Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Když se ovdovělému chirurgovi ztratí dospívající dcera, začne odkrývat temná tajemství sousedů z bohaté čtvrti, kde žije. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Látka na rozbor. Na jedný straně neskutečně úchvatnej střih a práce s flashbacky, díky kterejm se divák za a) nenudí, za b) nemusí lovit v paměti každej nepodstatnej ksicht. Na druhý straně bitka seriózního dramatu z ranku The Missing a černý anglický komedie s mrtvolama v mrazáku. Safe namísto nadšení spíš překvapuje. Odsýpá, kupí zvraty a udivuje Hallovou angličtinou. A stačí to. Na ⭐⭐⭐⭐ určitě. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem Dextera nepovažoval za geniální seriál, měl 2 dobré řady jinak stál dost za prd a Michael C. Hall tam v jedné poloze autisticky přehrával, že to bylo nudné po pár dílech, daleko lepší byl v Odpočívej v pokoji btw. Ale tady byl uplně jiný a skvělý. Překvapil mne jeho britský akcent, na amíky jeden z nejlepších. V podstatě to bylo z podobného těsta jako Cizinec a jen o fous slabší, jestli vůbec. Hraje si to příjemně s postavami na pískovišti a vy jenom čekáte, kam to povede. Zase to má trestuhodně málo hodnocení na csfd na tak fajn jednohubku! Naprosto excelentní byl sidekick hlavního hrdiny Marc Warren a asi nejlepší byl Nigel Lindsay, kterého znáte jako dementního arabského teroristu z komedie 4 lvi, ten je opravdu skvělí kdekoliv se objeví. 8/10 ()

Reklama

cernakus 

všechny recenze uživatele

Zajímavě vystavěná detektivka s vynikajícími hereckými výkony. Paradoxně jen "Dexter" prakticky nehraje a je chladný jako kdyby byl vrahem všech on. Pro nezdegenerovaného člověka žijící v bezpečí logiky a praktičnosti kontinentálního práva je sice centrální zápletka pro sérii vražd a jiných závažných přečinů slabá, ale motivy jednotlivých osob budou realistické. Jsou totiž důsledkem hovadiny, kdy v právu neexistuje promlčecí doba (typické pro mstivý "právní systém" anglosaského "práva"). ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Rovnakí tvorcovia, rovnaká šablóna. “Safe” šliape na totožnom princípe, ako “The Stranger”, čiže odkrýva tajomstvá obyvateľov jedného “sídliska”. Opätovne je k dispozícii solídny scenár, akurát v tomto prípade (oproti “The Stranger”) sa divák všetko dozvedá priebežne, respektíve v úvode každej epizódy. Nebolo to zlé, miestami je to síce opäť absurdné, a i keď mi “The Stranger” prišiel ako väčšia zábava, “Safe” stále spĺňa kritéria lepšieho priemeru. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ďalší seriál od Netflixu, ktorý príjemne prekvapil. Zaujímavé krimi pátranie po nezvestnej dcére, ktoré však so sebou prinesie aj odhalenie mnohých tajomstiev, na ktoré by zodpovední radšej zabudli. Do toho ako bonus aj jemný nádych rodinnej drámy. Od hercov som možno čakal trochu viac, hlavne chlapík v hlavnej úlohe sa mi zdal taký nemastný-neslaný, ale nebol to až taký problém. Vcelku slušný mini seriál, ktorý so sebou prinesie mnohé prekvapenia pri rozpletaní spletitých vzťahov a osudov jednej komunity. A do toho vyhráva príjemná úvodná znelka. Nadpriemer. 75/100 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Vetšina scén se natáčela v Manchesteru a jeho blízkém okolí, scény z gated community (tzv. uzavřený rezidenční objekt) však pochází z městečka Alderley Edge v hrabství Cheshire. (jezurka42)
  • Bar „Heaven“, který v seriálu vlastní Bobby (Milo Twomey), se ve skutečnosti jmenuje „Night and Day“ a nachází se v Manchesteru, ve čtvrti Northern Quarter. (jezurka42)
  • The Guardian napísal: „To, čo sa v jednom bode zdalo, že by to mohol byť Broadchurch Netflixu – zmiznutie tínedžera, trápenie rodičov, vplyv na komunitu, policajné vyšetrovanie – sa čoskoro začne podobať Zúfalé manželky." (Arsenal83)

Reklama

Reklama