Reklama

Reklama

Dívka v pavoučí síti

  • USA The Girl in the Spider's Web (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lisbeth Salanderová, kultovní postava a hlavní protagonistka slavné knižní série “Milénium“ Stiega Larssona, se vrátí na plátno jako Dívka v pavoučí síti v první adaptaci nedávno vydaného úspěšného bestselleru Davida Lagercrantze. Držitelka Zlatého Glóbu Claire Foy, hvězda seriálu The Crown, hraje svéráznou ochránkyni práv v režii Fede Alvareze, známého průlomovým thrillerem Smrt ve tmě z roku 2016. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (261)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Fede Alvarez režisér remaku Evil Dead a thrilleru Don´t Breath si vyzkoušel akční polohu známé knižní předlohy a byl bych sice štastňější, kdyby se držel hororu, ale špionážním akčním thrillerům ostudu však nedělá. Claire Foy jako Lisbeth Salander mi sedla a v akci je nečekaně šikovná, příběhově film až tak nepřekvapí byť pár dějových zvratů se zde najde, ale žádný vyloženě nevezme dech a samotná akce je velmi podařená, především originální sniper finále obohacené prvky, které jsem tuším doposuď neviděl. Potěší i kontaktní souboje. Není to tak dobré jako Švédská trilogie či Fincherova verze, flm v kině však neurazil a kdo má chuť na špionážní akční jednohubku zklamaný by být vyloženě neměl. Vizuálně i režijně zvládnuto na jedničku. 70% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ne že bych byl fanda Fincherova opusu (jsem fanda skandinávců), ale tímto počinem nabírá jeho film na kvalitě ve vykreslení postav, stylovosti i chytrosti. Dívka v pavoučí síti je dějově nabušená a námětově velkopotenciální, ale Noomi Rapace i Rooney Mara byly zajímavější Lisbeth než Claire Foy, a Sverrir Gudnason se hodí více do Odstínů šedi než do role Mikaela Blomkvista. Především je ale tento technicky dobře zvládnutý thriller spíše akčním, na žánrová klišé a šablonovitě jednorozměrné postavy orientovaný, než na propracovanější psychologii a severskou atmosféru. ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Kyberpunkově vystajlovaná Lisbeth Salander v podání sympatické Claire Foy si tentokrát na nic nehraje a vcelku s klidem kašle na hlubší postihnutí hlavních charakterů či pečlivé a oduševnělé zkoumání vlastních neuróz, přičemž místo toho nám spolu s tvůrci servíruje solidní akcí napěchovaný a nadmíru zábavný špionážní thriller. Alvarez sice nenatočil tak ambiciózní snímek jako Fincher, ale určitě svižnější, dynamičtější a dost možná i zábavnější. Spokojenost. 7/10! ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Dívka co si hraje s ohněm, a kope do vosích hnízd a muži ji za to nenávidí, se vrací, aby vyřešila rodinné spory. Tenhle díl, popisuje co Lisbeth Salander celé ty roky pohání kupředu, co z ní udělalo tím čím je, sice nešokuje jako Švédské verze, ale aspoň ze sebe nedělá něco čím neni, jako Fincherova verze. Bál sem, aby tenhle film, nebyl jedním z těch, které chtělo natočit hlavně studio a režisér to celé chtěl jinak a nakonec na něho studio kleklo a režisér z toho vyvázl jenom, jenom s třímilionovou pokutou. A překvápko, neni to takový film, na Alvarezovi je vidět, že s každým dalším filmem se zlepšuje a to jak režisérsky, tak i scénáristicky, je to natočené zkušeně a přitom si režisér neodpustí několik hororových po mrknutí, to aby se nezapomnělo, s jakým žánrem původně začínal. Hlavní silou, tohohle filmu je Claire Foy, která v roli Lisbeth, má správné kouzlo a pak ta atmosféra, která se dostane pod kůži. A hlavní hrdinka, určitě neni žádná superhrdinka, co padouchy přemůže a odejde z boje jako vítěz, naopak tady musí spolupracovat a hledá pomoc u druhých, to u takové postavy, jakou Lisbeth je značně nezvyklé. Akční scény, sou výborně natočený a Alvarezovi jdou bitky na jedničku, nemluvě o dvou honičkách, které sou dobře našlapané.Ale k těm bitkám, je to Hand to Hand Combat a obě dvě bitky, sou syrové, kontaktní a hlavně sou v malých prostorách, ale kameraman vše dobře snímá a střih je minimální, je to úplně něco jiného než u Mile 22. Finále se sice nenese v akčním duchu, ale pocit zadostiučinění, tam je. U tohohle filmu sem měl mírné obavy, jak mi sedne to béčkovější pojetí, o to větším překvapením, je, že mi to sedne a že se mi to líbí, tak jako Švédské verze. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Třetí verze filmového Milénia jako slušná kriminálka docela funguje i bez předchozí znalosti, avšak tam kde řemeslná stránka a Claire Foy v hlavní roli tuhle kapitolu zachraňují, filmu podráží nohy dějová linka a její ne vždy zrovna šikovná realizace, která ne zřídkakdy působí až přehnaně vykonstruovaně a uměle. Pokud od tohoto filmu nečekáte velké věci ale jen v rámci možností slušnou kriminálku v severském duchu, pak směle do toho. Nic víc toho ale v sobě Dívka v pavoučí síti neskrývá. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 24. října 2018 v Římě. (Varan)
  • Na mostě po honičce v autě (cca v čase 56:00), když Lisbeth (Claire Foy) zastaví, tak první auto stojí na mostě pokaždé jinak. Jednou stojí rovně a podruhé napříč přes silnici. (Záry)
  • Natáčelo se od ledna do dubna 2018 v Německu a ve Švédsku. (Varan)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Claire Foy je nová Lisbeth Salander

Claire Foy je nová Lisbeth Salander

18.09.2017

Série Milénium bude v kinech oficiálně pokračovat bez Rooney Mary a Daniela Craiga. Tedy série... americká verze se dočkala jediného dílu, po němž přišla dlouhá pauza a teď se bude rebootovat.… (více)

Reklama

Reklama