Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vidocq (Vincent Cassel), zloděj a dobrodruh vedoucí bouřlivý život, se po velkolepém útěku z přísného vězení schovává pod rouškou obchodníka s tkaninami. Když ho zločinná minulost dostihne, jde do obchodu s místní policií a zavazuje se vyčistit pařížské ulice od zlodějů a vrahů. Stává se hlavou francouzské policie. Tajemství na nejvyšší úrovni moci, brutální vraždy a temné klima Paříže během napoleonské éry. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (120)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Zvolili z mého pohledu archaický, protože příliš romantizující přístup. Výsledkem byla celá řada klišé. Dnes se i historické filmy dělají syrovější, lidštější, celkově uvěřitelnější. Ta výprava- lokace, rekvizity, kostýmy byla ale ohromující a kdo si toho náhodou celou dobu nevšiml, tak ho určitě trknul poslední záběr. Možná lehce patetickej, ale každopádně velkej biják. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv mám rád hlavního herce, tak film mi přišel tak nějak dějově plochý, poctivá akční honička s pokusem o dobovou atmosféru je sice zábavná, ale kouzlo Vidocqa, tedy ten háv dobrodružství a tajemna je pryč. Barevné filtry mi přišly strašně tmavé a připadalo mi, abych si vzal na sledování speleogickou helmu, jak občas nebylo ve filmu vidět. Moje hodnocení asi taky částečně ovlivňuje, že jsem to neviděl v originále. Věřím, že ve Francii se dají najít i lepší tituly, ale když se tady dekády pěstuje neinformování masové veřejnosti, co se točí zajímavého v Evropě, latinské Americe, Asii, tak je pak obzor diváka značně zúžen. Systematická práce a médium o světovém dění ve světě filmů, seriálů na seriózní úrovni prostě chybí. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Pilot do Dobrodružství kriminalistky? Proč ne. Vládce Paříže je akční, svižný, výpravný, výtečně natočený, skvěle napsaný, s výbornou atmosférou a s mimořádným Vincentem Casselem v hlavní roli. V hlavní roli Vidocqa, jehož život je dostatečně nosný a zajímavý, navíc tenhle díl se odehrává v mezidobí jeho zločineckou a detektivní kariérou, Paříž je krásně dobová a navíc je to mnohem, mnohem lepší, než jsem očekával, takže jsem náramně spokojen. Je to tady brutálně podhodnocený, neexistuje jediný důvod, proč by tento profil neměl být červený. Doufám, že bude dvojka. PS: Fantom Paříže mně bůhvíproč strašně nebavil, ale tohle je docela jiné kafe! ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Moc mě potěšilo, že jsem mohl zase jednou vidět nový, ale přitom starý historický francouzský film. Dobrodružný příběh, přímočarý, krásně kostýmní, intriky, násilí a povedený Vincent Cassel. Ten název sice může působit lacině a odpudivě. Ale podstatný je výsledek. Velice příjemná změna v současné nabídce. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Výprava kostýmy zjedli lála. Krásne. Príbeh tiež zaujímavý. Kriminálky ide pomáhať polícií lapať svojích niekdajších "kamošov", za vidinou milosti. A tiež preto, aby nemusel ísť na ťaženie do s Napoleónom do ruských zemí. Skvelé obsadenie, silné dobové reálie a taký ten dôraz na detail. Možno to len o trošičku zrýchliť alebo prestrihať. 4 z 5 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Řád čestné legie (francouzskyOrdre national de la Légion d'honneur“), který je během filmu několikrát udělen, je nejvyšší francouzské státní vyznamenání, založeno v roce 1802 Napoleonem Bonapartem. Uděluje se jednotlivcům nebo organizacím jako uznání za vojenský, kulturní, vědecký nebo společenský přínos Francii. (noelcoward73)
  • Natáčet se začalo 25. září 2017. Nejdelší období mezi 19. říjnem a 10. listopadem strávil štáb na letecké základně 217 Brétigny-sur-Orge, kde se pořizovaly záběry z exteriérů. Interiéry pro natáčení pak poskytly mj. zámky Vaux-le-Vicomte a Fontainebleau v Seine-et-Marne, jakožto i katedrála Saint-Maclou de Pontoise. (Komiks)

Reklama

Reklama