Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tina, podivínská a samotářská celní úřednice s ne právě přívětivým vzhledem, má podivný dar nepřirozeně vyvinutých čichových schopností. Na švédské hranici s Dánskem dokáže identifikovat kontraband tak, že u cestujících vycítí čichem strach, úzkost, provinění i jiné emoce. Ačkoli je v práci při odhalování pašeráků úspěšná, její soukromý život za moc nestojí. S povalečským přítelem žije prázdný „pro forma“ vztah ve skromné chatě u lesa, a z rodiny jí zůstal jen dementní otec v ústavu. Přitahuje ji příroda a mnohem více než s lidmi si rozumí s divokými zvířaty. Všechno se změní, když při své práci potká záhadného podezřelého vyvrhele, s podobně zvláštní tváří, jménem Vore. Oba jsou k sobě až záhadně silně přitahováni. (Pilot Film)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (114)

Radko 

všechny recenze uživatele

Mimoriadnou schopnosťou nadaná policajtka slúži na švédsko-dánskej hranici. Jej policajná schopnoť spočíva v zavetrení a následnom vyčmuchaní zásielky drôg, ale napríklad aj pornografického materiálu. Cíti totiž nielen vône, ale aj pocity ľudí. Napríklad intenzívny strach plynúci zo spáchania niečoho zlého. Jedného dňa pri štandardnej hraničnej kontrole vyčmuchá ďalšieho podozrivého, no policajti pri prehliadke neobjavia nič. Záhadný neznámy je policajtke niečím blízky. Nielen vzhľadom, odpudzujúcim okolie, ale aj správaním. Zbližujú sa. Príbeh o inakosti pokračuje. Bez zbytočného pátosu a nezmyselnej právdoláskovej zhovievavosti a dobroty. Naopak, nekompromisne a drsne, zároveň veľmi humorne a obdivom k okolitej prírode. Z ktorej si deti prírody berú nevyhnutné. Poznámka: Okamžite, ako som prvýkrát prekročil hranice Nórska a neskôr Islandu som vedel, že existujú iné bytosti. Cítil som ich. Neskôr videl. V skalných stenách, v obchodoch so suvenírmi, počul ich zvuky a kvílenie nocami strávenými pod pláteným prístreškom v nehostinných končinách, pri riekach, skalných roklinách, jaskyniach a sopkách. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Jelikož mám dnes výjimečně dobrou náladu, tak Vás hned zkraje nenaseru a přiznám, že komentář obsahuje bojlery. Kdo bude číst dál a pak se rozčilovat a cákat mi do pošty proč spoileruju, jest kokot. Tak a nyní k filmu - Rozhodně cením nápad, že Tina a Vore nejsou prostě jen dva nepovedení neskutečně ohavní zmrdi, ale prostě a jednoduše trollové, což vysvětluje proč má chlapík Vore píču a oba serou strachy u bouřky. Každopádně film sázel na nechutnost v tom, že když spolu prcaj dvě individua jak z Jedličkova ústavu a ještě zmutovaný a lascivně si cpou jazyky do prdele, tak z toho bude divákovi špatně. No já z toho měla záchvaty smíchu a v okamžiku kdy Tině z kundy vyrost žampion (trollí kokot) a rázně s ním vošoustala Voreho píču, tak jsem se smíchy válela na zemi a scénu si pustila asi 5x. Takže tady jsem jako divák nehorázně zklamala, páč mi z toho mělo být zle, alespoň kámošky z toho málem blily. Jinak je to ale vcelku koukatelnej snímek o tom, jaký to je zjistit, že jste trollice a bojujete sama se sebou jestli máte unášet, a možná i žrát, děti nebo to nahlásit na policii. Každopádně nejvíc fantasy ve filmu pro mě bylo, že Tina měla, předtím než potkala Voreho, chlapa. Že jí z kundy rostou žampiony a je troll to beru to se může stát, ale že tohle stvoření bude chtít někdo dobrovolně prcat (i když to je ohavnej rachitickej zmrd) to už není ani fantasy, to je sci-fi jak svině. Každopádně kdo chce vidět šoustat trolly, tomu tenhle film doporučuju a přidávám výzvu. Zkuste hned potom sníst žampion. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Nechci žít jako předtím.“ - „Seš si jistá?“ - „Nemám co ztratit.“ - „Rozmysli si to. Náš způsob života…to není snadnej život. Je těžkej.“ - „Ale může bejt krásnej.“ - „Moc krásnej.“ Režisér Ali Abbasi mě zaujal Svatým pavoukem. Vzhledem k různorodosti hodnocení i žánrů jsem se v případě jeho o 4 roky staršího filmu Tina a Vore raději dopředu připravil na mnohé, přesto mě v lecčem překvapil. Zpočátku mě snímek hodně bavil. Zajímavou hlavní postavou, rouškou tajemna ohledně její schopnosti a samozřejmě vpádem nové, ještě divnější osoby do jejího života, který se tím celý převrátí naruby. Jenže zhruba od poloviny snímku se film začal odvíjet směrem, který mi neseděl. A to včetně samotného konce, který byl předvídatelný a z určitého úhlu pohledu zoufale normální. Snaha šokovat a zhnusit diváka u mě příliš nefungovala, ačkoliv připouštím, že pojem „živočišný sex“ dostává v tomhle filmu docela nový rozměr, ehm. Podtrženo sečteno, tomuhle dílku o jinakosti, hledání sebe sama, vlastního místečka na tomto světě a spřízněné duše dávám lepší 3*. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Hranica. Ako colná hranica medzi dvoma krajinami, hranica medzi zákonom a zločinom, láskou a rozumom, hranica medzi ľuďmi a inými bytosťami, medzi civilnou skutočnosťou a rozprávkovou mytológiou... či dokonca sexuálnymi rolami. Zaujímavé je sledovať, keď film niektoré tieto hranice zvýrazňuje, iné stenčuje a inokedy zasa úplne stiera, čo podčiarkuje nepredvídateľnosť príbehu. Prapodivný mix severskej sociálnej depresie, živočíšnej romance, temnej detektívky a škandinávskej fantasy. A ono to u mňa krásne zafungovalo! ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Naposledy ma tak intenzívne napínalo pri Antikristovi, ale toto to tronflo na plnej čiare. Škaredé, odpudivé, nechutné a to sa skončila len úvodná scéna. To je len pre silne povahy. Alebo pre feťákov. Nič medzi tým. Tie dlhé severské noci nemajú dobrý efekt na pristahovaleckých Iránčanov a následne ani na zvyšok Európy. Neviem prečo je teraz taký boom okolo severských trollov, ale mám radšej počiny, kde ich lovia a bojujú s nimi, ako kde sa ich snažia integrovať. Takže, Severania, Iránčana prosím deportujte naspäť, nech vám nekurví meno vo filmovej Európe a ostante radšej pri mrazivých detektívkach. Pre dobro všetkých zdravých ľudí dúfam, že to sošku nevyhrá. Tu je aj ODPAD málo.... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. května 2018 na filmovém festivalu Cannes. (ČSFD)
  • Před českou kino premiérou proběhla premiéra na Karlovarském IFF 29. června 2018. (Varan)
  • Eva Melander musela před natáčením přibrat 20 kg. Každý den pak strávila 4 hodiny pod rukama maskérů. (dogma97)

Reklama

Reklama