Reklama

Reklama

Arctic: Ledové peklo

  • Island Arctic (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Muž havaruje s letadlem uprostřed nedozírné ledové pustiny. Každý den dodržuje rutinní úkony a doufá, že se dočká záchrany. Jednoho dne se objeví vrtulník, silná sněžná bouře však zapříčiní pilotovu smrt a muž pochopí, že má jen dvě možnosti: zůstat v havarovaném vraku a připravovat se na jistou smrt, nebo se vydat na stovky dlouhou pouť s nejistým koncem… (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (425)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak nám venku naflákalo hafol sněhu a já dostal chuť na nějaký filmy se sněhovou scenérií. Hlavním tahákem filmu pro mě byl Mads Mikkelsen, kterej mě zatím v žádným ze svých filmů nezklamal. Možná je to i tím, že má čuch na dobrý filmy a svoje role si pečlivě vybírá. Já mám tyhle survivaly celkem rád a tenhle má fakt hodně velkej trumf v podobě M. Mikkelsena. Někomu může přijít snímek pomalej a nudnej ale já jsem se nenudil. A kdo má Mikkelsena rád ten se nudit nebude taky. Je to taková One Man Show. Škoda jen, že film nemá na konci větší koule a vytasí se s Happy endem. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Komorní až minimalistické survival drama postavené zcela na herectví Madse Mikkelsena. Já byl velmi spokojen, mě tyhle pomalé filmy baví...jen ten úplný konec by se mi líbil chmurnější...formálně jde o podařený kontrapunkt velkých celků krajiny věčného sněhu a ledu a detailů tváře/rukou/dalších částí těla hlavního hrdiny...vjem nehostinosti je velmi silný...S.O.S. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Arctic" podľa mňa nakoniec celkom funguje. Je super vidieť, že sa dá urobiť aj film, ktorý skoro vôbec nemá žiadne slová a dokáže len vizuálnymi metódami pracovať. Pôvodne som si myslel, že to bude len o jednom hercovi - Madsovi Mikkelsenovi, no nakoniec bude mať ešte aj spoločnosť. A je potrebné sa vydať na cestou za neistou budúcnosťou. Ale znemná určite väčšiu dávku istotu ako ostať na mieste. Film má nápad, má dobrého hlavného hrdinu, ktorý dokáže svoju rolu predať. Ale je pravda, že je to jednoduché zadanie a s realizáciou, ktorá moc riskovania neponúka. Sú tu možno 2 scénky, ktoré predstavujú nejaký skutočný risk (pokiaľ teda nepočítame posledné 2 minúty). Ale je pravda, že ten koniec je skutočne silný. A v jednom momente som si skutočne myslel, že to dopadne tak ako to film naznačuje. Ako survival film to funguje, vyzerá to dobre, má to atmosféru, no reálne by som sa nebránil tomu, keby film predstavoval možno o niečo väčšie riziko. Ale som spokojný. Nenudil som sa a Mads Mikkelsen do toho dal absolútne všetko. Na zhliadnutie určite môžem odporúčať. Hodnotenie: B+ ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Mads Mikkelsen ako vždy skvelý, drsné prostredie ľadovej Arktídy zamrazí aj diváka sediaceho v pohodlí teplého domova, ale... väčšiu časť stopáže sa skutočne nič výnimočné nedeje. Navyše, keď sa Mikkelsen začne starať o ženu z helikoptéry, robí jednu logicku chybu za druhou. Ako keby hrdinovu púť režisér zámerne sťažoval. (Príklady – SPOILER – 1. pri prvej vyznačenej trase mohol hore vytiahnuť samostatne sánky, batožinu a ženu, miesto toho ťahal sánky so ženou a nezvládol to 2. na konci sa mohol čím skôr tackať smerom k helikoptére s horiacou svetlicou a ihneď sa vrátiť pre ženu, miesto toho sa zbytočne vrátil k žene a strácal čas tlačením sánok). ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Něco mezi Revenantem a 127 hodinami, avšak ve všech ohledech pomalejší a komornější především. Pokud jde o ústředního hrdinu je herecky Mads standardně skvělý a celý film stojí a padá na jeho hereckém výkonu. Bohužel prakticky celý film je právě a jenom o jeho výkonu, což k absolutní spokojenosti nestačí u takovéhoto žánru. Malinko mi chyběla silnější úroveň napětí, kamera mohla nasnímat více nekonečných záběrů krajiny a pod jinými úhly. Celkově se dalo dle mého z vybraného prostředí vytřískat daleko víc. Nakonec bezvýchodnost celé situace nejvíc vykreslilo ani ne tak prostředí, kde se film odehrával, jako spíš nekonečně velká mapa ukazující délku celé cesty, což je trochu škoda. 76% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • Režisér filmu Joe Penna začal v roce 2006 nahrávat videa na svůj YouTube kanál MysteryGuitarMan. Arctic: Ledové peklo je jeho prvním celovečerním filmem. (MeanWhile)
  • Hodinky, které ve filmu nosí Overgård (Mads Mikkelsen), jsou Seiko Sportura Solar Chronograph. (Krupe)
  • Ztroskotané letadlo má české označení OK-AGG. (berbis)

Reklama

Reklama