to teda ne. Ono Joea totiž nejde nemít rád, on to celý myslí dobře, ale občas se to trochu zvrtne a je třeba včas zakročit. První sérka stála na poznávání pravý Joeovi osobnosti a hlavně jeho "první lásce" Beck, která byla prostě kouzelná a není se co divit, že je pro ni schopnej udělat cokoliv. Každej díl dokáže překvapit a 9. díl, respektive jeho konec byl úplně že What? To bych čekal na poslední díl řady. Druhá sérka měla pomalejší rozjezd ale od 5.dílu, kdy se to opět zvrtlo jiným směrem to nabralo zase grády a jelo to opět až do konce. No pro mě to byl zas 9. díl + poslední vysvětlující. Jako spojit dnešní realitu, lásku a stalking se v tomhle případě vydařilo. Pokud se nemaj v plánu moc opakovat a přijít s něčím originálním i nadále, tak se na tu 3.řadu docela i těším. ()

Velemír 

všechny recenze uživatele

Morálně mimořádně problematické, víc než jinde doslova guilty pleasure, fascinující právě z podstaty divácké slasti chtě nechtě nečinným přihlížením a subjektivně bezmála spoluúčastí na do jisté míry právě i pochopitelném, leč odsouzeníhodném chování, proti všem jistotám beztrestně bruslícím na neustálé hraně odhalení, přistižení (i diváka - spolupachatele, který nedokázal zasáhnout) při činu - bez potrestání, které si přejeme i nepřejeme v téže chvíli... seriál jako test morálky, předem prohraný a přesto neodolatelný ~ ()

Galerie (499)

Zajímavosti (18)

  • Pět epizod první série byl zrežírováno ženami a pět muži, aby byl v seriálu vybalancován mužský a ženský pohled na věc. (hansel97)

Související novinky

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

22.04.2021

Šéf Netflixu Ted Sarandos na nedávné konferenci potvrdil kromě rozpočtu, o kterém jsme informovali dříve, kdy se taky diváci mohou těšit na pokračování největších hitů streamovací služby. Druhá řada… (více)

Reklama

Reklama