Reklama

Reklama

TY

(seriál)
  • USA You
Trailer 2
Krimi / Drama / Romantický / Thriller / Psychologický
USA, (2018–2024), 39 h 24 min (Minutáž: 42–58 min)

Předloha:

Caroline Kepnes (kniha)

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Penn Badgley, Elizabeth Lail, Victoria Pedretti, James Scully, Shay Mitchell, Luca Padovan, Ambyr Childers, Nicole Kang, Jenna Ortega, Carmela Zumbado (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Nebezpečně okouzlující a nesmírně posedlý mladík je ochotný udělat naprosto cokoliv, aby se vetřel do života osob, které ho fascinují. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (177)

andalin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvou sezónách zatím hodnotím pěti hvězdami, tenhle seriál mě fakt pohltil. Joe je neodolatelný psychopat, se kterým musíte soucítit a Penn Badgley je pro tu roli prostě perfektní. Miluju jeho monology. Postavy jsou skvěle rozvedené, drama se dá krájet. Některé prvky se sice ve druhé řadě opakují (Paco/Ellie, rozchod s Beck/Love), ale možná je to právě proto, že Joe žije život v určitých kolejích. Docela mě zajímá, kdy ho dopadnou, protože američtí detektivové zde očividně stojí za prd. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se tomu bránil, a nakonec jsem podlehl. Možná to je spíš slaďárna pro holky, ale mně se to líbí. Můžeme tam pozorovat lehkou podobnost s Dexterem, časem je tam ještě větší. Joe má za sebou těžké dětství, a to ho poznamená. Je tak trochu jiný než ostatní a nemá moc přátel. Vše se změní, když jednou ve svém knihkupectví narazí na pohlednou Beck. Okamžitě se do ní zamiluje a začne ji stalkovat. Cesta k jejímu srdci je ale trnitá. Nejdřív se musí znavit jejího milence. Pak už mu nic nestojí k cestě. Spoiler: Nakonec se to vyhrotí a mrtvých přibývá. I když pro Beck dělá všechno, ta to stejně neocení, a nakonec skončí mrtvá. Joea dožene jeho minulost a ve 2. sérii se přesouvá do LA. Tam si najde nový objekt jménem Beck. Ne vše jde ale podle plánu, a tak se stejně nakonec musí zase přestěhovat. Love je totiž podobně šáhlá jako on. 3. série se odehrává na předměstí San Francisca. Všechno je na první pohled ideální, ale není. Love je hrozně žárlivá a mrtvol přibývá. Nakonec Joeovi nezbude nic jiného, než se jí zbavit a přesunout se dál. Další série by měla být v Paříži, tak uvidíme. "Jsou ty koláčky bez lepku?" ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série Musím uznat, že jsem to nečekal, ale stalker Joe a jeho vyprávění příběhu o osudové ženě, si získalo mou pozornost. Právě jeho komentář mi přišel jako ona nejzajímavější součást i díky němu vás to do děje překvapivě dobře vtáhne. Pozornost, kterou to vyvolalo, si to ale zaslouží, protože je to slušně zpracovaný nápad. A rozhodně není těžké si užívat postavu Joea, hlavně protože mu to ostatní postavy dělají hrozně jednoduchý. Hlavní hrdinka Beck je sice pěkná holka, ale její naivita či hloupost mě několikrát vážně zklamala. Ještě horší je to pak s postavami, kterými se obklopuje v čele s nejlepší kamarádkou. Ani Joe však není bez chyby, vadilo mi, že mu až podezřele všechno vychází a prochází. Jak začátek skvěle bavil, tak konec mě trochu zklamal. Zakončení jsem sice čekal a jsem rád, že přišlo, ale poslední scéna je vysloveně špatně. Podle mě měl být You jeden z těch dobrých seriálů, co má jednu podařenou a uzavřenou řadu. Pokud pokračování, tak v podobě antalogie. 