Reklama

Reklama

Arctic: Ledové peklo

  • Island Arctic (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Muž havaruje s letadlem uprostřed nedozírné ledové pustiny. Každý den dodržuje rutinní úkony a doufá, že se dočká záchrany. Jednoho dne se objeví vrtulník, silná sněžná bouře však zapříčiní pilotovu smrt a muž pochopí, že má jen dvě možnosti: zůstat v havarovaném vraku a připravovat se na jistou smrt, nebo se vydat na stovky dlouhou pouť s nejistým koncem… (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (425)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Aneb když označení "minimalistický nedoslovný chladný odosobněný procedurál" pro survival žánrovku vezme tvůrce doslovně. Jakože echt doslovně. A dobře udělal. Nemluvný, zabejčený, strhaný, pragmatický a o naději i vůli (pře)žít nepřicházející Mikkelsen to ruku v ruce s působivě mrazivou atmosférou nekonečných sněžných dálav spolehlivě táhne navzdory poněkud tuctovému průběhu a překážkách během všeho toho úmorného krok-sun-vydýchat-krok plahočení. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Arctic" podľa mňa nakoniec celkom funguje. Je super vidieť, že sa dá urobiť aj film, ktorý skoro vôbec nemá žiadne slová a dokáže len vizuálnymi metódami pracovať. Pôvodne som si myslel, že to bude len o jednom hercovi - Madsovi Mikkelsenovi, no nakoniec bude mať ešte aj spoločnosť. A je potrebné sa vydať na cestou za neistou budúcnosťou. Ale znemná určite väčšiu dávku istotu ako ostať na mieste. Film má nápad, má dobrého hlavného hrdinu, ktorý dokáže svoju rolu predať. Ale je pravda, že je to jednoduché zadanie a s realizáciou, ktorá moc riskovania neponúka. Sú tu možno 2 scénky, ktoré predstavujú nejaký skutočný risk (pokiaľ teda nepočítame posledné 2 minúty). Ale je pravda, že ten koniec je skutočne silný. A v jednom momente som si skutočne myslel, že to dopadne tak ako to film naznačuje. Ako survival film to funguje, vyzerá to dobre, má to atmosféru, no reálne by som sa nebránil tomu, keby film predstavoval možno o niečo väčšie riziko. Ale som spokojný. Nenudil som sa a Mads Mikkelsen do toho dal absolútne všetko. Na zhliadnutie určite môžem odporúčať. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Chybí mi tam režijní skill, v potenciálu zkrotit na kameru přírodní živel, kterým oplývá třeba Kormakúr, jmenovitě jeho Everest. Arctic je menší, úspornější, výpravou zdrclejší a castingově výrazně chudší. Není to velká story, ale cesta a dělání klíčových rozhodnutí k přežití jednoho muže za nouzových podmínek. Survival příběh bude vždycky relativně cool a sugestivní, jelikož ten duševní přesah v základních instinktech přežití jedince jsou působivé a v(ď)ečné téma, ale Arctic mohl být možná rozehraný o trochu lépe s trochu barvitějším příbehem. Zkrátka nezbavím se dojmu, že Antarktidu šlo podojit více. Mikkelsen samozřejmě válí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Viem, že Artic nie je typ filmu, ktorý má byť od začiatku do konca nabitý zvratmi a akciou, ale na môj vkus to bolo predsa len až príliš monotónne a pomalé. Síce to ako-tak zachraňuje rozumne zvolená minutáž (ani nie hodina a pol), ale aj tak to bola trošku nuda. Mads Mikkelsen tomu veľa dal, mám ho fakt rád, ale bol v úlohe predsa len pomerne nevýrazný (no to by bol každý, je to proste ten typ úlohy). Niektoré scény skvelé a ku koncu sa dostaví značné napätie, ale na viac ako 3* to nevidím. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Arctic je prispôsobený na princíp taktiež dobrodružného Stroskotanca, ale namiesto teplého, osamelého ostrovčeka, tentokrát prichádza pravé, nefaľšované - ANTONYMUM, (t.j slovo s opačným významom) čiže sneh a ľad + extrémne nízke nočné teploty, dáva naprosto jasne na zreteľ, že ani teraz to nebude mať bezmenná postava jednoduché. Totiž budem mať tak realisticky dojem bytia v Arktíde, že veľký ľadový medveď mi normálne dýchal na chrbát, až sa po mne chcel zahnať svojimi velikánskymi labami, ktoré by ma za pár sekúnd roztrhali na franforce. _Hlavnú postavu stelesnil zarastený Dán, Mads Mikkelsen, ktorý si nemá šancu vôbec oddýchnuť, pretože minimalistická d.p. Islanďana, Tómasa Örna Tómassona z neho ani na okamih nespustí objektív, a tak sa tým pádom stáva jeho výkon - pozoruhodným, lebo musí celý film utiahnuť takmer úplne sám (prezradím vám tajomstvo, že nebude až tak „lonely”). Intenzívna hudba a zvuk len čoraz viac podtrhovali a zvýrazňovali takú melancholickú atmosféru, ktorá ma sprevádzala od začiatku až po koniec, a po spojení týchto dvoch neoddeliteľných filmových zložiek, všetko vygradovalo do absolútne majstrovského finále ! Vidieť jedincov v nezávideniahodnej pozícii, nie je nič na zasmiatie, i keď si Mads Mikkelsen snažil svoj „pobyt” neustále skrášľovať. Toto je určite „artový film” , určený predovšetkým užšiemu špecializovanému publiku, keď sa dá na záver zhrnúť, že si ma veľmi získal ! Výborný snímok. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • Mads Mikkelsen prohlásil, že šlo o nenáročnější natáčení v jeho životě. (ČSFD)
  • „Natáčení bylo opravdu náročné. Jak fyzicky, tak psychicky. Potýkali jsme se s větrem silným 80 km/h, zmrzlým deštěm, sněžnými bouřemi, neprůjezdnými silnicemi, vozy s materiálem zaseknutými daleko na cestě, dveře aut nám urvala vichřice a na konci natáčení začal tát sníh. Kvůli počasí se natáčecí plán měnil snad každou hodinu. Ale i přes tyto brutální podmínky, zůstal celý tým nezdeptaný. Až čiperný. Obzvláště Mads. Na mysl mi přichází hlavně jeden záběr: Overgård je skoro kilometr od kempu, přichází k němu přes zamrzlé jezero. Skůtry v té době na jezero nesměly, takže trvalo snad půl hodiny jen se dostat k místu záběru. Mohl ho dablovat jakýkoliv člověk v červené bundě, ale Mads zůstal věrný svému závazku, že bude v každičkém záběru. Dali jsme mu vysílačku a šel… Tenhle záběr je můj úplně nejoblíbenější z celého filmu.“ – Joe Penna, režisér/scenárista. (Zdroj: Bohemia MP)
  • Hlavní postava mluví anglicky a dánsky. (džanik)

Reklama

Reklama