Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorianský nájemný lovec přijímá lukrativní zakázku pro záhadného klienta. (Disney+)

Recenze (134)

Renie42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdybych náhodou neobjevila na internetu článek o "Baby Yoda", tak by mě ani nenapadlo, že nějaký takový seriál existuje. Líbí se mi SW, ale nejsem až tolik zapálená, abych znala všechny galaxie a planety a obyvatele, co ve SW universu existují. A ten malinký padesátiletý Yoda, ten byl tak roztomilý, takový miminko bych brala všemi deseti a pokaždé jsem čekala na scénu, kde bude a v duchu jsem si říkala, že bych ho tak poňuchňala. ()

Solverino 

všechny recenze uživatele

No nevím, pořád je to pohádka pro trochu větší děti... není tam nic temnýho, žádný gore... nic.. člověk musí vypnout mozek a logiku aby na to mohl koukat. No je to trochu lepší než klasický Star Wars, ale nic úžasnýho. Chtělo by to podstatně víc přitlačit na pilu (ale chápu USA + rating PG13 = víc prachů) ()

Reklama

jjjerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemné překvapení. Konečně to není "Disneyovka" pro děti. Správná temná atmosféra. Cítím epizodu IV. Lehký nádech westernu "Firefly". Chci jen delší díly, více temnoty a více všeho =) Hudba mě zatím zklamala. PS: viděno na torrentu :-) P pro zdejší "3D grafiky": Co bylo na té grafice béčkové? a levné? Mně přišly efekty velmi dobrý. ()

Miky22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Miluju Star Wars, znám Star Wars, ale budu upřímný, seriálově na první díl/pilot, nic moc. Nevím, jestli je to krátkou stopáží, protože o tempu by se nedalo říct, že je pomalé, spíš naopak. Mandalorian je stále v pohybu, bylo představeno několik postav, trochu i naznačena historie hlavní postavy, ale celkově se spíše ukazuje, než vysvětluje. Líbí se mi nádech spaghetti westernů, scifi-retro gadgety a zajímavé reference, kterých na 39 minut bylo velmi hodně a fanouška tak udrží v tahu. Efekty na seriál špičkové, hudba zcela jiná, než na kterou jsme u SW zvyklí. Věřím, že v následujících dílech bude vše lépe vysvětleno a také s přibývajícím počtem dílů bude seriál působit více konzistentně. Moc rád bych tomu totiž dal 5*. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Než jsem viděl seriál Star Wars: Klonové války 2008, považoval jsem celovečeráky za dětinské soft sci-fi s velmi kolísavou úrovní. Až Klonové války (speciálně poslední tři řady) mě přesvědčili o tom, že je svět SW neuvěřitelně pestrý s desítkami zajímavých postav a obrovským potenciálem vyprávět skvělé příbehy. Mám radost, že bude vyprávěn další. Zaráží mě ale volba jednoho z tvůrců. Dave Filoni se podílel především na méně povedených seriálech SW Povstalci a SW Odboj. V rámci budování SW universa, odvedli nejlepší práci na scénářích jiní tvůrci. Především to byli Chris Collins a Daniel Arkin. Je velká škoda, že to nejsou právě oni, kdo nespolupracují s Jonem Favreau. Výprava prvního hraného seriálu je skvělá, potěší mnoho druhů, které byly k vidění právě v Klonových válkách, ale přiznám se, že bych dal přednost atmosféře, která je pro SW typická a jedinečná. Hrdinsky epická, trošku naivní, ale současně vystihující hrozbu a souboj mezi dobrema zlem...navíc podpořená variacemi na skvělou hudbu Johna Williamse. Vše se ale vyvíjí a je to tak dobře...možná je ten úkrok k realistickému pojetí správnou cestou. Nicméně čistě subjektivně zatím nemůžu říct, že bych z Mandaloriana padl na zadek. Slabší 4* PS: ten symbol vagíny, který má lovec na hrudi je vtipný...tedy pokud to není otvor na vložení kreditky, nebo pokladnička ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Keď Mandalorian (Pedro Pascal) vedie v úvode svojho zajatca, ten poznamená: „Dúfal som, že budem voľný na Deň rodiny (Family Day) a zájdem domov za rodinou.“ To priamo odkazuje na The Star Wars Holiday Special (1978), v ktorom sa domov na Deň rodiny (čo je obdoba Vianoc) snaží dostať Chewbacca. V tomto filme nám navyše bol vôbec prvýkrát predstavený člen klanu Mandalorianov, konkrétne Boba Fett. (ČSFD)
  • Keď Mandalorian (Pedro Pascal) prechádza trhoviskom, na ohni sa opeká zviera, zatiaľ čo druhý príslušník jeho druhu sa zdesene prizerá z klietky. Jedná sa o druh Kowakian monkey-lizard. Jedného z týchto tvorov choval Jabba the Hutt ako domáceho miláčika v Hviezdne vojny VI - Návrat Jediho (1983). Táto scéna je pomerne desivá vzhľadom k faktu, že sa jedná o pomerne inteligentné tvory so zmyslom pre humor. (ČSFD)
  • V pilotním díle vidíme Blurrga, jenž se poprvé objevil ve Star Wars: Klonové války (od r. 2008) – Liberty on Ryloth (2009), Supply Lines (2010), Slaves of the Republic (2011), ale také ve Star Wars: Povstalci (od r. 2014) – Hera's Heroes (2016). Toto ne moc inteligentní stvoření bylo před lety roztroušeno po galaxii, včetně Endoru a Rylothu. Dále se představilo v novelách „Thrawn: Alliances“, „Aftermath“, „Aftermath: Empire's End“ či „Galaxy's Edge: Black Spire“ anebo ve hře „Star Wars Battlefront II“. (3T)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno