Reklama

Reklama

Zlo s lidskou tváří

  • USA Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (více)
Trailer 2

Příběh jednoho z nejznámějších a nejmilovanějších sériových vrahů historie, Teda Bundyho. Překvapivým vypravěčem strhujícího filmu je Bundyho přítelkyně, která s ním v době vražd žila pod jednou střechou a o jeho hrůzyplné činnosti neměla ani potuchy. Až postupně zjišťuje, že muž, s nímž vedla láskyplný rodinný život, je jedním z nejhledanějších a největších monster Ameriky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (343)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Málo temné. Film neukazuje motivy ani nijak nezobrazuje vrahovu mysl. 1) Nezajímavý scénář a neumělá režie se podepsaly na snímku, jehož tři hvězdičky drží jen díky atraktivnímu tématu._____ 2) Zde nepříliš přitažlivý 32letý Zac Efron (vrah Ted Bundy) mi přijde (v tomto snímku) podivuhodně podobný Vojtovi Kotkovi (ve tváři). Znamená to něco?_____ 3) No každopádně už vím, jak se balí holky. Dostanu se ven, koupím si dům, Mercedes a psa. Už ho slyším štěkat. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tento film se snaží z Bundyho udělat dobráka, který byl milý, okouzlující a tak dále. Každá mince má ale dvě strany a tudíž zaměření i na tu druhou, by nebylo od věci. Nějaká ta brutální scéna, ukázka nějakého psychopatického výlevu by hned film posunula o úroveň výš. Ano seznámení s Bundym zafunguje, ale do plného počtu chybí celkem dost .. 7/10 = 71% ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě lákal tématem, kterým je Ted Bundy ale zároveň mě odrazoval obsazením hlavní role jelikož Zaca Efrona bytostně nesnáším. Kupodivu se ale role Teda Bundyho ujal celkem obstojně. Dokázal mi že hrát umí. Navíc i reálná podoba se skutečným Tedem Bundym je asi nejvěrohdnější ze všech filmů co jsem zatím o Bundym viděl. I tak ale nikdy nebude Zac Efron hercem jehož filmy bych záměrně vyhledával. Větším přešlapem v obsazení pro mě byla účast Jima Parsonse, kterýho prostě po Teorii velkýho třesku nemůžu brát vážně. Pořád jsem čekal kdy přijde jeho BAZINGA. Stejně tak tomu bylo u hororu Přeludy(Visions) z roku 2015 ve kterým se mihnul asi jen 3 minuty. Ani na Haley Joel Osmenta už se nedívá tak dobře jako v Šestým smyslu, Pošli to dál nebo v A. I. Umělá inteligence. Film prezentuje Teda Bundyho jinak než ostatní snímky co o něm byly natočeny. A to z pohledu jeho přítelkyně. A za mě je to určitě nejlepší film co jsem o něm viděl. Což nemění nic na mým názoru že by to šlo ještě daleko líp. Osobně bych si přál film kterej by se víc ponořil do mysli samotnýho Bundyho, nebál se ukázat trošku toho explicitního násilí ale zároveň tak aby to nebylo samoúčelný. Za mě to jsou hodně silný 3 hvězdy. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak tady Netflix hodně zabodoval. Čekal jsem, že se bude spíše jednat o průměrnější krimi podívanou, ale Zlo s lidskou tváří překvapilo na plné čáře. Zac Efron celou svou kariéru hrál spíše komediálnější role, takže mírné obavy ohledně jeho pojetí Teda Bundyho byly na místě. Jenže on podal naprosto fenomenální výkon. Vskutku jsem to nečekal. Herecky je film na výši, ona i Lily Collins coby Bundyho manželka hrála jako o život. Film až tolik nesází na vyobrazení jednotlivých vražd, spíše rozehrává psychologickou podívanou a naplno ukazuje, jakým manipulátorem byl Bundy (s odstupem času je až k nevíře, jak na svou stranu dokázal zviklat tolik fanoušků). Soudní procesy natočeny dosti přesvědčivě, co tam si Bundy dovoloval, to jsem čuměl jako puk. Jinak se to samozřejmě nevyhne i mrazivým scénám (moment s přiznáním své manželce, to jsem měl obří zimomriavky). Poctivá práce na všech frontách. Za mě 8/10 ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Za mě je tenhle snímek hrubé nevyužití potenciálu, který téma Teda Bundyho přináší. Je teda fakt, že Zac Efron je tady naprosto ďábelský a jeho výkon opravdu podmanivý, ale sakra, tohle je film o jednom z nejvýznamnějších sériových vrahů, tak se mi nedivte, že jsem nasranej, když dostanu něco mezi lovestory a soudnickým dramatem :D. Ale když si Zachariáš vyzkoušel, že umí hrát i normálně, mohl by být třeba obsazovanej do hodnotných sníků... ()

Galerie (72)

Zajímavosti (15)

  • Název filmu se objeví až během závěrečných titulků. (noelcoward73)
  • V čase 1:37:20 ukazuje Liz (Lily Collins) Tedymu (Zac Efron) fotku jedné z obětí. Pravděpodobně jde o reálnou fotografii. Na fotografii má dívka na sobě světle modré kalhoty. V následném flashbacku, ve kterém se Ted doznává k jedné vraždě, má dívka kalhoty plátěné v béžové barvě. (randycz)

Reklama

Reklama