Reklama

Reklama

VOD (1)

Nájemný lovec putuje na Vnější okraj, aby našel jiné Mandaloriany. (Disney+)

Recenze (84)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to udělané luxusně a každý dolar je vidět, ale co naplat, když je to samý nesmysl a víc než cokoliv jiného, jde jen o exhibiční fan service. Našel bych minimálně 50 epizod z animovaných klonových válek, které měly mnohem lepší příběh. A námitka, že se to jen rozjíždí neobstojí, protože to bude nakonec stejně mdlé, jako celá první řada. Chápu nadšení SW milovníků, lepší cokoliv, než nic, ale pro běžně náročného diváka je to slabota...a podotýkám, že Favreau je jeden z mých oblíbených tvůrců. ()

Dikinsn 

všechny recenze uživatele

Niekedy človek nepotrebuje super chytrú zápletku, alebo bombardovanie miest...niekedy sa stačí usadiť, zapnúť “bedňu” a vychutnávať si každý jeden záber horizontu tej a tej planéty, oceniť klasické masky tamojších obyvateľov a vychutnať si hudbu sprevádzajúcu svet, do ktorého sme sa mohli opäť vrátiť :) ()

Reklama

Sidarius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pete to opět dokázal a oživil s obrovskou péčí a láskou svět Star Wars k životu. Odkazy na originální Star Wars trilogii, ale i na prequel trilogii, jsou tu jako nostalgické pomrkávání a nikoliv jako kýč a první díl druhé série se nese v duchu série první, což může zavánět trochu vykrádáním (další boj proti monstru před jeho jeskyní), ale funguje to pořád skvěle. Že jsou to Star Wars ve westernovém žánru bylo jasné už v první sérii, ale tady je to zcela naplno přiznané, jak volbou prostředí, rázem příběhu, konkrétními scénami, tak výběrem herců (a že Timothy Olyphant byl skvělý). No a jako velký milovník Star Wars a starých westernů nemohu tento seriál nemít rád a stále tvrdím, že je to to nejlepší, co se ze světa Star Wars urodilo od té doby, co na tom dělá Disney. A hlavní zásluhu na tom má Jon Favreau, který nezapře cit a lásku k dané tématice, což v ostatních produktech z dílny Disney ze světa Star Wars jinak strašně chybí. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice příjemně rozehraný úvod druhé série, jakmile se Padme ocitla na Tatooine, byla jako ryba ve vodě.. To uctivé pomrkávání po původních SW je tu hřejivě cítit a mně se to velmi zamlouvá.. Mando je skvělý, malý Yoda k zulíbání a Marshal ve zbroji působivý, upřímně řečeno Timothy Olyphant v nejpovedenější variaci.. Těším se na pokračování.. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slušný začátek sezony, zatím nedojde k ničemu extra objevnému (nepočítaje poslední záběr + pár perliček, kdy fanouškovské srdíčko zaplesá), ale pokud to je dostatečně vtahující, vůbec mi nevadí vidět ani Mandaloriana při tradiční práci lovce odměn. Při čemž dostaneme vhled do fungování Tatooinu a života na něm, jak toho inteligentního, tak toho zvířecího. Příjemně to rozšiřuje záběr celého vesmíru, stejně jako kvalitnější vedlejší questy ve videohrách. PS: 50 minut uběhlo ani jsem si nevšiml, to taky něco znamená.. a tempo vyprávění i prokreslení postav nebude tolik trpět. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (19)

  • V epizóde sú zmienené aj najznámejšie osady na planéte Tatooine – Mos Eisley a Mos Espa. V Mos Eisley sa odohralo prvé stretnutie Obi-wana a Lukea s Hanom a Chewbaccom. Mos Espa sa zase objavila v Hviezdne vojny: Epizóda I - Skrytá hrozba (1999). Väčšina epizódy sa odohráva v Mos Pelgo. Táto osada nám bola prvýkrát predstavená v hre „Star Wars: The Old Republic: Knights of the Eternal Throne“ a výskytom v tejto epizóde sa oficiálne zaradila do kánonu. (ČSFD)
  • Konfrontácia medzi Mandom a mužom známym ako Cobb Vanth bola silné inšpirovaná filmom Dobrý, zlý a škaredý (1966). Vidíme tu detailné zábery na oči, chvejúce sa prsty, siahajúce po zbrani a strnulé tváre, ktoré boli ikonické pre záverečný súboj vo vyššie zmienenom westerne. (ČSFD)

Reklama

Reklama