Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Recenze (159)

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aniž bych byl nekriticky očarován Baby Yodou, po pár dílech byl pro mne Mandalorian absolutní krutopřísnej nářez. Měl jsem obří radost, že se to povedlo. Jediná výtka byla ke stopáži. Ze všech těch zbytečně dlouhých hodinových serošů by zrovna tenhle kousek měl mít přes hodinu a ne 38, resp vždy kolem 40ti min! Později jsem ovšem kvitoval, jak to skvěle utíká. Po cca čtyřech dílech jsem vlivem stále pokračujících epizodních zápletkách tak trošku ztratil chuť si ihned po uveřejnění pustit nový díl, ale ta se mi ke konci opět vrátila. Skvělá výprava, netypická hudba, která se ke SW skvěle sedí, Pedro Pascal, i když do poslední chvíle bez tváře, výborný a vynikající nalákání na druhou řadu. Snad bude soustředěnější. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebylo to špatné, ale příběhově mě to dvakrát neoslovilo – nekomplikované, epizodické (občas vyloženě výplňovité), zkratkovité, bezemoční (Mando sice byl sympaťák, jenže přes tu helmu logicky se zásadně omezeným výrazovým rejstříkem) různoplanetární putování, utíkání, bojování. Jako nejlepší moment mi přišel bezprostřední rozhovor dvou jezdců speederů (a jejich imperiální ostrostřelba pro ukrácení čekání :-)) na začátku 8. epizody. Za co tedy dávám 4. hvězdičku? Pro ty nádherné, poctivě rukodělné efekty, výpravu a design, jakoby přeneseným z originálních filmů, jejichž vrcholem byla animatronická, neskutečně okouzlující a okamžitě "zamilováníhodná" loutka maličkého Baby Yody, ťuťu ňuňu. :-) ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Ukáž ten trik s rukou.“ Pôvodne som to plánoval absolútne ignorovať s tým, že je mi to fakt jedno napriek tomu, že mám rád Jona Favreaua alias Happho Hogana alias Šéfa. Potom som si ale povedal, že skúsim aspoň prvú epizódu. A tak som nekompromisne pred televízor nahnal pani manželku, pustili sme sa do toho... a behom pár dní padla celá séria. Bohužiaľ, neznamená to, že je dokonalá. Po bohovskom a nákazlivom rozjazde (a pred slušným dojazdom) sa začnú vyskytovať nielen scény, ale i celé časti, ktoré sú nudné a pokojne by sa to bez nich zaobišlo. Vadilo mi aj to, že napriek istej snahe seriál nemá hlavnú dejovú linku. Jednotlivé diely sú uzavreté, nijako extra nesúvisia s tými predchádzajúcimi a za istých okolností by ste ich dokonca vinou toho/vďaka tomu mohli pozerať na preskačku. Plus úroveň scenárov nie je príliš vysoká; miestami som si pripadal ako v Herkulovi s Kevinom Sorbom. Nepochopil som, prečo hrdina nemal žiadny plán; v podstate iba lietal z bodu A do bodu B a odtiaľ do bodu K, ale (česť výnimkám) nie preto, aby vyriešil svoj hlavný "problém", ale proste len tak resp. aby sa schoval alebo aby zarobil peniaze. No a teraz plusy. Hlavná postava je napriek tajomnosti prekvapivo sympatická a má niečo do seba, hoci som nepochopil, prečo ju hrá relatívne známy herec. Akčné scény ani efekty nie sú svetoborné a miestami drhne logika (prečo nenasadli v noci do vypnutého AT-AT?), ale ako celok je to tak svižne natočené (a minutáž jednotlivých častí je značne rozumná), že sa proste bavíte a to tak, že dosť dobre. Najviac pochopiteľne na vzťahu medzi Mandalorianom a „XYZ“. Vôbec som netušil, že tu „XYZ“ bude, ale akonáhle sa na konci prvej epizódy fenomenálne zjavil, srdce mi začalo prudko biť a v každej scéne s ním som sa nasprostasto a mimoriadne spokojne usmieval (najviac asi pri sŕkaní polievky). ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi potěšující kousek ze světa Star Wars, který se nemá za co stydět! Seriál vypadá opravdu pěkně a vůbec nesmrdí CGI bordelem jako nešťastná nová trilogie. Sympatická je i střízlivá stopáž a k flashbackům naštěstí dojde jen jednou. Škoda, že Disney seriál v ČR (kde zatím služba Disney+ není) nelicencoval Netflixu nebo HBO, bylo velmi bolestivé zažívat po letech hledání titulků k, ehm, alternativní distribuci. ;) ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle že mám přijmout místo eRkového celovečerního filmu o Boba Fettovi od James Mangolda? Budiž. Bohužel, za 15 milionů má ta epizoda cca 35 minut, to asi nemyslíte vážně, takovejch prachů do toho nacpat a dostat 8 epizod z nichž 4,5 a 6 jsou vedlejší dětinský mise. Baby Yoda je roztomilej o tom žádná, ale Mando mohl bejt větší drsňák. Když to vemu kolem a kolem epizody 1-3 a 7,8 jsi kdykoliv rád pustím znovu, nabízí totiž celkem solidní příběh a druhá řada by nemusela bejt špatná. Pokud tam tedy zas nenacpete mimopříběhové mise, děkuji. Vizuál je na seriál skvělý, ale to ke Star Wars vždy patřilo. Zázrak to není, ale jako takové zpestření je to fajn. ()

Galerie (129)

Zajímavosti (43)

  • Režisérka Bryce Dallas Howard prozradila, že během natáčení této epizody ani jednou nepracovala přímo na place s představitelem Mandaloriana Pedrem Pascalem. Důvodem byla jeho vytíženost na Broadwayi. Jeho scény proto odehráli dubléři a hlas byl přidán v postprodukci. (Kinofil)
  • Oči Jawů na planetě Arvala-7 jsou více červené, zatímco ti na Tatooinu je mají do žluta. (NiWi)
  • Jedna epizoda vyšla v průměru na 15 milionů amerických dolarů. (3T)

Reklama

Reklama