Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto silném příběhu, natočeném podle skutečné události, absolvent harvardské univerzity Bryan Stevenson svede právní boj o osvobození neprávem odsouzeného. (Magic Box)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (92)

simon84 

všechny recenze uživatele

Masakr. Od zacatku vite (doufate) jak to dopadne, ale stejne na konci mate co delat, aby slza neukapla.... :-) Politicka korektnost je velky tema poslednich let. Casto se lide dneska divi, proc jsou cernosi tak podrazdeni na zdanlivou (v ocich kritiku) diskriminaci. Kouknete na tohle. To neni jih USA v 50. letech, teda 70 let zpatky. To je rok 1988-1993. A jedna z postav ve filmu byla osvobozena az 2015. 2015!! Po 30 letech v cele smrti. Jen proto, ze byl cernoch. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekné súdne drama s vynikajúcim Machaelom a Foxxom. Ja takéto príbehy o nespravodlivosti môžem, tuto mi však niečo chýbalo. Nemalo to ten správny emočný "drive" ako by som si predstavoval a miestami mi to prišlo dosť naťahované. Na druhú stranu to pekne predstavilo maximálnu nespravodlivosť a najhoršie je, že sa to skutočne odohralo. To tomu dodáva zimomriavky. Za mňa za 4*. ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

Silné a hlavně nadčasové drama, které nevypovídá jen o minulosti, ale usvědčuje americký systém fakticky i dnes, kdy jste automaticky označen za vinného jenom proto, že máte takovou a takovou barvu pleti. Takových upozornění na nespravedlivé chování státu vůči nevinným a chudým lidem nikdy nebude dost. Můj oblíbenec Michael B. Jordan znovu potvrzuje, že je výjimečným hercem své generace, a jeho zralý herecký výkon se úplně v pohodě vyrovnává s výkony jeho starších kolegů v podobných rolích. Jamie Foxx a Brie Larson Jordanovi zdatně sekundují, ale Michael B. Jordan dokáže celý film na svých bedrech utáhnout sám. Film sice stojí primárně na hereckých výkonech, ale v neposlední řadě má také výborné řemeslo a srdíčko v kombinaci s přiměřeným patosem diváckému zážitku krásně pomáhají. Byla by velká škoda, pokud by Obhájce nevinných upadl do zapomenutí. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(88%) V mých očích je JUST MERCY skvělé soudní drama – a to ještě podle skutečných událostí, zasazené do doby někdy na přelomu 80. a 90. let. Je mi jasné, že ne každého diváka to uchvátí tak jako mě, přeci jen to mělo pomalejší tempo, úvod byl trochu divný a finální jednání u nejvyššího soudu mohlo být dle mě, víc dramatičtější, ale to jsou opravdu jen malé prkotiny či nedostatky k tomu, abych dal plný počet hvězd. Ty jsem nedal, ale to je fuk, hlavní je, že mi to sedlo jako ulité. Hlavní, mladý a nezkušený obhájce odsouzených vrahů, kterého hrál Michael B. Jordan mě příjemně potěšil. Je super, že zvládá i jiné role krom ikonického CREEDA! Ve filmu mě bavilo spoustu napjatých scén a situacích. Celkově negativní, rasistický pohled na černochy atd. Jamie Foxx byl skvělý jako vždy. Bavily mě ale i vedlejší role postav jako třeba psychicky nemocný černoch, který se neubránil elektrickému křeslu atd. Má to mnoho napínavých sekvencí, dialogů, takže snad není ani nouze o nudu, ale každý divák to vstřebá po svém. Něco málo mi chybělo a hned bych to vyzdvihl na stopro. Je to ten typ pomalejšího filmu bez výrazné hudby a spádu, ale mě toto pojetí sedlo. Toť vše. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Dobrej Michael B. Jordan, klasicky přesvědčivý Jamie Foxx a přicmrndávací a zbytečná Brie Larson. Obhájce nevinných si celou dobu jede svý a je při tom velmi jistý. Nestrhne vás hereckým výkonem nebo režií, od začátku ale pěkně plyne a tak je to až do konce. Jordan herecky překvapil. Jeden z těch klasických soudních filmů, který si rádi pustíte, ale ničím vás nepřekvapí. Mě to ale ke spokojenosti tentokrát stačilo. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Film vychází ze stejnojmenné knihy „Just Mercy“ od Bryana Stevensona. (SONY_)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v amerických štátoch Alabama a Georgia. (MikaelSVK)

Související novinky

Michael B. Jordan v biblickém velkofilmu

Michael B. Jordan v biblickém velkofilmu

26.03.2019

Herec Michael B. Jordan (Creed, Black Panther) bude produkovat a zároveň ztvární hlavní roli v biblickém velkofilmu Methuselah od studia Warner Bros. Příběh vypráví o muži, který se dožil 969 let,… (více)

Reklama

Reklama