Reklama

Reklama

Výjimeční přátelé

  • USA A Beautiful Day in the Neighborhood (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Novinář Lloyd Vogel (Matthew Rhys) je pověřen, aby napsal článek o oblíbeném tvůrci a moderátorovi dětské televizní show Fredu Rogersovi (Tom Hanks). Poslušně se vydá do studia, kde Rogers natáčí svůj pořad, a záhy mu začne klást zvídavé otázky. Fred má však zjevně jiné plány. Dotazovaný se náhle promění v tazatele a pomůže Lloydovi překonat trauma z minulosti i znovu objevit víru v lásku. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (82)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neměl na začátku takovou touhu film vypnout a nikdy jej nedokoukat. Díky bohu, že jsem to neudělal, jelikož jsem byl odměněn náležitou dávkou emocí. A apeluji tímto na tu hrstku lidí, jež budou přemýšlet o tomtéž, jelikož připitomnělý a ne příliš přístupný úvod A Beautiful Day in the Neighborhood rozhodně stojí za to přečkat a zvyknout si na tempo tohoto zvláštního snímku. Vlastně mi to strašně moc tématem i tónem připomínalo seriál K smíchu s Jimem Carreym, takže kdo viděl, bude tu jako doma. Musím dodat, že Tom Hanks je tu zase jednou naprosto bombový a ty nominace na různé ceny jsou rozhodně zasloužené, ten chlapík prostě zahraje všechno. A taktéž perfektní je tu Matthew Rhys, kterého přece jen tak často nevídáme, ale nyní se mu urodilo několik zajímavých projektů. Feel good kousek roku...7/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nemal som problém s dokonale dobrosrdečným Hanksom. Verím, že taký ľudia existujú a dúfam, že je ich čo najviac. Sralo ma ale, že postavu Rogersa spoznávame cez postavu reportéra, ktorého príbeh ma absolútne nebavil a od prvých minút ma neskutočne nudil. Fakt som mal problém to dopozerať. Hanks ako vždy skvelý, ale vďaka forme akú zvolili autori, to pre mňa bola neznesiteľná nuda. 3./10. ()

Reklama

sepp 

všechny recenze uživatele

Fred Rogers je naprosto ojedinělou postavou amerických televizních dějin, fenoménem, který většině našinců musí být naprosto nepochopitelný. Na rovinu se přiznám, že i pro mě samotného je dosti neuchopitelný. Ale právě asi tímto aspektem je to tak zajímavé téma pro zfilmování. Ale způsob, kterým na to šel Nate Heller a spol. mě bohužel moc nesedl a dle hodnocení je vidět, že nejsem v tomto pocitu sám. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Takový kontaktní film. Film o soustavné práci stát se lepším člověkem. Hanksův portrét Mr. Rogerse je roztomilý, takže jen díky tomu se na toto rodinné drama dalo dívat. Ale po čase u mě film přestával účinkovat a cítil jsem , že s každou scénou degeneruje do kádě s cukrovou vatou a gumovými medvídky. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Fred Rogers (což je taková americká obdoba Štěpánky Haničincové,nebo Miloše Nesvadby) je sice za mořem televizní legendou,nicméně osobně jsem o něm až do dnešního dne nevěděl vůbec nic a do tohoto filmu jsem se pustil prakticky jen díky obsazení Toma Hankse.Celkem klidně se pak mohlo stát,že bych o Rogersovi nevěděl nic i nadále,jelikož začátek Krásného dne v sousedství mi nepřišel extra záživný a co víc i trochu bizarní a měl jsem tendence ho vypnout.Nicméně vydržel jsem a dobře jsem udělal.Postupem času se mi nejen postava Freda Rogerse,ale i celá nálada a atmosféra filmu začala řádně zarývat pod kůži a na jeho konci jsem neměl nic víc než jen dobrý pocit z příjemného feel good filmu,kde se sice nestane žádné velké drama,nicméně o to víc je možné se v něm inspirovat.Velké a hodně nečekané překvapení...80% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama