Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Recenze (157)

Nin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takový fajn western seriál (což je cool, když Star Wars vychází taky z westernů). Jenže já bohužel na westerny moc nejsem. Mívají totiž pomalejší tempo a to je i přesně případ "Manda". Mandalorian má taky westernovsky malomluvného stylového hlavního hrdinu, který je hodně fajn. Líbí se mi, že často si ho různě dobírají padouši či jiní drsňáci, a on to často prostě ignoruje, místo aby na to hned nějak reagoval nebo je nějak setřel, jak by se to stalo v 90 % jiných seriálů. Sem tam nějakou hlášku taky procedí, ale šetří si je. Sympatický mi taky je, že děj je hodně epizodní, což se dnes moc nenosí (a mrzí mě to třeba hodně u komiksových seriálů, u nichž bych často spíš ocenil různé patálie superhrdinů než jeden rozmělněný příběh). Na druhou stranu, jak už jsem říkal, trochu se to táhne. Najde se pár epizod, které jsou skvělé a jsou i vcelku svižné, ale jinak je to spíš jen taková pomalá pohodička. Ale kvalitní pohodička. ještě nesmím zapomenout zmínit, že má Mandalorian estetiku původní trilogie. To, jaké se tam objevují rasy a potvory, a celkový vizuál... To mi připomíná ty staré Star Wars, na kterých jsem vyrůstal, a je hrozně fajn je mít tu takhle moderní a zároveň se soustředit na menší a komornější děje nežje  záchrana galaxie. A artworky v titulcích jsou taky boží. Kdybych byl větší nerd a měl větší byt, tak bych si neváhal většinu pověsit po zdech, jak jsou krásný. Takže tenhle seriál má fakt hodně kvalit, ale v konečným důsledku je to pro mě jen mírně nadprůměrné podívání se. Není to tak, že bych se nemohl dočkat dalšího dílu anebo občas nekouk během sledování na hodinky. (7/10) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mandalorian sú príjemným potešením a výpravou do galaxie vzdialenej fakt strašne ďaleko preďaleko. Je fajn vybrať sa do toho sveta a ocitnúť sa v nových končinách, čo sú nám neznáme a spoznávať nové postavy a objavovať či nepostriehneme niečo, čo by nám pripomenulo niečo zo starých príbehov. Je to dobré, až na niektoré spomaľujúce časti. Tomu sa asi nevyhneme, ale snaha uzatvoriť každý jeden diel až na prvé tri a posledné dva troška narúša plynulosť celej série. Žiadalo sa mi väčšie prepojenie a možno inteligentnejšie lúčenie z postavami, než len - zostávam tu a ty to musíš zvládnuť sám. Poteší Nolte a Herzog. Carano znova dokazuje, že jej herecké schopnosti sú na bode nula. Je príjemné raz za čas vidieť, čo sa dá spraviť s peniazmi, ak sa dajú tvorcom s víziou. Baby Yoda je skvelý a potešil aj štek Bill Burra. Snáď sa ešte niekedy zjaví. 1. séria - 80%. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Shlédnuto včera v kuse (nedalo se od toho odtrhnouti) a parádní SW jízda,jak když vyšije! Baby Yoda je ABSOLUTNĚ a TOTÁLNĚ to nejjošťomilejší...co jsem v životě viděl! Musím míti plyšáka,nebo něco. A nestydím se za to. Krátké představení X-wingů...bylo doslova fyzickou rozkoší a jak jsem se obával,že mě prostě nebude moc baviti (v CW ani v Rebels tedy moc ne) všechno to, okolo Mandalorianů, včetně hl. postavy,tak jsem se holt mýlil...no.;-) SW atmosféra byla přítomna velmi často (na rozdíl od ST Picard ST atmosfera). Špinavý look alá Rogue One, super. Nejsem si sice jist, jak budu nadšen po vícero shlédnutích (které určitě budou),ale za mě se toto prostě....povedlo. Teď ještě nepodělati finální sezónu CW a bude vymalováno. Jen velká škoda,že ta nešťastná nová trilogie,není jako tohle. Krom VIII,za kterou si pořád, stojím. Byť to nedává smysl, když neuznávám VII a IX. Jen ten zbytečný (zbytečný a nudný byl již tématicky podobný/totožný v CW) díl alá 7 statečných,si mohli odpustiti. A i když to nenudilo,tak to nevzniknouti...nic se nastane. I přesto, že to částečně zachránil AT-ST s démonicky rudýma očima,hahahaha!:))) Jestli dostaneme ve 2.s. více Nové Republiky,potažmo Impéria,tak budu slintati blahem. P.s. je zajímavé,že se tento s. odehrává zhruba v době, kdy začíná 1. Zahnova božská trilogie. Plný počet (zatím) nedám, ale byla to fakt...supr jízda. Tedy to, co bych od značky SW čekal. Favreau a Filoni by měli od teď, minimálně důr. dohlížeti na vše,co se týče SW. A vyhoďte už konečně tu zajebanou krávu K.Kennedyovou. P.p.s. Dillon z 1. Predatora...rules!!!! ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako spomenul filmový znalec zo susedného historického mesta Mandalorian určite patril k tým najlepším seriálom v roku 2019. Príjemný výlet do sveta Star Wars s viac ako solídnym príbehom a vynikajúcou dĺžkou epizód stojí určite za pozornosť a nepochybne zatienil Zaklínača o ktorom sa toho napísalo a nahovorilo podstatne viac. Trochu mi chýbala klasická melódia Star Wars, ale to a dve slabšie epizódy boli asi jedinými slabšími článkami tohto prekvapivo dobrého seriálu. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro fandy SW must see záležitost. Dobrý side-kick od klasických filmů, který je kvalitativně poměrně vysoko, někde na úrovni Rogue one. Má svěží a nevtíravý humor, sympatické postavy a Mandaloriana, kterému se po celý čas snaží tvůrci nenápadně dát jakýsi mystický rozměr hvězdného lovce a nejlepšího válečníka galaxie. A vlastně to i docela funguje. Herecky rovněž dobré. Gina Carano je trefa, stejně jako Werner Herzog s jeho chraplákem. Young Yoda je vlastně scénáristicky výborný nápad. Dvojku sem. ()

Galerie (129)

Zajímavosti (34)

  • Oči Jawů na planetě Arvala-7 jsou více červené, zatímco ti na Tatooine je mají do žluta. (NiWi)
  • Postavu vojaka Novej Republiky si zahral Matt Lanter, ktorý nadaboval postavu Anakina v seriáli Clone Wars (2008). (ČSFD)
  • Když se Mandalorian vrací pro dítě, tak urve kouli z tyče, která vyjíždí u dveří. Při odchodu ale koule na tyči visí. (Duoscop)

Reklama

Reklama