Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto silném příběhu, natočeném podle skutečné události, absolvent harvardské univerzity Bryan Stevenson svede právní boj o osvobození neprávem odsouzeného. (Magic Box)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (100)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nečekal bych, že to řeknu, ale jsem spokojen. Líbilo se mě dobová atmosféra, výlíčení rasismu a výkon Jamieho Foxxe. V dnešní době, kdy je v USA rasismus vůči bílým už zcela nepokrytý, mívám s černofilmy a jejich kecy proti bílým velký problém, ale díky době do který byl příběh zasen, to zde bylo v pohodě, byť mě bílá protistrana přišla příliš ploše a neaktivně napsána, sledoval jsem vývoj se zájmem. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Silné a hlavně nadčasové drama, které nevypovídá jen o minulosti, ale usvědčuje americký systém fakticky i dnes, kdy jste automaticky označen za vinného jenom proto, že máte takovou a takovou barvu pleti. Takových upozornění na nespravedlivé chování státu vůči nevinným a chudým lidem nikdy nebude dost. Můj oblíbenec Michael B. Jordan znovu potvrzuje, že je výjimečným hercem své generace, a jeho zralý herecký výkon se úplně v pohodě vyrovnává s výkony jeho starších kolegů v podobných rolích. Jamie Foxx a Brie Larson Jordanovi zdatně sekundují, ale Michael B. Jordan dokáže celý film na svých bedrech utáhnout sám. Film sice stojí primárně na hereckých výkonech, ale v neposlední řadě má také výborné řemeslo a srdíčko v kombinaci s přiměřeným patosem diváckému zážitku krásně pomáhají. Byla by velká škoda, pokud by Obhájce nevinných upadl do zapomenutí. ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

I přes hvězdné obsazení je Obhájce nevinných hodně utahaná nuda, kde se jen těžko hledají napínavé momenty. Tvůrci vsadili na poselství a hluboce lidský příběh, ale tak nějak se vykašlali na všechno ostatní, takže i přes potenciálně atraktivní zápletku je to celé nakonec jen televizně vypadající prázdné nic, o rasistických buranech z jihu. Tohle téma už v Hollywoodu zpracovala spousta filmů. A většina z nich byla zajímavější a zábavnější než tahle předvídatelná a jednoduchá podívaná, která se snad i bojí být něčím zajímavá a jiná a zuby nehty se zkouší držet ve škatulce "neurážející průměr." Což je sakra málo. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Za mě hodně silné, intenzivní a pro "černochy" náročné téma. Myslím si, že je pro nás, kteří toto neprožívají či s tím nemají zkušenost, dost těžké porozumět tomu, čím si lidé jiné barvy pleti než je typický "běloch" prochází. Mě toto téma vždy dokáže rozčílit, protože já bych je obhajovala také....Film měl za mě vše - i dokonce náznak toho, že né každý v tom vězení je proti černochům, když to takto řeknu. Skvělá hudba, střih, téma, a vynikající Jamie Foxx. Za mě paráda :) A i ten čas filmu, který mě překvapil byl ok :) ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(88%) V mých očích je JUST MERCY skvělé soudní drama – a to ještě podle skutečných událostí, zasazené do doby někdy na přelomu 80. a 90. let. Je mi jasné, že ne každého diváka to uchvátí tak jako mě, přeci jen to mělo pomalejší tempo, úvod byl trochu divný a finální jednání u nejvyššího soudu mohlo být dle mě, víc dramatičtější, ale to jsou opravdu jen malé prkotiny či nedostatky k tomu, abych dal plný počet hvězd. Ty jsem nedal, ale to je fuk, hlavní je, že mi to sedlo jako ulité. Hlavní, mladý a nezkušený obhájce odsouzených vrahů, kterého hrál Michael B. Jordan mě příjemně potěšil. Je super, že zvládá i jiné role krom ikonického CREEDA! Ve filmu mě bavilo spoustu napjatých scén a situacích. Celkově negativní, rasistický pohled na černochy atd. Jamie Foxx byl skvělý jako vždy. Bavily mě ale i vedlejší role postav jako třeba psychicky nemocný černoch, který se neubránil elektrickému křeslu atd. Má to mnoho napínavých sekvencí, dialogů, takže snad není ani nouze o nudu, ale každý divák to vstřebá po svém. Něco málo mi chybělo a hned bych to vyzdvihl na stopro. Je to ten typ pomalejšího filmu bez výrazné hudby a spádu, ale mě toto pojetí sedlo. Toť vše. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Film vychází ze stejnojmenné knihy „Just Mercy“ od Bryana Stevensona. (SONY_)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v amerických štátoch Alabama a Georgia. (MikaelSVK)

Související novinky

Michael B. Jordan v biblickém velkofilmu

Michael B. Jordan v biblickém velkofilmu

26.03.2019

Herec Michael B. Jordan (Creed, Black Panther) bude produkovat a zároveň ztvární hlavní roli v biblickém velkofilmu Methuselah od studia Warner Bros. Příběh vypráví o muži, který se dožil 969 let,… (více)

Reklama

Reklama