Reklama

Reklama

Arctic: Ledové peklo

  • Island Arctic (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Muž havaruje s letadlem uprostřed nedozírné ledové pustiny. Každý den dodržuje rutinní úkony a doufá, že se dočká záchrany. Jednoho dne se objeví vrtulník, silná sněžná bouře však zapříčiní pilotovu smrt a muž pochopí, že má jen dvě možnosti: zůstat v havarovaném vraku a připravovat se na jistou smrt, nebo se vydat na stovky dlouhou pouť s nejistým koncem… (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (426)

castor 

všechny recenze uživatele

Minimalismus na druhou. Dánský klenot Mads Mikkelsen trpí kdesi za polárním kruhem, kde ztroskotal se svým letadlem, zbytek posádky pohřbil a teď se snaží přežít. Trpělivě pracuje s omezenými možnostmi, chytá ryby, hledí do mapy, přebývá v kabině letadla, kusem plechu vykutává nápis SOS a doufá. Pravidelný režim ho udržuje při smyslech. Naději mu dává záchranný vrtulník. Nepřízeň počasí ovšem byla proti a náš hrdina tak navíc nově pečuje o zraněnou pilotku. Zřejmě solidní motivace dostat ji do civilizace živou. Bez zbytečných slov a kudrlinek se dostáváme do centra dění, sledujeme rutinní úkony, které se neustále opakují. Právě až po vydání se napříč ledovou pustinou (bylo to nutné?) přicházejí nové výzvy a překážky. Za nějaký zbytečný patos v podobě vzpomínek na milující rodinu mluví situace, do kterých se omrzlý a hlavně houževnatý hrdina dostává. Přesto tenhle kousek o lidské vytrvalosti a síle nějakou tu emoci postrádá. Alespoň v mých očích. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Tak trochu nechapu, proc k tomu reziser přistoupil takhle rutinne, kdyz mel k dispozici jednoho z top 5 (pro me top 1) hercu soucastnosti a k tomu slibny lokace. Survival filmu jsou tri prdele a většina se snaží z průměru necim vymanit, sakra ocenila bych i zmutovanyho medvěda nebo tuleně zabijáka, ale tohle byla fakt dost nuda. S jakýmkoliv jinym hercem by se na to asi vubec nedalo koukat, ale Mads dokáže procitit a prodat i scénu, kde by si střihal nehty. Zadny objevny myšlenky na tema přežití, oběti, lidsky vůle atd. to nepredklada, takze je to opravdu tak z 90% jenom o Madsove herectví a pak o tom, ze v takovy zime je to fakt na hovno. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Komorní až minimalistické survival drama postavené zcela na herectví Madse Mikkelsena. Já byl velmi spokojen, mě tyhle pomalé filmy baví...jen ten úplný konec by se mi líbil chmurnější...formálně jde o podařený kontrapunkt velkých celků krajiny věčného sněhu a ledu a detailů tváře/rukou/dalších částí těla hlavního hrdiny...vjem nehostinosti je velmi silný...S.O.S. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Jen bílé pustiny, lhostejné... jen skály a smrt... Bylo by hřejivé, nádherné, být sobec a zmrd." 7 a půl hodiny dlouhý film... !!! Můj rekord. Přitom jsem zhlédnul nonstop, bez jakékoli pauzy na oddych! Několikrát jsem to už chtěl vzdát a vypnout to (se). Nevěřil jsem, že to dám, ale musel jsem pokračovat, protože jiná možnost nebyla. Bylo by to jasných pět hvězd na nočním arktickém nebi nad nekonečnými lhostejnými horami a neposkvrněnými bílými pláněmi, bohužel pátou hvězdu rozsekal na cucky rotor pohádkového vrtulníku. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mikkelsen proti kose (i té, co drží paní v černém).. Stejně jako v Chandorově Vše je ztraceno hrají hlavní role jedna herecká persona, strohost výrazových prostředků a důraz na procedurálnost. Výsledkem je óda na lidskou houževnatost, nezlomnost a sílu porvat se s mocným protivníkem, který proti nám v podstatě nic nemá. Dění kolem Redforda mi tehdy přišlo naléhavější a osobnější, tady se u posledního záběru nebylo nutné ptát jestli, ale odkud.. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • Hlavní postava mluví anglicky a dánsky. (džanik)
  • Posádka vrtulníku je thajská. Ve filmu je to patrné z průkazu totožnosti i závěrečných titulků (script consultation). (džanik)
  • Overgardův (Mads Mikkelsen) průkaz zobrazuje fotku mladého Madse Mikkelsena. Jedná se o stejnou fotografii, která byla použita v seriálu Hannibal (od r. 2013) a ukazovala mladého Hannibala Lectera, postavu, kterou si zahrál také Mads Mikkelsen. (MeanWhile)

Reklama

Reklama