2. série Upřímně jsem si nedovedl představit smysluplné pokračování, ale tvůrcům se podařilo vytvořit přechod v příběhu, který smysl přeci jen dával. Z Joea se stává Will a utíká před svým osudem do nového města, kde pozná novou lásku, ale minulost se ho samozřejmě snaží dohnat. Dobře je, že druhá série se nesnaží jen opakovat to, co fungovalo předtím a místo toho přichází s pár novými věcmi. Několik překvapivých zvratů (odhalení v závěru) a ten skvělý komentář hlavního hrdiny, který v sobě prostě má něco, co vás ke sledování přitáhne. Navíc postava Love mě bavila víc než Beck. Závěr opět otevřel dveře pro další sérii, ale bojím se, že pokud to nebylo překombinované doteď, tak během ní už to bude. Ale třeba se pletu, druhou sérii jsem tady nechtěl a když jsem ji dostal, tak si myslím, že je ještě o něco lepší než ta první a já byl pozitivně překvapen. 3.série Třetí řada je vlastně ještě šílenější než předtím. Joe a Love se přestěhují do relativně klidného předměstí, aby společně vychovávali syna. Jenže idylka nevydrží ani pár minut a jako obvykle se začnou věci hroutit. I když je pravda, že tentokrát je to zásluhou impulzivní Love, po které musí Joe zahlazovat problémy. To byla sice zajímavá změna tempa, ale musím přiznat, že tahle řada už mě nezaujala jako ty předchozí. Závěr samozřejmě připravil pokračování a odstranil několik překážek, které by ho dělaly příliš komplikované. I přesto se obávám, jestli to může ještě nabídnout něco zajímavého a nového, nebo jestli už se bude pouze točit v kruhu. 4. série Nový start v Londýně mě bavil a hlavně první polovina měla zajímavý spád, "Eat the Rich Killer" měl něco do sebe, ale rozuzlení se mi netrefilo do noty. Takže jsem trochu zklamaný z té druhé poloviny a z toho, jak se to všechno nakonec vyvrbilo. Každopádně jsem zvědav na to, jak se to v páté řadě úplně ukončí a co se vlastně bude dít, když Joe nebo zase Joe. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Takový ten správný nový dexter i když ne tak chytrý, ale nápaditý. Občas se mu něco nepovede a skoro si ho musíte oblíbit. Však on vlastně nedělá nic špatného až na fakt, že se zamiloval tak jako každý z nás. I když on tomu jde dost naproti :) Ne rozhodně zábavný a dobře udělaný krimi seriál a parádní konec druhé série. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Dexter bez krvy a premyslenosti. Dexter pre puberťáčky. Dexter, ktorý totálne ignoruje princíp pravdepodobnosti. Beck kandiduje na jednu z najviac nesympatických, stupidných a otravných postáv v histórii TV. Vďaka nej musíte absolvovať desiatky nelogických rozhovorov. Neviem aký zámer tvorcovia mali, ale Joey mal moje sympatie. Teda sympatie v tom smere, aby všetky tie p*če na čele s Beck sejmul. Druhú sériu naozaj riskovať nebudem. To by som musel byť rovnako vypatlaný ako Beck. ()

Galerie (499)

Zajímavosti (18)

  • Pět epizod první série byl zrežírováno ženami a pět muži, aby byl v seriálu vybalancován mužský a ženský pohled na věc. (hansel97)
  • V čase 11:33, když si Joe (Penn Badgley) prohlíží seznamku, tak dívka jménem Morgan drží v ruce půllitr s logem českého pivovaru Svijany. (starblade)

Související novinky

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

22.04.2021

Šéf Netflixu Ted Sarandos na nedávné konferenci potvrdil kromě rozpočtu, o kterém jsme informovali dříve, kdy se taky diváci mohou těšit na pokračování největších hitů streamovací služby. Druhá řada… (více)

Reklama

Reklama