Reklama

Reklama

Zlo s lidskou tváří

  • USA Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (více)
Trailer 1

Příběh jednoho z nejznámějších a nejmilovanějších sériových vrahů historie, Teda Bundyho. Překvapivým vypravěčem strhujícího filmu je Bundyho přítelkyně, která s ním v době vražd žila pod jednou střechou a o jeho hrůzyplné činnosti neměla ani potuchy. Až postupně zjišťuje, že muž, s nímž vedla láskyplný rodinný život, je jedním z nejhledanějších a největších monster Ameriky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (344)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

S filmy ze soudních procesů se nám v posledních letech roztrhl pytel a tento film je jeden z těch lehce průměrnějších. Do konce filmu nevíme, jestli je souzený člověk vinný, nebo není, napětí postupem času stoupá a vidět samotného obžalovaného zároveň jako svého obhájce je dost zajímavé. Současně je zde zfilmování pojato z druhého konce, a to ze strany běžného rodinného života Teda Bundyho a jeho následného odvedení a fráze "s lidskou tváří" by se dala aplikovat i na tento způsob vyprávění. Film stojí z většiny svého úspěchu jednak na skutečných událostech, ale hlavně na výkonu Zaca Efrona, kterému tahle role prostě skvěle sedla a vlastně si v ní ani nedokážu představit nikoho jiného. Potěší i sekundující Lily Collins, John Malkovich a další známé tváře. Ve výsledku jsem se vůbec nenudil, jak jsem se původně bál, film ubíhal rychle a v druhé polovině soudního procesu bylo šikovně až do konce budované napětí okolo finálního verdiktu. Dlouho odkládaná záležitost, která určitě diváka nezklame, ale nemůžu říct, že by mě to vyloženě radostí házelo z křesla. ()

k4n9ur 

všechny recenze uživatele

Film mohl být klidně o 20 minut kratší. Ze žánrů bych asi vyjmul ten “thriller”, ale budiž. V oněch 70. letech by to bylo pouze drama a nanejvýš krimi, ale možná naštěstí už to dneska máme konkrétnější. Nicméně žádné vraždy tam nečekejte, snad jednu. Takže je film i pro slabší povahy, ale zase lepší než krvák. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak tady Netflix hodně zabodoval. Čekal jsem, že se bude spíše jednat o průměrnější krimi podívanou, ale Zlo s lidskou tváří překvapilo na plné čáře. Zac Efron celou svou kariéru hrál spíše komediálnější role, takže mírné obavy ohledně jeho pojetí Teda Bundyho byly na místě. Jenže on podal naprosto fenomenální výkon. Vskutku jsem to nečekal. Herecky je film na výši, ona i Lily Collins coby Bundyho manželka hrála jako o život. Film až tolik nesází na vyobrazení jednotlivých vražd, spíše rozehrává psychologickou podívanou a naplno ukazuje, jakým manipulátorem byl Bundy (s odstupem času je až k nevíře, jak na svou stranu dokázal zviklat tolik fanoušků). Soudní procesy natočeny dosti přesvědčivě, co tam si Bundy dovoloval, to jsem čuměl jako puk. Jinak se to samozřejmě nevyhne i mrazivým scénám (moment s přiznáním své manželce, to jsem měl obří zimomriavky). Poctivá práce na všech frontách. Za mě 8/10 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zac Efron jako legendární masový vrah Ted Bundy, v překvapivě slušném snímku, které nám toho o známém psychopatovi příliš neprozradí a určitě ani nevyděsí. Film se více zaměřuje na jeho vztah s přítelkyní a postupné zjišťování jeho hrůzných činů. Zpracování nijak nevyčnívá a chybí mu napětí, které by si daný příběh zasloužil, ale Efron je natolik výborný, že je film radost sledovat, ačkoliv se na něj rychle zapomene. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile je nakoniec pre mňa celkom uspokojivým filmom. Okey, rozhodne som dúfal, že tam bude viac thrilleru, že uvidíme nejaké vraždy a niečo sa reálne aj dozvieme. To však nie je film, ktorý tu máme. Tento sa viac sústredí na dramatické prvky. Viac je to o tom, že Lily Collins prežíva udalosti, ktoré sa jej začnú postupne veľmi ťažko dotýkať. Zac Efron je v tomto filme podľa mňa dostatočne charizmatický na to, aby túto rolu dal, no miestami som mal pocit, že mohol toho ponúknuť viac. Najmä čo sa týka hnevu. Ale aj tak som mu to uveril. LIly Collins je podľa mňa tiež veľmi dobrá. A vidieť ako ju tá situácia vo svojich dlaniach drví je veľmi silné. Potom tu máme súdne procesy. A pravda je taká, že všetky sú väčšinou rovnaké. Tu to však robí veľmi zaujímavým John Malkovich, ktorý je vynikajúci. Všetky scénky s ním sú skvelé a jeho postava ma vedela aj poriadne pobaviť. Jim Parsons je okey. Celkovo mám pocit, že film funguje. Áno chcel som vidieť nejaké vraždy a mať tam viac temnejšiu atmosféru a reálne silnejší zážitok. Tento film je viac pre fanúšikov dramatických filmov. Ak to ale hodnotím ako to, čo sme tu mali, a nie čo som chcel, tak si myslím, že ide o dobrý film. Hodnotenie: B- ()

Galerie (72)

Zajímavosti (15)

  • Na začátku filmu zazní krátký úryvek písně „Crimson and Clover“ z roku 1968 v podání skupiny Tommy James and the Shondells. Píseň má mnoho cover verzí – nejznámější a nejpopulárnější z nich je cover Joan Jett and the Blackhearts, který se objevil na jejich debutovém LP „I Love Rock 'n Roll“ z roku 1981. (noelcoward73)
  • Film bol zakázaný na územiach Kuvajtu a Ománu. (chesterko)

Reklama

Reklama