Reklama

Reklama

Donbas

  • Německo Donbass (více)
Trailer 1
Německo / Ukrajina / Francie / Nizozemsko / Rumunsko, 2018, 121 min (Alternativní 117 min)

Obsahy(1)

V Donbassu, regionu na východní Ukrajině, probíhá hybridní válka, tedy otevřený ozbrojený konflikt spojený s vraždami a loupežemi, které v masovém měřítku páchají separatistické skupiny. V Donbassu je válka nazývána mírem, propaganda považována za pravdu a nenávist vydávána za lásku. Cesta napříč Donbassem odhaluje řetězec kuriózních dobrodružství, v nichž se mísí fraška s tragédií stejně jako život se smrtí. Není to příběh jednoho regionu, jedné země či jednoho politického systému. Snímek pojednává o světě ztraceném v post-pravdivých a falešných identitách. Je to film o každém z nás. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (76)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Skvělá ukázka lokální mentality. 1) Snímek je především čiročirá propaganda. Objektivity je zde asi tolik jako v sovětském filmu o utrpení amerických černochů z roku 1974. Tím samozřejmě neříkám, že zobrazované skutečnosti se míjí s pravdou._____ 2) Tento hraný silně stylizovaný pseudodokument by na mě působil mnohem silněji, kdybych věděl, komu v rusko-ukrajinském konfliktu fandit. No ale komu? Ukrajinským fašistům, nacionalistům a zlodějům anebo putinovským žoldnéřským povstalcům tesknícím po sovětské minulosti a bezskrupulózní vládě Velké Rusi?_____ 3) Diváckému přijetí by určitě pomohlo, kdyby film měl jednotící příběh a nepředstavoval jen mozaiku malých událostí._____ 4) Svým způsobem ale jde o dílo poučné. Ukazuje totiž zřetelně, že vládcům na jakékoli straně nejde o dobro obyvatel a že kvůli svému prospěchu přinášejí ostatním jen bídu a zmar._____ 5) Výstižný koment: Morholt****. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Stvrty film rezisera Sergeja Loznicu je konecne aspon trochu na urovni. Zobrazuje dianie na Ukrajine, reziser ukazuje kto sa tam sere, pôreco sa tam sere.....vyborne natocene, fraska sa miesi s tragediou, problem je rozlisit co je mier a co je uz vojna ... len tak dalej, pan Loznica, oplati sa sledovat vasu tvorbu, konecne film na urovni, a nie je to Hollywood, co je dalsie plus : 70 % ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Trochu to celé zavání propagandou, přesto si myslím, že většina zde vyobrazených situací se zakládá na pravdě mnohem více, než by se nám zmlsaným středoevropanům mohlo zdát. Film je natočen téměř dokumentární formou, která mu docela prospívá. Bohužel jsem se však nedokázala s nikým ztotožnit. Nejvíc zle mi bylo z příběhu, kdy se všichni kolemjdoucí sesypali na ukrajinského vojáka připoutaného ke sloupu a slovně i fyzicky si s ním vyřizovali účty. Zkrátka a dobře jedno podívání mi bohatě stačilo. (60%) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Je úplně jedno, které straně fandíte, situace v Donbasu byla po léta složitá a vyvrcholila letos válkou na Ukrajině. Jenže film Donbas má problém, že nám servíruje scénky, které se v tamní části země odehrávají. Nejedná se ale o ucelený příběh a hrdinové tedy moc nevysvětlují, takže při neznalosti problematiky - a to se týká skoro každého, neboť orientovat se v tom chaosu není snadné, je opravdu těžce pochopitelné, co právě sledujeme. Navíc je to pár dnů, co Andor Šándor prohlásil, že i západ používá propagandu, abychom se nechali vyvést z omylu, že tohle je věc čistě východních věcí. A pak se v tom vyznejte. Těžko chápat, co se na místě vlastně děje, kdo za koho bojuje apod. A taky to, čemu se vlastně věřit dá a čemu ne. Obě strany budou ukazovat prstem na druhou a říkat, že dělá špatné věci a říkat, že to dělají ti druzí. O to horší to je, že někteří vojáci obou armád převlékají kabáty. ()

Marrdaa 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o příliš objektivní obraz okupované části Ukrajiny proruskými separatisty (čtěte Ruskou armádou) nicméně s sebou nese několik výjevů, které se skutečně v téhle džungli plné zmanipulovaných vymaštěnců a nedovzdělanců mohou dít na denní bázi. Jestli vám tenhle film má něco dát, pak to bude vděk, že jste se narodili mnohem dál na západ od týhle prašivý zkorumpovaný díry. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama