Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vidocq (Vincent Cassel), zloděj a dobrodruh vedoucí bouřlivý život, se po velkolepém útěku z přísného vězení schovává pod rouškou obchodníka s tkaninami. Když ho zločinná minulost dostihne, jde do obchodu s místní policií a zavazuje se vyčistit pařížské ulice od zlodějů a vrahů. Stává se hlavou francouzské policie. Tajemství na nejvyšší úrovni moci, brutální vraždy a temné klima Paříže během napoleonské éry. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (120)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu zamrzí, že tak neskonale nosná látka jakou jsou osudy Vidocqa (a navíc s takovým obsazením, režisérem a výpravou v zádech), je zredukována na pouhou dobrodružnou šestákovku s haprující logikou. Na tu druhou potěší, že když už je to pouhá šestákovka, tak echt poctivá, nekompromisní a s fungujícími emocemi. V podstatě to chtě nechtě působí jako zdařilá adaptace některého z alb Xaviera Dorisona. Zda to je klad či nikoli, je však věc zcela jiná. Dle mého klad; a ne zrovna zanedbatelný. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tak od “Vládcu Paríža” som teda očakával o čo si viac. Mám rád tieto “ufúlané”, historické krimi, no tu akoby sa dejová linka prepadávala a zároveň trápila vo svojej vlastnej podstate. Až na poslednú 20 minútovku, útlm striedali ešte hluchšie, (nie len) nič neriešiace politické pasáže, pričom keď sa konečne niečo udialo, trvalo to tak 2 minútky a opäť pád do starých koľají. Fakt škoda, lebo “old skúl” Paríž je rovnako ako Londýn, veľmi lákavá destinácia pre obdobné príbehy. Čo ma mrzelo ale najviac, je príbehová obsiahlosť. Na mňa príliš veľa konfliktov z každej strany, až som “netušil”, čo je samotnou podstatou príbehu. Taký nápad okolo “Grófa M.Ch.”, je proti tomuto ďaleko väčšia zábava. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Krom jako vždy výrazného Vincenta Cassela, sexy Freya Mavor a očekávaného podmanivého vizuálního zpracování dobové Paříže, zde nemohu již zmínit nic dalšího, co by mě na tomto snímku oslovilo. Zápletka mě ani trochu nebavila, nemá spád, poutavý vývoj, nemá zajímavé postavy, ani scény, velkou část filmu zaujímají jen nezáživné dialogy, v závěru mi pak chyběla jakákoliv gradace, a navíc zde chybí jakékoliv emoce a napětí. Akce se tu též prakticky nevyskytuje, ale především se zde tvůrcům k mému velkému údivu nepodařilo navodit ani nikterak výraznou atmosféru, což u tohoto druhu podívané upřímně nechápu, jelikož zde měla sehrát opravdu zásadní roli při výsledném dojmu, ale to je zřejmě také nezajímalo. Upřímně jsem pak očekával i o něco temnější, syrovější a drsnější podívanou, tvůrci ale spíš vsadili na decentnější konverzační kostýmové drama, jenže musím zopakovat, k tomu jim chyběla zajímavější zápletka a následně i přesvědčivější a zábavnější zpracování. Herecky to jinak samozřejmě táhne zmiňovaný Vincent Cassel, zůstal v tom ale až nezáviděníhodným způsobem sám, ostatní mu tu totiž jen mdle přicmrndávají. Celkově tak Vládce Paříže musím hodnotit lehce podprůměrně, vizuální podoba je sice v pořádku, nicméně to ostatní je prostě nepůsobivé a nefunkční. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Frantíci tyhle filmy umí a já si zase po delším čase pošmáknul . Mám rád tu starou Paříž s ulicemi plnými nepořádku, s domky všelikých tvarů a namačkaných pater s čadícími komíny nalepenými na sebe... Ty průhledy na rozestavěný vítězný oblouk... A pak ta chátra v ulicích i kočáry těch, terým se vyhnula gilotina... Vincent je pro tyhle role také jako stvořený, takže bylo jisté, že se nudit nebudu. Freya Manor je pro mne hoooodně příjemným objevem :-). Potěšila i účast Olgy, od té bych se věru nechal nechal postřelený ošetřovat opiem v její posteli na jejím zámku... Kdo ale trochu zapátrá v paměti, jistě si vzpomene, že jméno Vidocqa i jeho činy mu nejsou neznámé. Věnoval se mu totiž jeden z dílů našeho předlistopadového výborného seriálu  Dobrodružství kriminalistiky. Já jen doufám, že se tento film dostane do červených čísel, protože si to dle mého názoru naprosto zaslouží.  Dávám za 4 rolničky na cvičném paňákovi. * * * * ()

Epero 

všechny recenze uživatele

Ako reálna historická postava je Vidocq naozaj zaujímavá a veľmi by som ocenil seriálové spracovanie. Tu máme film s plytkým príbehom a hoci vedia dať Francúzi filmom dobrú atmosféru a obsadili aj dobrého herca, dostávame žiaľ len priemerný výsledok. Pôsobí to skôr ako pilot k seriálu, keďže vidíme ako Vidocqa zatknú a ako začne spolupracovať s políciou. Máme zaujímavú zmes postáv, ktoré tvoria jeho tým, ale nik nemá výraznejší priestor a sú len do počtu. Tak isto záporáci, sú hnusní a páchajú ohavné činy, ale nie sú výnimočnejší, než iní gauneri. Vidocq zavádzal nové prvky do kriminalistiky a nemal jeden špecifický príbeh, ktorý by ho preslávil. Takže tvorcovia mali voľnú ruku a skončili s veľmi nevýrazným výsledkom, kde nie je vyzdvihnutý ani Vidocqov prínos, ani nejako drsne zobrazené Parížske podsvetie, ani nás nečaká originálne pátranie, ani zločin nie je nijako prevratný ale len prostý boj o moc v podsvetí. Aj ako miniséria by mohol byť film lepší, keby venoval dosť času postavám a riešeniu zločinu. Ale takto sa to degraduje na zatýkanie jednej kriminálnej bandy a následne pomsty za útrapy, ktoré Vidocqovi spôsobí nový „vládca“ Parížskeho podsvetia. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Název filmu se objeví až během závěrečných titulků. (noelcoward73)
  • Řád čestné legie (francouzskyOrdre national de la Légion d'honneur“), který je během filmu několikrát udělen, je nejvyšší francouzské státní vyznamenání, založeno v roce 1802 Napoleonem Bonapartem. Uděluje se jednotlivcům nebo organizacím jako uznání za vojenský, kulturní, vědecký nebo společenský přínos Francii. (noelcoward73)
  • Světová premiéra snímku se uskutečnila 3. listopadu 2018 během filmového festivalu v Arrasu – právě v rodišti Eugène-Françoise Vidocqa. Při té příležitosti jeho představitel Vincent Cassel slavnostně odhalil ulici Eugène-Françoise Vidocqa. (Komiks)

Reklama

Reklama