Reklama

Reklama

VOD (1)

Nájemný lovec putuje na Vnější okraj, aby našel jiné Mandaloriany. (Disney+)

Recenze (84)

IZFNP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mňa seriálová udalosť roka. V prvej sérii som sa do Mandaloriana zamilovala, pre jeho retro feeling a epizódne dobrodružstvá, vďaka ktorým sme len spoznali postavy a mnohé planéty a druhy. Z tohto seriálu mám jednoducho čistú fanúškovskú radosť. Teším sa, že druhá séria pokračuje vo svojej sci-fi western jazde, pridáva vymakaný vizuál a pár minút stopáže, a že opäť netlačí na pílu s posunom v príbehu. Neviem ako ostatní, ale ja sa nikam neponáhľam :) ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl pro mě nemá žádnou chybu, na nic se nečeká, rovnou se přejde k akci. Pak i následně marketing před uvedením dílu, že se vrátí postava z filmů, nic lepšího snad být nemůže. Díl i musel finančně vyjít na velké prachy za písečného draka, ale to stálo za to, vyloženě mi 51 minut uteklo jak voda. Jasných 5*. ()

Reklama

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, je to sice opět epizodní zápletka jak z počítačové hry: Chceš mou zbroj? Tak pro mě musíš něco udělat. I když se to nese v takovém naivním duchu, tak je to stále super Star Wars. Tolik odkazů ve správně provedené formě jsem už dlouho neviděl. Boba, Cobb Vanth, Banthové, Tuskeni, Tattooine a spoustu dalších drobných odkazů, které v epizodě jsou. Já byl spokojený! Některé scény sice stále vypadají nevěrohodně (špatné nasvícení, hluchá místa v hudbě), ale snad se to časem zlepší. ()

Daniel2003 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám šílený nutkání dát 5 hvězd, ale na to je to přece jenom moc jednoduché a hloupé, JENŽE! V tom nejlepším slova smyslu. Mandalorian během 10 minut dokáže, že je absolutní borec a sympatičtější postavu v helmě jsem neviděl. Oproti první sérii posun, Favreu už přesně ví, jak dávkovat jeho hlášky a Pascal zase jak je odříkat. Baby Yoda nevyužitý, ale i tak funguje jako komická vložka. Marshal je boží a doufám, že se s ním ještě potkáme. Příběh je vážně jednoduchý, jenže přichází to, co si může tvůrce dovolit jen ve SW universu. Hlubší prozkoumávání již objeveného. Takže Tatooine, Tuskeni, píseční draci. Ano prosím, tohle chci od seriálu téhle značky! Prozkoumávat universum. No a triky? Nemám slov. Absolutní bomba. Kloubí se s dechberoucí kamerou a perfektní hudbou. ÚŽASNÝ! ()

Atrekan

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost slušný vstup do nové série. Spojení sil Manda a domorodců mi dost připomnělo díl Sanctuary z první série, avšak v lepším podání. Zajímavější, než samotný první díl, je nastínění linky s Bobou Fettem, kterýho určitě ještě uvidíme. Nikdy mi nedošlo, že Boba vlastně bude vypadat stejně jako Jango, hold ho mám spojenýho s Jeremym Bullochem ještě z původní trilogie. Boba Fett se narodil asi 32 BBY a na rozdíl od normální klonů neměl urychlené stárnutí, tudíž by mu mělo být v Mandalorianovi asi 36 let, avšak herci (Temuera Morrison) je už 59. Jsem zvědavej, jestli tuhle věkovou neshodu nějak vysvětlí, nebo jestli se to zase svede na tatooinské sluníčko jako s Obi-Wanem v ANH ()

Galerie (18)

Zajímavosti (19)

  • Během vzpomínkové sekvence Marshala (Timothy Olyphant) je vidět moment, kdy všichni sledovali zničení druhé Hvězdy smrti. Text kolem hologramu je napsán v jazyce (abecedě) Star Wars a při překladu do angličtiny zní: „Little does Luke know that the Galactic Empire has secretly begun construction on a new armored space station even more powerful than the first dreaded Death Star“, což je všemi dobře známý úvodní text ze Star Wars Epizoda VI (1983). (Sidarius)
  • V epizóde sú zmienené aj najznámejšie osady na planéte Tatooine – Mos Eisley a Mos Espa. V Mos Eisley sa odohralo prvé stretnutie Obi-wana a Lukea s Hanom a Chewbaccom. Mos Espa sa zase objavila v Hviezdne vojny: Epizóda I - Skrytá hrozba (1999). Väčšina epizódy sa odohráva v Mos Pelgo. Táto osada nám bola prvýkrát predstavená v hre „Star Wars: The Old Republic: Knights of the Eternal Throne“ a výskytom v tejto epizóde sa oficiálne zaradila do kánonu. (ČSFD)
  • Herec Timothy Olyphant zde ztvárnil velmi podobnou postavu jako ve westernovém seriálu Deadwood (od r. 2004). Tato skutečnost podtrhuje, že celý seriál The Mandalorian je ve westernovém stylu. (Sidarius)

Reklama

Reklama