Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2

(série)
Trailer 1
USA, 2020, 5 h 21 min (Minutáž: 32–52 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (163)

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hneď od prvej epizódy citeľný nárast kvality oproti prvej sérii. Začína to dostávať tvar a vytvára to plne postačujúci priestor na prehlbovanie vzťahu k postavám a príbehu samotnému. Už to, napriek prevažujúcemu epizódnemu charakteru jednotlivých kapitol, nie je len zmätené pobehovanie od jedného kúta vesmíru k druhému. Ak to v tretej sérii týmto smerom ešte rozvinú a následne zdarne ukončia, bude Mandalorian jedným z najpríjemnejších príspevkov do (momentálne riadne rozdziganého) sveta Star Wars. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rychlé, svižné a občas trochu monotónní a schématické, spoléhající na zaručenou auru Star Wars univerza. A popravdě řečeno, obvykle to funguje. A i když je většina dílů v podstatě dějově na jedno brdo, je Mandalorian narvaný takovým množstvím odkazů, replik a klasických hračiček, které máme v SW rádi, že se mu ledacos dá odpustit. Pascal je jeden z mála herců kde stačí hlas na veškeré hraní. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi se nedá mluvit o tom, že by se laťka posouvala. Ale minimálně se drží. S tendencemi směrem vzhůru. Je asi jasné, kam tvůrci směřují ve svých hlavách a je to i vidět. Epizodický seriál, který vlastně drží celistvý a napínavý příběh, který dokáže upoutat i překvapit vlastně ukazuje to, co mohl být Zaklínač, kdyby ho někdo úplně neposkvrnil. Toto je úkaz, že stále lze čerpat ze světa Star Wars velmi epicky a originálně. Po tom všem asi není, co dodat. Bude záležet jakým směrem bude se ubírat budoucnost, která je nyní v celku nejistá. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Má to několik úžasných momentů, dojemných situací a perfektní akce, přesto je můj dojem po zhlédnutí druhé série zlehka rozpačitý. Tohle všechno jsem již viděl zhruba před rokem a žádná přidaná hodnota, která by to zvedla, nebo aspoň udržela na loňské kvalitě se nekonala. Mando konečně ukázal svoji tvář, ale to mně k (nej)vyššímu hodnocení zdaleka nestačilo. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá sezóna začíná fakt mizerně, jakoby tvůrci zapomněli v čem byla síla jedničky, a místo příběhu a pestrého světa je to jakýsi zoufale neoriginální monster hunt vykrádající, kde co. Kvalita dílů jde potom nahoru, ale je poznat, že chybí Taika Waititi, magie a kouzlo nečekaného je pryč, byť uvidíme členy řádu Jediů, Katee Sackhoff, uvidíte staré známé, staví se i Boba Fett. Přes ten všechen vděčný fanservis a celkem impresivní souboje se nemohu zbavit pocitu, že na scénáři si mohli dát více záležet. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (100)

  • Cobb Vanth (Timothy Olyphant) je první postavou ze světa Star Wars, která se původně objevila v knize a až poté se dočkala ztvárnění v hrané podobě. Vanth se poprvé objevil v knižní trilogii „Star Wars: Aftermath“. (MiniMinion)
  • Boba mimo iné prezradí aj to, že Jango Fett bojoval v Mandalorianskej občianskej vojne (Mandalorian Civil War). V tomto konflikte, ktorý sa odohral ešte pred Epizódou 1 (1999) spolu bojovali dve frakcie Mandalorianov. Jedna bola za mierové spolunažívanie s ostatnými svetmi, zatiaľ čo tá druha chcela, aby Mandaloriani zostali obávanými bojovníkmi a zabijakmi. S pomocou rytierov Jedi vyhrala pokroková, pacifistická frakcia. Porazení agresori odišli do exilu a sformovali tzv. Dead Watch - skupinu, ktorá vychovala Din Djarina (Pedro Pascal). Nie je jasné, na ktorej strane v tomto konflikte stál Jango Fett, je však pravdepodobnejšie, že to bolo na strane pacifistov. (ČSFD)
  • Loď, ktorú používa Boba Fett, je Slave I. Túto loď používal už v originálnej trilógii a očividne sa mu ju podarilo získať potom, čo sa oslobodil zo spárov Sarlacca. (ČSFD)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama