Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Recenze (158)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako absolutní nefanoušek celého obrovského letitého Star Wars univerza pořád nemůžu věřit tomu, jak mi zrovna Mandalorian tak hezky padnul do noty a jak minimálně v mých očích strčil svými průměrnými 35 minutami stopáže do kapsy nejen novodobou filmovou trilogii. Netradiční hudební podtext, na seriálovou produkci úžasná sci-fi akce a nepřekombinovaný styl vyprávění. Od Jona Favreaua by se měli do budoucna inspirovat všichni, co chtějí jakýmkoli způsobem nadále dojit značku jménem Hvězdné války. ()

Swannie 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na to, že som sa do Mandaloriana pustila nejaké dva roky po vydaní, som už vedela, že je to kvalitatívne veľmi dobrý seriál. Ale nečakala som, že bude až taký dobrý. Prvé tri epizódy mi zobrali dych svojou nádhernou kamerou, nápaditým strihom a výborným scenárom. Postaviť seriál na postave, ktorá toho veľa nenahovorí a ešte jej ani nikdy nevidíme tvár, chce odvahu a sakramentsky dobrú prácu, ale Jon Favreau to, spoločne s niekoľkými režisérmi, výborným kameramanom a skvelým hudobným skladateľom, zvládol. Jediným tŕňom v oku je štvrtá epizóda, ktorá svojou kvalitou klesla o dve úrovne nižšie. Bryce Dallas Howard z toho šmahom ruky spravila americkú klišé gýčovinu, našťastie sa na to celé fiasko hneď v ďalšej epizóde zabudlo a seriál dobehol úroveň nastavenú prvými troma epizódami. Mimo jednej nepodarenej epizódy vlastne ani nemám čo vytknúť. Je to výborná vesmírna cowboyka o "rytierovi", ktorý babysittuje baby Yodu a je až škoda, že je to len pre Star Wars fanúšikov, lebo by to samo o sebe isto zaujalo aj širšie publikum. Jon Favreau by mal spraviť seriál aj pre Marvel, keďže z ich seriálov sa na Mandaloriana kvalitou nechytá ani jeden. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud není Pedro Pascal vyloženě ješita, který musí svůj obličej vidět v každém záběru, musela to pro něj být práce snů. Díky svému kostýmu disponoval menší možností mimiky než IG-11, v případě, že by se mu nechtělo na plac, mohl požádat někoho ze štábu, aby to vzal za něj- no, neberte to. Ale teď vážně. První sezóna mě vcelku bavila, jen mi vadilo, že z ní tvůrci udělali jen jeden z celé řady podobně vystavěných seriálů. Poskládali vedle sebe epizody, které spojují jen vystupující postavy, hlavní příběh se objevuje jen sporadicky, aby na něj došlo jen v posledních dvou dílech. Vznikla tak velmi slušná oddechovka na všední odpoledne, ale při troše snahy to mohla být slušná pecka. 4*- ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když pominu to, že mi prostě western styl nesedí do světa star wars, tak pořád nechápu, co na tom všichni vidí? Ten týpek epizodicky někam přiletí, potká tam nějakou ženštinu, dostane se do průseru nebo potká někoho v průseru. Za pomoci té ženské nebo malýho Yody se z průseru vyseká/ ostatní z průseru vyseká a zase odletí dál. Trochu jako kapitán Kirk v původním Star treku. Jenže ten tu ženskou aspoň většinou vohnul. Tenhle se nezmůže ani na to. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mandalorian sú príjemným potešením a výpravou do galaxie vzdialenej fakt strašne ďaleko preďaleko. Je fajn vybrať sa do toho sveta a ocitnúť sa v nových končinách, čo sú nám neznáme a spoznávať nové postavy a objavovať či nepostriehneme niečo, čo by nám pripomenulo niečo zo starých príbehov. Je to dobré, až na niektoré spomaľujúce časti. Tomu sa asi nevyhneme, ale snaha uzatvoriť každý jeden diel až na prvé tri a posledné dva troška narúša plynulosť celej série. Žiadalo sa mi väčšie prepojenie a možno inteligentnejšie lúčenie z postavami, než len - zostávam tu a ty to musíš zvládnuť sám. Poteší Nolte a Herzog. Carano znova dokazuje, že jej herecké schopnosti sú na bode nula. Je príjemné raz za čas vidieť, čo sa dá spraviť s peniazmi, ak sa dajú tvorcom s víziou. Baby Yoda je skvelý a potešil aj štek Bill Burra. Snáď sa ešte niekedy zjaví. 1. séria - 80%. ()

Galerie (129)

Zajímavosti (41)

  • Když Mandalorian (Pedro Pascal) vyhodí Jawu z okna sandcrawleru, padající Jawa nedopadne na zem, ale prostě zmizí. (G....)
  • Mimozemšťan, od ktorého Mandalorian (Pedro Pascal) kupuje vznášadlo, patrí k druhu Kubaz. Zástupcu tohto druhu sme mohli vidieť už vo filme Hviezdne vojny IV - Nová nádej (1977), v ktorom informuje stormtrooperov, že našiel droidov, ktorých hľadajú. (ČSFD)

Reklama

Reklama