Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto silném příběhu, natočeném podle skutečné události, absolvent harvardské univerzity Bryan Stevenson svede právní boj o osvobození neprávem odsouzeného. (Magic Box)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (100)

simon84 

všechny recenze uživatele

Masakr. Od zacatku vite (doufate) jak to dopadne, ale stejne na konci mate co delat, aby slza neukapla.... :-) Politicka korektnost je velky tema poslednich let. Casto se lide dneska divi, proc jsou cernosi tak podrazdeni na zdanlivou (v ocich kritiku) diskriminaci. Kouknete na tohle. To neni jih USA v 50. letech, teda 70 let zpatky. To je rok 1988-1993. A jedna z postav ve filmu byla osvobozena az 2015. 2015!! Po 30 letech v cele smrti. Jen proto, ze byl cernoch. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Parádní soudní drama s výborným Michael B.Jordanem a Jamiem Foxxem! Jamie Foxx je obviněný z vraždy 18 leté dívky a hrozí mu smrt elektrickým křeslem, ale Jamie Foxx tvrdí nevinu, důkazy jsou nepřímé a spíš to vypadá na rasistické odsouzení a Jordan jakožto začínající právník udělá vše proto, aby mu zachránil život. Film plyne pomalejším tempem, ale sbírání důkazů mě bavilo a finální soudní rozstřel má sílu, tlak i emoce, takže za mě spokojenost. Fanoušci soudních dramat by měli zbystřit. Ve vedlejší roli potěší i milá Brie Larson.8/10 ()

Reklama

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Jde vidět, jak společnost jde ráda od extrému do extrému. Osmdesátá léta není doba, kdy omylem zabitému kriminálníkovi stavějí sochy. Po BLM má leckdo s takovým filmem problém. Tady odsoudí černocha na základě chatrných důkazů, protože společnost chce mít klid v duši. Ovšem neříkají B, totiž že kriminalita černých je procentuálně vyšší než u bílé populace. Na druhou stranu odsoudit na trest smrti za jedinou vraždu, je slušný úlet. Jak dobře funguje americké soudnictví, si můžeme zjistit z počtu mužů odsouzených za znásilněni, propuštěných na základě analýzy DNA pachatele. Co se týče kvality filmu, těžko udělat ze soudničky akční snímek. Tvůrci sázejí na emoce a herecké výkony. Hlavní hrdinové neřvou co pět minut rasismus, i když k tomu situace vybízí. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Další z příběhů černocha, který byl nesprávně odsouzen a obhájce, který se nebojí jít navzdory všemu. Je to drsný příběh, ostatně jako vždy u takových příběhů, ale je dobře natočen a herecké výkony jsou fajn. Michael překvapil. I když jsem viděl už i drsnější příběhy, pořád se na to dá v pohodě koukat. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nečekal bych, že to řeknu, ale jsem spokojen. Líbilo se mě dobová atmosféra, výlíčení rasismu a výkon Jamieho Foxxe. V dnešní době, kdy je v USA rasismus vůči bílým už zcela nepokrytý, mívám s černofilmy a jejich kecy proti bílým velký problém, ale díky době do který byl příběh zasen, to zde bylo v pohodě, byť mě bílá protistrana přišla příliš ploše a neaktivně napsána, sledoval jsem vývoj se zájmem. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Film vychází ze stejnojmenné knihy „Just Mercy“ od Bryana Stevensona. (SONY_)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v amerických štátoch Alabama a Georgia. (MikaelSVK)

Související novinky

Michael B. Jordan v biblickém velkofilmu

Michael B. Jordan v biblickém velkofilmu

26.03.2019

Herec Michael B. Jordan (Creed, Black Panther) bude produkovat a zároveň ztvární hlavní roli v biblickém velkofilmu Methuselah od studia Warner Bros. Příběh vypráví o muži, který se dožil 969 let,… (více)

Reklama

Reklama