Reklama

Reklama

VOD (1)

Nájemný lovec putuje na Vnější okraj, aby našel jiné Mandaloriany. (Disney+)

Recenze (84)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slušný začátek sezony, zatím nedojde k ničemu extra objevnému (nepočítaje poslední záběr + pár perliček, kdy fanouškovské srdíčko zaplesá), ale pokud to je dostatečně vtahující, vůbec mi nevadí vidět ani Mandaloriana při tradiční práci lovce odměn. Při čemž dostaneme vhled do fungování Tatooinu a života na něm, jak toho inteligentního, tak toho zvířecího. Příjemně to rozšiřuje záběr celého vesmíru, stejně jako kvalitnější vedlejší questy ve videohrách. PS: 50 minut uběhlo ani jsem si nevšiml, to taky něco znamená.. a tempo vyprávění i prokreslení postav nebude tolik trpět. ()

clump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdřív jsem myslel, že budu naštvanej, že už zase letíme na Tatooine. Kapitola z předchozí série, co se tam odehrávala, byla celkem jalová, plus mě zvlášť po Epizodě VII a Epizodě IX sere povrchní recyklování a hraní na nostalgickou strunu. Ale nakonec to zahráli dobře, se světem a lore Star Wars pracujou celkem hezky a citlivě, na rozdíl od J.J. Abramse mi přijde, že tomu Favreau a Filoni rozumí na hlubší úrovni. Taky umí SW ambienci nebo jak to nazvat. Vizuální atmosféra? Třeba taková blbost jako ta ulice s graffiti a ty siluety věží v pozadí... nevím, jak to říct, prostě mi to přišlo vizuálně a pocitově velmi v pořádku a měl jsem z toho radost. I když to samozřejmě místama recyklát byl. Bavil jsem se ale velice dobře. Plusový body za rozvíjení kultury Tuskenů a hudbu, která je snad ještě lepší než minule. ()

Reklama

Daniel2003 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám šílený nutkání dát 5 hvězd, ale na to je to přece jenom moc jednoduché a hloupé, JENŽE! V tom nejlepším slova smyslu. Mandalorian během 10 minut dokáže, že je absolutní borec a sympatičtější postavu v helmě jsem neviděl. Oproti první sérii posun, Favreu už přesně ví, jak dávkovat jeho hlášky a Pascal zase jak je odříkat. Baby Yoda nevyužitý, ale i tak funguje jako komická vložka. Marshal je boží a doufám, že se s ním ještě potkáme. Příběh je vážně jednoduchý, jenže přichází to, co si může tvůrce dovolit jen ve SW universu. Hlubší prozkoumávání již objeveného. Takže Tatooine, Tuskeni, píseční draci. Ano prosím, tohle chci od seriálu téhle značky! Prozkoumávat universum. No a triky? Nemám slov. Absolutní bomba. Kloubí se s dechberoucí kamerou a perfektní hudbou. ÚŽASNÝ! ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to udělané luxusně a každý dolar je vidět, ale co naplat, když je to samý nesmysl a víc než cokoliv jiného, jde jen o exhibiční fan service. Našel bych minimálně 50 epizod z animovaných klonových válek, které měly mnohem lepší příběh. A námitka, že se to jen rozjíždí neobstojí, protože to bude nakonec stejně mdlé, jako celá první řada. Chápu nadšení SW milovníků, lepší cokoliv, než nic, ale pro běžně náročného diváka je to slabota...a podotýkám, že Favreau je jeden z mých oblíbených tvůrců. ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl pro mě nemá žádnou chybu, na nic se nečeká, rovnou se přejde k akci. Pak i následně marketing před uvedením dílu, že se vrátí postava z filmů, nic lepšího snad být nemůže. Díl i musel finančně vyjít na velké prachy za písečného draka, ale to stálo za to, vyloženě mi 51 minut uteklo jak voda. Jasných 5*. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (19)

  • Konfrontácia medzi Mandom a mužom známym ako Cobb Vanth bola silné inšpirovaná filmom Dobrý, zlý a škaredý (1966). Vidíme tu detailné zábery na oči, chvejúce sa prsty, siahajúce po zbrani a strnulé tváre, ktoré boli ikonické pre záverečný súboj vo vyššie zmienenom westerne. (ČSFD)
  • Flashback, který ukazuje, jak přišel Cobb Vanth (Timothy Olyphant) ke slavné mandalorianské zbroji Boby Fetta, je adaptací několika pasáží z knižní trilogie „Star Wars: Aftermath“ (2015–2017). (TwoFace)

Reklama

Reklama