Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2

(série)
Trailer 1
USA, 2020, 5 h 21 min (Minutáž: 32–52 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (163)

classic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Mandalorian” , druhá sezóna s ôsmimi epizódami, sa vskutku celkom vydarila, a to i napriek tomu, že sa nejaký čas niesla v stereotypnom a jednotvárnom, začarovanom kruhu, čo sa kdesi až v strede našťastie prelomilo, zlepšilo a vylepšilo celkové hodnotenie a dojmy. Prvá, s názvom Maršal, bola naprosto unikátnou, inak odkazujúcou svojim spracovaním na Herbertovu DUNU, kedy som si zároveň i viac-menej myslel, že to už nič viac nemôže tak ľahko prekonať, pričom som sa väčšinou nemýlil, kedy sa nasledujúce (niektoré) časti presne poňali už iba na tie »misijné« , a to s konkrétnymi úlohami pre nášho protagonistu Mandoa, ktorý si vybudoval oveľa bližší vzťah ku Groguovi, než bolo tomu doposiaľ... Povedal by som, že predchádzajúca, siedma, bola sama o sebe viac strhujúcejšou, než posledná, finálová, ktorá už bola vypiplanou, a z časti aj samoúčelnou, akýmsi „esom v rukáve” z pozície tvorcov, ktorí si zrejme to najlepšie nechávali až na samý koniec ? Vyslovene si skalní fanúšikovia isto prídu na svoje, za ktorého sa osobne asi nepovažujem. Zrejme úplne najviac som ocenil prepracovanú, vizuálnu stránku a s pridanými, vizuálnymi efektmi, bez ktorých by sa to nemohlo asi zaobísť !? Je to na nich priam postavené, a tak jestvuje minimálna šanca, že nakoniec, áno. Tretia séria by v podstate ani vonkoncom nemusela prísť, no stopercentne prídu ďalšie, ktoré bude chcieť Disney vyžmýkať, pokým to bude možné ? ()

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemůžu si pomoct, ale vyhrát si s tím seriálem ještě trochu tak by to mohl být totální masterpiece. Druhá sérka je opravdu mnohem lepší než ta první, díly už nejsou tak okatě ve stylu Cowboy Beebop, ale krásně na sebe navazují a vytvářejí jakž takž celistvý příběh. Stále nejsem skalní fanoušek SW, ale to finále bylo opravdu dobrý. Ubrat trochu na vatě a repetitivnosti, přidat další fajn postavy, víc epizod s Billem Burrem a znova už pod čtyři hvězdy nepůjdu. Jo a ti stormtroopeři...to je prostě totální úlet celého SW universa, netrefí absolutně nic, ale jakmile tvůrci chtějí zdůraznit, že má Mando beskarovou zbroj, tak ejhle - všichni najednou trefují přímo do cíle! Prosím zbavte se už těch debilů a dejte tam třeba ty černé troopery nebo jak jim nadávají, protože ty bojové scény se stormtrooperama snad už ani nejde brát vážně. Těším se na třetí sérii a všem core fanouškům SW - přeju vám tuhle podívanou, po tom co jste museli za poslední roky snášet v kinech :D ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je neuvěřitelné, kam se posunul seriál, na který už jsem se ani nechtěl dál koukat. U posledních 4 epizod jsem si u každé zvlášť říkal ,,tak tohle byla ta nejlepší epizoda ze seriálu" a pokaždé jsem to myslel vážně. Ashoka, Boba Fett, další mandaloriani, Luke a dokonce i Mayfeld to vše velice dobře zvolené vedlejší postavy které prostě divák touží na plátně vidět. Jako jediný zápor vidím změnu postavy mé oblíbené Giny Carano, ale to není něco za co bych vzal hvězdu. Řekněme, že kdyby první 4 díly, byly jako ty poslední, tak by byla série hotový masterpiece. 80% jak vyšitých a v mých očích to vykoupilo první sérii. ()

kamil.i 

všechny recenze uživatele

Páči sa mi ako druhá séria pripomína zásadné sci-fi, či iné žánrové klasiky. Prvý diel odkazoval na Dunu, druhý okrajovo na Votrelca a Impérium vracia úder, tretí na všakovavé vesmírne vodné planéty a ich príšerky (Cthulhuovské postavičky vo veľkosti dospelého človeka, či nebodaj i Costnerov Vodný svet?), piaty na samurajské filmy, šiesty na klasické westerny a siedmy bol vojnovou drámou pripomínajúcou infiltráciu do nacistického tábora. Štvrtý diel pripomenul zápletku epizódy 9 z nešťastnej Disney trilógie. Posledná časť série priamo premostila na staručkú epizódu 6 a nejeden fanúšik v závere ujúkal blahom, či slzičku vyronil. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[73%] Podobně bych to viděl jako první sérii, jenže zde dávám o něco vyšší hodnocení, bylo to přeci jen celkově o něco lepší. Akce zde bylo opět hodně (až moc), postavy mě teda bavily o něco více a příběhově to stejně nebylo až tak záživné, ale každý díl bylo na co se dívat. Z tohoto seriálu nejsem tak unešený jak ukazuje hodnocení, ale k zahození není. Ve finále mě potěšil jako cameo Luke Skywalker v mladé podobě (pc úpravy pomohly). Nicméně, na další sérii se celkem těším a třeba se to ještě o něco víc vylepší ()

Galerie (131)

Zajímavosti (101)

  • Runy, které jsou vidět kolem kamene na Tythonu, když se s ním spojí Grogu, jsou jediské runy, které již byly použity ve hrách ze světa Star Wars a také v seriálu Star Wars: Povstalci (od r. 2014). Runy jsou inspirovány výtvarným návrhem, který vytvořil Ralph McQuarrie již pro film Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977). I přesto, že význam písmen jednotlivých run je znám, tak nejsou bohužel na kameni na Tythonu dost dobře vidět, aby bylo možné text „přeložit“. (Sidarius)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama