Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminalista Viktor Mojžíš se dostane do konfliktu s majitelem psa Jindřichem Oseckým, jenž nečekaně napadne jeho šestiletou dceru Lindu. Použije služební zbraň a psa zastřelí. Incident ale vyvrcholí fyzickým střetem obou mužů a neúmyslným postřelením majitele psa Jindřicha Oseckého. Viktor je následně propuštěn ze služby a odsouzen nepodmíněně na několik let. Když vyjde z vězení, ocitá se na úplném dně. Manželka se s ním rozvedla a chce uhradit výživné na dceru, která jej vlastně nezná a Oseckému, který skončil na invalidním vozíku, musí platit odškodné. Naštěstí mu alespoň jeho kolega Taraba z kriminálky dohodí práci u známého v detektivní agentuře. V téže době na německé dálnici uprchne svým pasákům Klára Osecká, která byla několik let nezvěstná. Policejní tým vedený právě Tarabou informuje její rodiče, manžele Osecké, o vážném fyzickém i psychickém stavu jejich dcery, která byla hospitalizována v nemocnici. Vyslýchá zároveň Lukáše Kulhánka, který řídil auto, z něhož se Kláře podařilo utéct a Kulhánek tuší, že se kolem něj stahuje smyčka. Musí tak za každou cenu umlčet Kláru, aby proti němu nemohla svědčit a ohrozit tak nejen jeho samotného, ale celou skupinu, která se na obchodu s bílým masem podílí. Osudy Jindřicha Oseckého a Viktora Mojžíše se v těchto souvislostech znovu po letech nečekaně protnou. (Česká televize)

(více)

Recenze (203)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dvojdílný příběh, u kterého je krásně vidět, jak skvěle může na papíře znít originální námět, ale jak snadno ho scénárista může zprznit samotným průběhem. Zde to snad nemohlo být ani vokatější a musím teda říct, že mě to zatraceně mrzí. Nejsem schopný pochopit, jak Česká televize dokáže za poslední léta natočit dvojdílná témata jako jsou Dukla 61 nebo Metanol a pak vymyslet Stockholmský syndrom, kde jsem se sakra snažil, abych to celkově zhodnotil na tři hvězdy. Námět je totiž fakt super. Postava Davida Švehlíka je ale pro mě totální úlet. Nechci spoilerovat, ani nemám náladu to dál rozepisovat, protože bych se tu musel hrozně vyvztekat, ale přijde mi, že každýmu snad musí bejt jasný, že takhle by se policajt nechoval a člověk už vůbec ne. Nevím, kdo ty filmy schvaluje v ČT a už vůbec nejsem schopnej pochopit, jak je možné, že Česká televize dokáže natočit za poslední léta pětihvězdičkovou pecku a pak průměrný film. Škoda, tak snad příště. Co Vám budu povídat, kdyby Česká televize točila jenom dobré filmy, popř. seriály, byl bych radši…žádná jiná televize to tady neumí. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Musím se přidat k většině lidí, kteří rozdělují kvalitativně obě části. Ta první měla nápad a dost navnadila na druhou. Ovšem tam to začne drhnout už jen tím, že 3-4x dojde k záchraně náhodou. To celému příběhu ubírá na uvěřitelnosti. Škoda, chtěl jsem vpálit 4* a pochválit námět, ale finále to zazdilo. ()

Reklama

Billie777 

všechny recenze uživatele

Povedené, zvlášť na české televizní poměry a velmi chytlavé. Druhá polovina už sice pomalu začala ztrácet dech ale nakonec to stálo za zhlédnutí. Nad pár situacemi jsem se sice pozastavila, nevypadali příliš věrohodně a očividně měli především spíše zapůsobit na člověka jako na diváka ale jinak solidní podívaná s kvalitními hereckými výkony - Švehlík, Mauréry, Finger, Vondráček a výborná Maximová. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Musím souhlasit se zdejší většinou, že první díl se tvůrcům povedl více. Herecky silná záležitost, kde každý zúčastněný využije svůj prostor maximálním možným způsobem. Švehlík to z pozice hlavního hrdiny dokázal utáhnout, ale ten samotný příběh se v druhém díle začal zamotávat stylem, jenž se mi tolik nelíbil. Podle názvu jsem doufal na nějakou hodně silnou katarzi v závěru, kde by došlo ke střetu Kláry a Lukyho, ale autoři to smázli velice rychle (skoro to vypadalo, jako by scénáristům došly nápady) a já jsem si jen dokázal položit otázku....To je jako všechno ? Škoda. Náběh to mělo víc než slušný. Za mě 5/10 ()

zette 

všechny recenze uživatele

Ja myslim, ze se jedna o povedenou televizni kriminalku. Jasne, zaver nemusel byt tak "dramaticky", Svehlik si sex s manzelkou muze, ktereho zmrzacil a zabil mu psa mohl taky odpustit... Ale namet je dobry, zajimave prostredi a velmi dobre herecke vykony vetsiny zucastnenych dela ze Stockholmu prece jen nadprumernou podivanou. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Aby se představitel Jindřicha Oseckého, Martin Finger, necítil na vozíčku neobratně, potřeboval několik lekcí. Trénoval se skutečným vozíčkářem Jiřím Pleškou. [Zdroj: moravskoslezsky.denik.cz] (rakovnik)
  • Lokality natáčení byly napříč celým Moravskoslezským krajem. Čtvrť, kde došlo k únosu hlavní postavy, se točila v Havířově. Nemocnice, kde docházelo k hospitalizaci, ve skutečnosti není Fakultní nemocnice (jak bylo ve filmu zmíněno), ale Ostravská městská (Na Fifejdách). Bar, kde se scházeli mafiáni, vznikl ze street cafe Dock v centru Ostravy. Scénka, kde měla hlavní postava (Švehlík) dojet za unesenou dcerou, byla točena na Frýdecko-Místecku (benzínová stanice Tošanovice). Chata, kde se natáčela závěrečná scéna, se nachází v Beskydech (obec Krásná). (Van_Stajpen)

Reklama

Reklama