Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2 (2020) (série)


Kapitola 13: Jedi (S02E05)

(epizoda)
  • USA Chapter 13: The Jedi (více)

VOD (1)

Mandalorian cestuje na planetu, které vládne krutá místodržící, jež má velice mocnou nepřítelkyni. (Disney+)

Recenze (89)

Praxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá výprava dílu byla z celé druhé řady výrazně nejslabší. Některé CGI momenty dokonce vyloženě bily do očí svojí odfláknutostí a když to porovnám s naprosto filmovou výpravou prvního nebo třetího dílu, tak se rozdíly objeví ještě výraznější. Nicméně dějově se nám to konečně někam posunulo a Ahsoka Tanu konečně na scéně. A Grogu k tomu. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Plakal jsme štěstím! ÚŽASNÁ EPIZODA! Pro mě osobně se jedná prozatím o nejlepší epizodu. Ashoka se mi líbila, ale na začátku jsem měl pocit, že si Rosaria vzala na sebě cosplay Ashoky a hraje si na ni. Ale to se po chvíli změnilo a začal jsem v ní vidět Ashoku. V pohybech mě Ashoka lehce nepřesvědčila, plus ty její "vlasy" neodpovídají délce z finále seriálu Rebels, ale jak řekli sami tvůrci, bylo to kvůli akčním scénám, kde by ty delší "vlasy" vypadali divně, takže jsem ochoten to odpustit. Konečně jsme zjistili jméno Baby Yody, plus závěrečné překvapení v odhalení jedné postavy, kterou fanoušci Star Wars moc dobře znají byla překvapující a zároveň potěšující. Dave Filoni na hrad! Tvůrci dávají fanouškům to co chtějí a toho si neskutečně vážím! Jen tak dál. Doufám a věřím, že jsme se s Ashokou neviděli na posled. P.S. Vidět ji se světelnými meči byl nerdí orgasmus. Miluju to! ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Mando sa v hľadaní vhodného domova dostáva na planétu kde vládne odnož imperiálnych odpadlíkov. Jeho cieľom je nájsť rytierku Jedi, ktorá mu o jeho tajomnom, malom spoločníkovi objasní určité skutočnosti. Prevedenie: zabehnuté koľaje síce neopúšťame ale nakoľko sa v seriály objavuje najlepšia Jedika novej éry tak je mu to odpustené. Ahsoka je určite to najžhavejšie zbožie medzi pôvodnou trilógiou a úplne novou. Ale opäť ako tomu býva sme sa nijako extra nikam neposunuli. 93% ()

Daniel2003 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem hodně rozpačitej. Ahsoky nástup je zvláštní, jiná herečka je na její osobnosti silně znát a Ahsoka je tím v podstatě někdo úplně jiný. Její vlasové rohy jsou okatě umělé a v průběhu dílu víc a víc omačkané. Nic moc. Souboje dobré, atmosféra taky, ale kam mizí ten budget? Začíná mi docházet trpělivost, protože triky jsou sice parádní, ale ta výprava silně kulhá. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nieco, co sme mali vidiet omnoho skor. Stretnutie Jedi a moncicaka. Uvod zenskeho duelu inspirovany samurajskymi subojmi bol az hlupo usmevny. Takisto ako dianie predtym. Avsak atmosfera celkom funguje. Rosario mala vzdy pekny usmev., Je to poznat i pod tym oranzovym nanosom v celej tej "aure dostojnosti". Moze byt. Konecne sa pribeh trosku posunul. Zaner "road-movie" vsak ostava, ako som predpokladal, akurat Jedi-a sme sa dockali uz v piatom dieli, nie az v zavere serie. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (13)

  • V závere epizódy sa dozvieme, že Ahsoka Tano hľadá Veľkoadmirála Thrawna. Thrawn je jedným z najinteligentnejších a najnebezpečnejších vodcov Impéria, ktorý nám bol predstavený v seriáli Star Wars Rebeli (2014–2018) a ktorého príbeh bol rozvinutý v nekánonických dielach. Poslednou vecou, ktorú o ňom vieme z kánonu, je, že zmizol, keď mladý Jedi Ezra Bridger s pomocou vesmírnych veľrýb (purrgil) uniesol jeho loď do neznámych končín vesmíru. Ahsoka Tano od tej doby očividne pátrala po Ezrovi a po Thrawnovi. (ČSFD)

Reklama

Reklama