Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Recenze (159)

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mezitím co Disney si jel tu svoji korporátní pohádku, někdo tady opravdu pracoval. Je sice otázka jestli zde opět nešlo o účel peněz a náhodou z toho nevzniklo něco dobrého. Ale to se asi jen tak nedozvíme. Máme zde výsledek. A ten je skvělý. Je vidět, že Star Wars umí fungovat i bez světelných mečů. Máme příběh Mandaloriana. S tím, že je v rámci souvislosti a logiky zpracován na jedničku. Vlastní linka, vlastní ovlivnění, vlastní svět. Série uprostřed lehce stagnuje v nějaké pomalosti, ale je to tak malá záležitost, že se to ani nedá nějak shodit v rámci celku. Zajímavé je, že pokud mluvíme o tom, kdo z nájemných zabijáků letos dostal lepší seriál, tak Mandalorian jednoznačně vyhrál nad Zaklínačem. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že k vysokému hodnocení posledního filmu člověk musí úplně ignorovat scénář a jen se kochat vizuálem o to větší radost a nadšení ve mě vzbudil tento hraný SW seroš a jeho první série. Tohle je pecka nejen vizuální ale i příběhová a baby Yoda je prostě kouzelnej. Moc se těším na další sérii a doufám, že to půjde svou vlastní cestou bez ohledu na filmy, bo maličké by mohl přece dokázat v budoucnu divy! A ta kratší stopáž vůbec nevadí ba naopak, není místo na nudu, nebo slabší chvilky a taky se to dá lehce zhltnout na jeden zátah :) ()

Reklama

NifKor 

všechny recenze uživatele

Fajnová 1. série, která ve finále pro mě dopadla poměrně dobře. Tempo to má skvělé, herce taktéž a vizuální stránka seriálu je vážně někdy působivá. Postavy jsou zde sympatické a rychle si je divák oblíbí. Hudba je skvělá a neměl jsem po celý seriál skoro vůbec s ní problém. Bohužel kvůli zdejším procentům jsem od seriálu měl velké očekávání, které splnil hlavně poslední díl, který je svižný, promyšlený, skvěle natočený a hlavně emoční granát. Bohužel jsou zde také ale 2 díly, které seriálu škodí a byl bych radši, kdyby zde nebyly. Dokonce bohužel také semnou někdy nic nedělala akce a čekal jsem, kdy skončí (neplatí o posledním díle nebo soubojích tělo na tělo). Celkově jsem se bavil a určitě zkouknu 2. sérii. 8/10 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 85%. Star Wars mám veľmi rád a po novej trilógii, ktorá mi moc nesedela, vyzeral Mandalorian ako návrat ku koreňom. A v podstate aj je, kedže sa odohráva pár rokov po páde impéria. Mando nie je moc dlhý, čo sa týkasérie a času jednotlivých epizód a to je možno aj trošku problém. Podla mňa by bolo lepšie spraviť s toho dvojdielny TV film ako seriál, pretože za taký krátky čas sa príbeh moc nestíha rozbehnúť (niektoré epizódy trvajú iba 30min). No na druhu stranu sa ani krátky Mando nevyhne zbytočným dielom (úvodné 3 a záverečné 2 diely sú tie najdôležitejšie, zvyšok je v podstate vata). Tak či tak je to kvalitný seriál, ktorý fanúšikov Star Wars univerza poteší. Mňa potešila aj účasť Filoniho, ktorý tu necháva drobné odkazy a omrvinky na svoje seriály Clone Wars a Rebels. Ako rozbeh to bola fajn jazda, no verím, že druhá séria bude ešte o chlp lepšia. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje první setkání s jedním z nových seriálů ze světa SW dopadlo nakonec dobře, i když to dlouho nevypadalo. Scénáristicky se totiž nejedná o žádné veledílo a epizodnost děje bez zásadních posunů hlavní linky se týká minimálně poloviny dílů, ne-li více. Nicméně závěr série napraví některé neduhy a docela slušně navnadí na sérii další. Postavy jsou totiž super, nakonec přirostou k srdci a kdo vymyslel Grogu, zaslouží metál! (Disney+ 4k) ()

Galerie (129)

Zajímavosti (43)

  • Ranzar (Mark Boone Junior) v úvode Mandovi (Pedro Pascal) predstaví Mayfelda (Bill Burr) ako jedného z najlepších strelcov, ktorých pozná. Keď sa zmieni, že pracoval pre Impérium, Mayfeld podotkne, že nebol stormtrooper. Jedná sa o narážku na zlú mušku stormtrooperov v pôvodnej trilógii. (ČSFD)
  • Keď Mandalorian (Pedro Pascal) vedie v úvode svojho zajatca, ten poznamená: „Dúfal som, že budem voľný na Deň rodiny a zájdem domov za rodinou.“ To priamo odkazuje na The Star Wars Holiday Special (1978), v ktorom sa domov na Deň rodiny (čo je obdoba Vianoc) snaží dostať Chewbacca (Peter Mayhew). V tomto filme nám navyše bol vôbec prvýkrát predstavený člen klanu Mandalorianov, konkrétne Boba Fett. (ČSFD)
  • Natáčení začalo v říjnu 2018. Většina scén se natáčela ve studiích v Los Angeles v Kalifornii (USA). Některé exteriérové scény se však natáčely na reálných lokacích, například v Údolí smrti a u jezera Lake Powell. (Dispenz)

Reklama

Reklama