Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vidocq (Vincent Cassel), zloděj a dobrodruh vedoucí bouřlivý život, se po velkolepém útěku z přísného vězení schovává pod rouškou obchodníka s tkaninami. Když ho zločinná minulost dostihne, jde do obchodu s místní policií a zavazuje se vyčistit pařížské ulice od zlodějů a vrahů. Stává se hlavou francouzské policie. Tajemství na nejvyšší úrovni moci, brutální vraždy a temné klima Paříže během napoleonské éry. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (120)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Zvolili z mého pohledu archaický, protože příliš romantizující přístup. Výsledkem byla celá řada klišé. Dnes se i historické filmy dělají syrovější, lidštější, celkově uvěřitelnější. Ta výprava- lokace, rekvizity, kostýmy byla ale ohromující a kdo si toho náhodou celou dobu nevšiml, tak ho určitě trknul poslední záběr. Možná lehce patetickej, ale každopádně velkej biják. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu zamrzí, že tak neskonale nosná látka jakou jsou osudy Vidocqa (a navíc s takovým obsazením, režisérem a výpravou v zádech), je zredukována na pouhou dobrodružnou šestákovku s haprující logikou. Na tu druhou potěší, že když už je to pouhá šestákovka, tak echt poctivá, nekompromisní a s fungujícími emocemi. V podstatě to chtě nechtě působí jako zdařilá adaptace některého z alb Xaviera Dorisona. Zda to je klad či nikoli, je však věc zcela jiná. Dle mého klad; a ne zrovna zanedbatelný. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Vcelku je zřejmé, že se Francouzi po vzoru Hollywoodu snažili rozeběhnout historicko-dobrodružnou ságu. Jenže divákům se na temnou dvouhodinovou expozici Vidocqových osudů nějak moc nechtělo a film propadl. Je to trochu škoda, protože závěr láká na další díl s triem Vidocq - Fouché - baronka na pozadí napoleonských válek. A to by nemuselo být špatné. Jenže ta expozice je opravdu občas dost zdlouhavá, a i když je finále pojaté ve velkém stylu, celé je to, i přes tu výpravu, takový dvouhodinový pilot k seriálu. A pilot do kina nepatří. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ako väčšina filmov z poslednej doby s V. Casselom - pointa pekná, no dejová linka ma zvyčajne moc nezaujme. Po obsahovej stránke to škrípalo aj v tomto prípade. Niektoré momenty sú až moc zjednodušené, iné zase až príliš prekombinované so zbytočnými artovými vsuvkami, čo len uberá na tempe príbehu. No na druhú stranu treba uznať, že atmosféru sa tu podarilo docieliť prvotriednu - miestami pochmúrne, miestami slnečné... presne prispôsobené aktuálnej situácii postáv, nádherné kostýmy, slušná hudba... A jednotlivým postavám sa podarilo vdýchnuť jedinečný charakter - dobrých si rýchlo obľúbite, zlých zase rýchlo neznášate... Nadpriemer. 75/100 ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Richet se vrátil v čase a naservíroval nám hutné drama z napoleonské Francie, kdy v se v této době nikdo s nikým nikterak nepáral, fakticky v této době by člověk žít nechtěl. Překvapil mě docela vysoký rozpočet (22 milionů eur), na který nejsem tak často zvyklý u filmů pocházejících ze země galského kohouta. Ve výsledku to ale filmu pomohlo, ty peníze divák viděl na každém kroku. K příběhu....Cassell je herecká stálice, objevil se v mnoha typech rolí a vždy dokázal svým hereckým talentem něčím zaujmout diváka. I zde jako Vidocq přesvědčivý. Potěšil mě ten drsný nádech, s kterým Richet umí bezchybně zacházet ( o tom svědčí jeho dvojdílný majstrštyk Veřejný nepřítel č.1), křesadlové přestřelky naturalistické, dojde i na kontaktní živočišné souboje mezi jednotlivými postavami. On i samotný příběh se dá zařadit mezi špičku, člověk se alespoň i něco dozví o této postavě, která se v historii přičinila o hodně věcí. Za nejlepší z filmu musím vyzdvihnout postavu husara a jeho příběhovou linkou, velice efektně zakončenou (z hlediska scénáře podle mě třešnička na dortu). Za mě dávám 85 % P.S. Když jsem v závěrečných titulcích zaznamenal jméno Beltrami, tak v ten moment jsem pochopil, proč se ten soundtrack tak povedl.....doporučuji si ho poslechnout na YT, alespoň skladbu Revenge :) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Světová premiéra snímku se uskutečnila 3. listopadu 2018 během filmového festivalu v Arrasu – právě v rodišti Eugène-Françoise Vidocqa. Při té příležitosti jeho představitel Vincent Cassel slavnostně odhalil ulici Eugène-Françoise Vidocqa. (Komiks)
  • Řád čestné legie (francouzskyOrdre national de la Légion d'honneur“), který je během filmu několikrát udělen, je nejvyšší francouzské státní vyznamenání, založeno v roce 1802 Napoleonem Bonapartem. Uděluje se jednotlivcům nebo organizacím jako uznání za vojenský, kulturní, vědecký nebo společenský přínos Francii. (noelcoward73)

Reklama

Reklama