Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorianský nájemný lovec přijímá lukrativní zakázku pro záhadného klienta. (Disney+)

Recenze (134)

Illithune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednak jsem čekal spíše nějaký rozvinutější a důkladnější příběh, který se bude dále táhnout napříč celou sérií. Druhak jsem počítal s delší stopáží, než pouhých 38 minut. Nicméně abych byl upřímný... Líbilo se mi to... Hlavní hrdina je děsně cool badass, vizuálně se mi to líbí a závěrečná přestřelka byla taky fajn... Jsem zvědavý na následující epizodu, doufám, že se nám příběh nějak rozvětví... Ale abych byl upřímný... I like the odds! ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádní začátek prvního hraného seriálu ze světa Star Wars. Krásný vizuál. Televizní tvorba už je zkrátka na stejné úrovni jako ta filmová. Pedro dokáže svojí postavu uhrát i pouhým hlasem, zde se casting trefil do černého. Nepřišel žádný otravný prvek ala Jar Jar. Závěr epizody mě naprosto zaskočil a uhranul, chci hned vidět pokračování. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Primarne pre fanusikov sveta Star Wars. Atmosfera, prostredie i postavy. Zaver a odhalenie mrnavej koristi bountyhuntera vzbudil prijemnu nostalgiu. Som v zaujati, hoci nie som "fanaticky" vyznavac. Nadpriemer, hoci som presvedceny, ze kratkost tejto casti bola sposobena len nutnostou ukoncit diel po tak "epickom" odhaleni a uz nic viac divakovi nedodat. ;) ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Jsem z toho nějakej rozpolcenej. Hlavní hrdina - cool, hudba - divný, atmosféra - super, kulisy - umělý. Děj samotný je na pilot dost uspěchaný a zjednodušený, jako by někdo v Disney řekl, že by se divákovi neměla plést hlava složitým world buildingem, vedlejšími postavami a dialogy, a místo toho mu bylo třeba naservírovat maximálně jednu přímočarou linku, která ještě navíc nepotrvá ani 40 minut. Jako jsou to Star Wars a člověk má tendenci říct si fuck it, napálit tomu pět hvězd a jít si zkrátit čas předobjednávkou Fallen Order, na druhou stranu je všude okolo momentálně tolik kvalitních seriálů, které si daly tu práci přijít s něčím extra, že to prostě nemůžu s čistým svědomím udělat. Mandalorian tak nezačal úplně podle mých představ, nicméně s trochou péče to má samozřejmě velký potenciál do budoucna. Držme pěstičky. (Neviděno na Disney+, jelikož u nás není dostupné, a i kdyby bylo a já si ho předplatil, pravděpodobně bych se tady s tím stejně nevytahoval na ostatní, protože nejsem debil) ()

tele.kom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První Disney Star Wars, které působí originálně, ale zároveň si ponechávají atmosféru původních Star Wars. Vizuálně mi Mandalorian přijde dokonce lepší než nová trilogie. Výtky některých komentátorů k "b-čkovým efektům a nevyužitému budgetu" nechápu, Star Wars pro mě nikdy nebyli o vesmírných bitvách a je celkem jasné, že Mandalorian takovýmhle seriálem ani nikdy být nechtěl. Jsem zatím velmi příjemně překvapený a dávám lepší čtyři hvězdy. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Když Mandalorian (Pedro Pascal) vystoupí z věže, tak se nosorožec, kterého má Mandalorian vyrytého na pravém rameni své zbroje, přesune na jeho levé rameno zbroje. V epizodě se to stane ještě jednou, když Mandalorian krotí Blurgga. (G....)
  • Keď Mandalorian (Pedro Pascal) vedie v úvode svojho zajatca, ten poznamená: „Dúfal som, že budem voľný na Deň rodiny (Family Day) a zájdem domov za rodinou.“ To priamo odkazuje na The Star Wars Holiday Special (1978), v ktorom sa domov na Deň rodiny (čo je obdoba Vianoc) snaží dostať Chewbacca. V tomto filme nám navyše bol vôbec prvýkrát predstavený člen klanu Mandalorianov, konkrétne Boba Fett. (ČSFD)
  • Keď Mandalorian (Pedro Pascal) prechádza trhoviskom, na ohni sa opeká zviera, zatiaľ čo druhý príslušník jeho druhu sa zdesene prizerá z klietky. Jedná sa o druh Kowakian monkey-lizard. Jedného z týchto tvorov choval Jabba the Hutt ako domáceho miláčika v Hviezdne vojny VI - Návrat Jediho (1983). Táto scéna je pomerne desivá vzhľadom k faktu, že sa jedná o pomerne inteligentné tvory so zmyslom pre humor. (ČSFD)

Reklama

Reklama