Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2 (2020) (série)


Kapitola 13: Jedi (S02E05)

(epizoda)
  • USA Chapter 13: The Jedi (více)

VOD (1)

Mandalorian cestuje na planetu, které vládne krutá místodržící, jež má velice mocnou nepřítelkyni. (Disney+)

Recenze (89)

Fearghast 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po předchozí tragické epizodě příjemný návrat k naprůměrné produkci a hereckým výkonům (tedy vyjma té Jedi, jejíž výraz plynule přechází mezi dvěma extrémy "roztomilý Joda" a "zácpa"). Michael Biehn rozhodně potěšil, ač jeho role byla malá. Pomalá, příjemná epizoda s minimem vycpávek, lepší příběh probíhající epizody vs. co nás bude čekat v budoucnu by určitě potěšil, ale ... jen tak dál. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Skvělý, takže nová trilogie udělala Star Wars ostudu tím, jak byla nekoherentní a lajdácky napsaná, a Mandalorian jim zase dělá ostudu tím, že si tahá nejlepší věci z lore, a pak je přetavuje v béčkové epizody Hvězdné brány. Celý ten díl vypadá, jak kdyby vznikal v amatérské produkci s budgetem východoevropského akčního filmu s Brucem Willisem v roli záporáka. Sorry, miluju Star Wars, but not like this... ()

Reklama

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlouho očekávané shledání Baby Yody s "jeho druhem", na které nás navnadilo a připravovalo x předchozích epizod, je nakonec celkem dost antiklimaktické, Ahsoka nám v podstatě sdělí že sorry, musíte jít zase o dům dál a zkusit to u jiných Jedi, přičemž sama podotkne, že jich už moc v galaxii není, resp. ona sama pravděpodobně o žádném dalším neví, čili ta cesta na další planetu může být naprosto k ničemu a zbytečná, navíc když nebyla schopna pomoct ona, tak proč by jiný Jedi měl uspět? Plus souhlas s dO_od, tento díl byl v podstatě epizoda SG1 - O'Neill a jeho tým přijdou do zaostalé vesnice, která je pod krutovládou Goaulda XY, kterého však nakonec po epické přestřelce přemůžou a tento primitivní svět zachrání, the end... ()

Sweat55 

všechny recenze uživatele

Chybí tomu tah na branku. Všechno to vypadá tak krásně, jenže mi to přestává stačit. Mám pocit že si tvůrci chystají půdu pro x dalších seriálů, místo toho aby se věnovali téhle sérii. Baby Yoda je strašně nevyužitej koncept, kterej slouží pouze k tomu, aby mohl Mando cestovat z planety na planetu. Bohužel nic víc ()

Daniel2003 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem hodně rozpačitej. Ahsoky nástup je zvláštní, jiná herečka je na její osobnosti silně znát a Ahsoka je tím v podstatě někdo úplně jiný. Její vlasové rohy jsou okatě umělé a v průběhu dílu víc a víc omačkané. Nic moc. Souboje dobré, atmosféra taky, ale kam mizí ten budget? Začíná mi docházet trpělivost, protože triky jsou sice parádní, ale ta výprava silně kulhá. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (13)

  • V tomto díle se objevila v jedné z rolí další známá persona ze světa slavných sci-fi filmů, a to Michael Biehn, který hrál vojáka z budoucnosti Kylea Reesea ve filmu Terminátor v roce 1984 (mihl se i v Terminátorovi 2, 1991) a velitele vesmírných mariňáků Dwaynea Hicksa ve filmu Vetřelci (1986). Na některé rysy těchto dvou slavných postav jsou dokonce v Mandalorianovi i dvě reference. (Sidarius)
  • Dôvodom, pre ktorý sa Ahsoka rozhodla necvičiť Dieťa (ktorého meno Grogu nám bolo odhalené v tejto epizóde) je ten, že jeho citová naviazanosť na Mandaloriana by ho mohla urobiť náchylným k temnej strane. Toto priamo odkazuje na osud Anakina Skywalkera, ktorý bol Ahsokiným majstrom. Ahsoka používa taktiež podobné argumenty, aké použil Mace Windu (Samuel L. Jackson) v Hviezdne vojny: Epizóda I - Skrytá hrozba (1999), keď odmieta trénovať Anakina. (ČSFD)
  • Bojové droidy v tejto epizóde hovoria jazykom Huttov. (ČSFD)

Reklama

Reklama