Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vidocq (Vincent Cassel), zloděj a dobrodruh vedoucí bouřlivý život, se po velkolepém útěku z přísného vězení schovává pod rouškou obchodníka s tkaninami. Když ho zločinná minulost dostihne, jde do obchodu s místní policií a zavazuje se vyčistit pařížské ulice od zlodějů a vrahů. Stává se hlavou francouzské policie. Tajemství na nejvyšší úrovni moci, brutální vraždy a temné klima Paříže během napoleonské éry. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (118)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Výprava kostýmy zjedli lála. Krásne. Príbeh tiež zaujímavý. Kriminálky ide pomáhať polícií lapať svojích niekdajších "kamošov", za vidinou milosti. A tiež preto, aby nemusel ísť na ťaženie do s Napoleónom do ruských zemí. Skvelé obsadenie, silné dobové reálie a taký ten dôraz na detail. Možno to len o trošičku zrýchliť alebo prestrihať. 4 z 5 ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Drsný a špinavý historický film v hlavnej úlohe so zarputilým Casselom, ktorému tieto postavy vyložene sedia. Vrcholom bolo keď vstúpil do cely plnej grázlov ktorých pozatýkal a poriadne im vyčistil žalúdky, to bolo vyslovene lahôdkové. Príbehu nechýba napätie, akcia ani intrigy (hlavne v podaní akosi nadbytočnej a nevyužitej Olgy Kurylenko). Dejovo to ale nebolo veľmi objavné (bývalý trestanec začne loviť zločincov) a zvraty šuštia papierom (keď sa to hodí, tak Casselova parta sa objavuje priam zo vzduchu a zatýka zloduchov, neskôr sa deje presne to isté v opačnom garde). Záverečné čistenie zločineckého brlohu je uspokojivé, ale to množstvo mŕtvol, ktoré vyprodukovala dvojica chlapov je až absurdné. Inak ale solídna dobovka. 7-/10 ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Drsná gangsterka v historických kulisách mi ponejvíce připomněla dvoudílného Veřejného nepřítele, v němž si Richet a Cassel vyzkoušeli, že jim spolupráce skvěle funguje. Pátou hvězdičku dávám za akční scény, ve kterých postavy střílejí ze dvou pistolí zároveň, s těmi perkusními to má snad ještě větší půvab, než když hrdinové Chow Yun Fata tasívali svoje beretty. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Frantíci tyhle filmy umí a já si zase po delším čase pošmáknul . Mám rád tu starou Paříž s ulicemi plnými nepořádku, s domky všelikých tvarů a namačkaných pater s čadícími komíny nalepenými na sebe... Ty průhledy na rozestavěný vítězný oblouk... A pak ta chátra v ulicích i kočáry těch, terým se vyhnula gilotina... Vincent je pro tyhle role také jako stvořený, takže bylo jisté, že se nudit nebudu. Freya Manor je pro mne hoooodně příjemným objevem :-). Potěšila i účast Olgy, od té bych se věru nechal nechal postřelený ošetřovat opiem v její posteli na jejím zámku... Kdo ale trochu zapátrá v paměti, jistě si vzpomene, že jméno Vidocqa i jeho činy mu nejsou neznámé. Věnoval se mu totiž jeden z dílů našeho předlistopadového výborného seriálu  Dobrodružství kriminalistiky. Já jen doufám, že se tento film dostane do červených čísel, protože si to dle mého názoru naprosto zaslouží.  Dávám za 4 rolničky na cvičném paňákovi. * * * * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Francie, Vincent Cassel a nejlepší historický film letošního roku. Hlavním hrdinou je obávaný Vidocq, který je slavný zloděj s velkou pověstí, který je donucen kvůli nepříznivým podmínkám pracovat s policií a rozhodne se čistit ulice od vrahů, zlodějů a podobné verbeže. Parádní dobová atmosféra, dech beroucí Vincent, skvělé výpravné tempo, parádní kulisy i dostatek napětí a samozřejmě kus historie. Tohle se povedlo. 85% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Název filmu se objeví až během závěrečných titulků. (noelcoward73)
  • Před udělením Řádu čestné legie M. Henrymu (Patrick Chesnais) mluví François Vidocq (Vincent Cassel) s Josephem Fouché (Fabrice Luchini). Vidocq řekne, že život je lidská komedie. Fouché odvětí, že to může dát jako námět nějakému dramaturgovi. Je to odkaz na „Lidskou komedii“ (francouzsky „La Comédie humaine“), což je literární cyklus, který v roce 1842 dal Honoré de Balzac svému soubornému dílu s odkazem na Dantovu „Božskou komedii“. (noelcoward73)
  • Natáčet se začalo 25. září 2017. Nejdelší období mezi 19. říjnem a 10. listopadem strávil štáb na letecké základně 217 Brétigny-sur-Orge, kde se pořizovaly záběry z exteriérů. Interiéry pro natáčení pak poskytly mj. zámky Vaux-le-Vicomte a Fontainebleau v Seine-et-Marne, jakožto i katedrála Saint-Maclou de Pontoise. (Komiks)

Reklama

Reklama