Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vidocq (Vincent Cassel), zloděj a dobrodruh vedoucí bouřlivý život, se po velkolepém útěku z přísného vězení schovává pod rouškou obchodníka s tkaninami. Když ho zločinná minulost dostihne, jde do obchodu s místní policií a zavazuje se vyčistit pařížské ulice od zlodějů a vrahů. Stává se hlavou francouzské policie. Tajemství na nejvyšší úrovni moci, brutální vraždy a temné klima Paříže během napoleonské éry. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (119)

claudel 

všechny recenze uživatele

Co se to děje ve Francii, že hlavní ženské role musí obstarat Ukrajinka a Skotka? :-) Olga se sice moc nepočítá, protože hrála už asi ve dvaceti francouzských filmech, ale i tak mě to překvapuje. Vidocq je postava, která filmaře asi dlouho neomrzí, vždy se někdo objeví, kdo sáhne po nějakém novém zpracování s novou tváří. V tomto případě jde bohužel spíše o smršť akce, násilí a neustálého mstění někoho za někoho nebo něco a příběh se někam vytratil. Nejvíce mě potěšilo obsazení Fabrice Luchiniho do role obávaného ministra vnitra Fouchého. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Výprava kostýmy zjedli lála. Krásne. Príbeh tiež zaujímavý. Kriminálky ide pomáhať polícií lapať svojích niekdajších "kamošov", za vidinou milosti. A tiež preto, aby nemusel ísť na ťaženie do s Napoleónom do ruských zemí. Skvelé obsadenie, silné dobové reálie a taký ten dôraz na detail. Možno to len o trošičku zrýchliť alebo prestrihať. 4 z 5 ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Vcelku je zřejmé, že se Francouzi po vzoru Hollywoodu snažili rozeběhnout historicko-dobrodružnou ságu. Jenže divákům se na temnou dvouhodinovou expozici Vidocqových osudů nějak moc nechtělo a film propadl. Je to trochu škoda, protože závěr láká na další díl s triem Vidocq - Fouché - baronka na pozadí napoleonských válek. A to by nemuselo být špatné. Jenže ta expozice je opravdu občas dost zdlouhavá, a i když je finále pojaté ve velkém stylu, celé je to, i přes tu výpravu, takový dvouhodinový pilot k seriálu. A pilot do kina nepatří. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Moc mě potěšilo, že jsem mohl zase jednou vidět nový, ale přitom starý historický francouzský film. Dobrodružný příběh, přímočarý, krásně kostýmní, intriky, násilí a povedený Vincent Cassel. Ten název sice může působit lacině a odpudivě. Ale podstatný je výsledek. Velice příjemná změna v současné nabídce. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Možno objektívne aj za štyri, ale ani neviem prečo, som očakával skôr detektívku s vyšetrovaním nejakého krvavého prípadu v historickej Paríži. No ale máme tu drsnú historickú politickú drámu, kde sa až príliš často mení pozícia figúrok na šachovnici, vrátane "kráľa a kráľovnej". Vidocqua by sme mohli v tejto partii označiť za vežu. No a popri úžasnej výprave a prvotriednom obsadení tu máme množstvo intríg, predovšetkým však obrovské kvantum mŕtvol, až som mal obavy, že už ani niet koho zabíjať, vraždiť a podrážať. V tomto smere na mňa Vládca Paríža pôsobil časom dosť monotónne, až ubíjajúco násilne, pričom postavy na strane zákona mali vždy omnoho presnejšiu mušku, rýchlejšie reflexy, prípadne umierali pomalšie, než ich protivníci. 70% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Natáčet se začalo 25. září 2017. Nejdelší období mezi 19. říjnem a 10. listopadem strávil štáb na letecké základně 217 Brétigny-sur-Orge, kde se pořizovaly záběry z exteriérů. Interiéry pro natáčení pak poskytly mj. zámky Vaux-le-Vicomte a Fontainebleau v Seine-et-Marne, jakožto i katedrála Saint-Maclou de Pontoise. (Komiks)
  • Název filmu se objeví až během závěrečných titulků. (noelcoward73)

Reklama

Reklama