Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 1900. Básník Christian (Ewan McGregor) vzpomíná, jak se stal členem divadelní společnosti, která právě zkouší novou hru. Jenže aby ji mohli v Moulin Rouge uvádět, potřebují přesvědčit majitele podniku (Jim Broadbent), na kterého platí jediná věc – krásná kurtizána Satine (Nicole Kidmanová). Rozhodnou se proto, že Christiana představí Satine. Ten večer se má ale Satine sejít s bohatým vévodou (Richard Roxburgh). Dojde k záměně a Satine vyzná lásku Christianovi v domnění, že je vévoda. Christian jí poví pravdu a vzápětí se objeví pravý vévoda. Satine situaci vyřeší po svém. Nabídne vévodovi samu sebe výměnou za to, že bude investorem nově vznikající hry. Vévoda souhlasí. Dojde láska Satine a Christiana naplnění? A co žárlivý vévoda? (AČFK)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 145)

Marius 

všechny recenze uživatele

Čisto (a ešte raz ČISTO) formálna záležitosť s úchvatnými zábermi, výbornými hercami a nulovým obsahom. Ak má byť to čo chce film povedať All you need is love potom ďakujem, to poznám aj z rozprávok. Vizuálna stránka je fakt bombastická ale to je asi tak všetko . Nemám moc rád muzikály, ale ak muzikál tak buď Spievanie v daždi, Interstellu 5555 alebo South Park ! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Moulin Rouge nezestárl ani o píď. Je stále stejně křiklavě barevný a stále stejně baví. A to muzikály nemusím. Bazz Luhrmann dokázal něco, od čehož se už ani sám dál nedokázal odpíchnout. Položil základy filmového muzikálu a vybrousil ho tak bravurně, že jsem na úplném konci zkrátka neměl slov...95% ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, na které nikdy nezapomenete. Pak jsou takové, které se vypaří z hlavy po pár minutách. Na některé byste radši zapomněli, nebo je snad ani neviděli. A to je přesně tento případ... Dvě hvězdičky, ale s odřenýma ušima (hodně nadhodnocuji). Film, který mi absolutně nesedl, čímž však nezpochybňuji jeho určité kvality. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Skvělý muzikál se skvělým příběhem i obsazením. Atmosféra do poslední chvíle dokonalá a Nicole Kidman v této roli jen zářila. Spojení komedie (zpočátku) a muzikálu se vydařilo. A navíc ty překrásné písně to člověka chytne za srdce :-) Po několika zhlédnutích zařazuji do TOP 10. Tohle je prostě něco výjimečného. A ta první půlhodina, (až do scény vyhození klobouků do vzduchu), je jedna z nejgeniálnějších. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak si představuji prvotřídní Hollywodský muzikál. Díky tomuhle filmu jsem se (asi nejen já) zamiloval do Nicole Kidman. Spolu s Ewanem McGrogorem předvádí neuvěřitelný herecký, ale také pěvecký koncert. A Luhrmann režíruje, jak nejlépe umí. A i když na muzikály moc nejsem, hity jako "One Day I Fly Away" nebo "Come What May" mi z hlavy asi nikdy nezmizí. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (57)

  • Film měl netradiční premiéru pro 250 diváků v rodném městě režiséra Baze Luhrmanna, v australském Taree. Lístky se prodávaly v místní lékárně. (don corleone)
  • Režisér Baz Luhrmann vzpomínal na obsazení Nicole Kidman do role Satine: "Když se k nám přidala, uvědomil jsem si, jak ztřeštěný smysl pro humor vlastně má a počítal jsem s tím při dalších úpravách scénáře. Nakonec to přispělo k tomu, že nám z celku vyšel historický muzikál, ale s moderním přístupem. Přesouváme se mezi bláznivou komedií a melodramatem až k psychologickému realismu. A Nicole se opravdu výjimečně dobře umí přepínat mezi někým, kdo by mohl být oslnivou hollywoodskou hvězdou v padesátých letech a emocionální, velmi moderní ženou, která vám věrohodně odhalí tajná zákoutí svého srdce." (NIRO)
  • Film se natáčel převážně v australském městě Sydney, avšak filmovalo se i v Madridu ve Španělsku. (don corleone)

Související novinky

Další muzikál pro Nicole

Další muzikál pro Nicole

09.04.2008

V Moulin Rouge byla neodolatelná a ukázala kromě podvazků a hereckého talentu i to, že je docela nadanou zpěvačkou, takže režisér Rob Marshall neváhal ani chvilku a obsadil Nicole Kidman do jedné z… (více)

Scarlett krade nejen srdce

Scarlett krade nejen srdce

07.09.2007

Každý ví, že nejlepšími přáteli krásných blondýnek jsou diamanty. Zpívala o tom kdysi Marylin Monroe a nedávno na houpačce vysoko nad parketem Moulin Rouge i Nicole Kidman. Teď si něco podobného bude… (více)

Na návštěvě u protinožců

Na návštěvě u protinožců

14.12.2006

Baz Luhrmann, režisér rozpačitě přijaté adaptace světoznámé Shakesperovy hry Moulin Rouge, se připravuje na svůj další projekt, ve kterém se nezahraje nikdo jiný, než dvě herecká esa největší… (více)

Reklama

Reklama