Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorian a jeho spojenci jsou obklíčení. Jejich mocný nepřítel zná minulost každého z nich. (Disney+)

Recenze (75)

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvod v ktorom dvaja Stormtroopery riešia aj klasické strelecké klišé bolo skvelé odľahčenie. Nasledovala akčná jazda v ktorej sa nestratili ani vedlajšie postavy. IG-11 a kováčka boli top. Celkovo skvelé vyvrcholenie, ktoré ma namlsalo na druhú sezónu. Mám to štastie že na ňu nemusím čakať. 100% Disney plus ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalita na záver série jasne stúpla. 8. epizóde nechýbalo napätie, ktoré síce v polovici stopáže išlo mierne do úzadia, no na druhej strane sa aspoň čiastočne rozšírila mytológia. Mando je obrovský frajer. Nezostáva mi nič iné, než dúfať, že sa tvorcovia v druhej sérii posnažia okolo jeho postavy vystavať pútavejší a detailnejší príbeh. Pretože viaceré "žoldnierske misie", pri ktorých sa hrdina iba presunul z bodu A do bodu B naspäť, nestáli skutočne za nič. A samotný hrdina to nikdy sám nemôže potiahnuť. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhovor dvou stormtrooperů v úvodu nejen předčasný vrchol epizody, ale i jeden z fanouškovsky nejvděčnějších a nejvtipnějších momentů celé série. Taika Waititi a jeho cit pro perfektní humor všeho druhu se prostě nezapře. Zbytek epizody na úvod navázal dobře, ale ne skvěle. K plusům patřily nové informace o stavu, osudu a způsobech Mandalorianů, Mando prošel závěrečnou fází polidštění, které logicky navázalo na jeho všechny předchozí zkušenosti (znovu se mi potvrdila důležitost vedlejších misí, problém u nich tak nebyl s nedostatečným posunem příběhu, ale se zpracováním), několik chvil bylo slušně napínavých, potěšil i cool design únikové trasy a nakonec přišlo i nějaké to emotivní loučení. K mínusům - Tempo bylo naneštěstí tentokrát docela kolísavé a i přes obětavou snahu to trochu škodilo katarzi, ústřední střet mezi lovci a troopery sice svým způsobem velkolepý, ale až na jeho stylový úvod (nápaditá a sakra dynamická scéna) a silný závěr (v obou případech vypomáhalo zase moj.. totiž Mandovo dítě) dost mdlý a nudně natočený. Objevilo se také několik situací a momentů, nad kterými člověk nesměl moc uvažovat. O tom, jak otravný byl novej padouch se svým expozičním dialogem a neopodstatněnou nafoukaností nemluvě. Sice bylo pochopitelné, proč to tam bylo, ale šlo to podat mnohem lépe bez toho aniž by tak hlasitě šustil papír. Oproti klientovi zatím rozhodně o třídu slabší postava (i přes ty jeho cool udělátka). Baby Yoda zažil v celé sérii takové situace, které by nemělo zažít žádné ubohé rozkošné malinkaté zelené děťátko - jestli se mu to bude dít i příště, tak si tvůrce najdu! 7,5/10 Mandalorian isn't a race, it's a Creed. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velkolepé finále. Bitva se Stormoopery ve městě byla trochu přehnaná. Nový padouch na scéně. Utahování si z mušky trooperů taky paráda. Poprvé vidíme tvář našeho hrdiny. Baddass robot. Něco o původu mandalorianů a i zeleného dítěte. Další pokračování už bude obsahovat další cestování a akci. A méně představování. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Za záchranu malého Yodu je Mandalorian ochotný obetovať aj svoj život. našťastie je v obklopení priateľov, ktorý mu neváhajú pomôcť aj v zdanlivo bezvýchodiskových situáciách. Prevedenie: Prvý raz sa Mando odhelmoval na plátne a prvý raz som súcitil s robotom a jeho obetavosťou. Veľmi dobrý diel. Dávka humoru, akcie ale aj emócií na veľmi vysokej úrovni. 95% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Meč, který má v ruce Moff Gideon (Giancarlo Esposito) na konci epizody, je Darksaber, který se objevil v obou animovaných seriálech ze světa Star Wars a byla o něm zmíňka i ve filmu Rogue One (2018). Mandaloriané Darksaber berou jako znak moci a ten kdo ho vlastní, vládne všem Mandalorianům a určuje směr „Cesty Mandaloriana“. (UncleMorty)

Reklama

Reklama