Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorian a Dítě cestují na místo, kde stával prastarý chrám. (Disney+)

Recenze (74)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prakticky jedna velká akční scéna, která vytvořila podklad pro finální epizody a vedle toho vrátila do kánonu jednu legendární postavu a dala ji prostor zazářit. A to se rozhodně povedlo. Jen trochu škoda, že planeta tentokrát působila hodně nudně, jedna z věcí, na které se těším každý týden je vedle rozvíjejícího se vztahu dítěte a jeho nevlastního otce, je vždy i ta fauna, flóra a scenérie na pozadí děje. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rodriguez je z epizody znát. Akcí nabitá epizoda ale vůbec nepřesvědčila, protože to bylo až příliš hnaný na cool záběry. Mando běhal sem a tam, Stormtroopeři běhali a lítali sem a tam a celé to nemělo ani hlavu ani patu. Akce nudila, byla tam přidaná jen pro wow efekt. Na konci místo nadšení přišla spíš úleva, že už to mám za sebou. ()

Reklama

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pri úvodných minútach som sa trocha bál, že to skĺzne do nejakej mystickej roviny, avšak Rodriguez ma rýchlo vyviedol z omylu. Celá epizóda je jedna akčná jazda odohrávajúca sa v ruinách prastarého chrámu. Boba Fett zažil nenormálny návrat a zvedavosť o jeho samostatný seriál značne narástla. Pred finále je to nastavené skvele. 100% Disney plus ()

in_deed odpad!

všechny recenze uživatele

Doposud jsem to toleroval, ale tenhle díl s tím zašel do úplného extrému. Stormtroopers jsou absolutně bezmozkovití NPCs, kteří střílejí buď několik metrů vedle anebo nestřílejí raději vůbec. Hlavní hrdinové jsou nezranitelní a porážejí celé pluky nepřátel najednou. Mám čím dál větší dojem, že ten seriál je spíše jakousi karikaturou. A to včetně hereckých výkonů. ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl bez jediného hluchého místa, pokud jsem si u předchozích epizod stěžoval, že nedochází k posunu děje, tak tady se konečně pohnulo opravdu snad všechno, seriál nabírá na obrátkách a nezbývá než doufat, že si tohle tempo udrží až do konce, ne-li ho i překoná. Jediný trochu negativní trend jsou ti naprosto neschopní Stormtroopeři, kteří ani v nějakých 30+ lidech, s minomety a těžkými zbraněmi, nedokáží zlikvidovat 3 bounty huntery/zabijáky:) RIP Razor Crest -_- ()

Galerie (11)

Zajímavosti (10)

  • Zbraň na blízko, kterou tak obratně ovládá Boba Fett (Temuera Morrison), se jmenuje gaderffii (hůl gaffi) a je to tradiční zbraň Tuskenů, která se poprvé objevila již ve Star Wars Epizodě IV (1977) a má předlohu v reálné zbrani našeho světa totokia, kterou používali domorodci na ostrově Fidži). Zajímavé je, že zbraní velmi podobného typu byl Boba Fett (Jeremy Bulloch) nešťastnou shodnou náhod poražen ve Star Wars Epizodě VI (1983), takže dává smysl, že se rozhodl získat mistrovství s podobným typem zbraně a gaderffii byla jasná volba, protože ji získat na poušti plné Tuskenů rozhodně nebyl pro Boba Fetta žádný problém. (Sidarius)
  • Runy, které jsou vidět kolem kamene na Tythonu, když se s ním spojí Grogu, jsou Jediské runy, které již byly použity ve hrách ze světa Star Wars a také v seriálu Star Wars: Povstalci (od r. 2014). Runy jsou inspirovány grafickým konceptem od Ralpha McQuarrie, který vytvořil již pro Star Wars Epizodu IV (1977). I přesto, že význam písmen jednotlivých run je znám, tak nejsou bohužel na kameni na Tythonu dost dobře vidět, aby bylo možné text „přeložit“. (Sidarius)
  • Keď sa Din Djarin (Pedro Pascal) pýta Boba Fettu (Temuera Morrison), či je Mandalorian, ten mu odpovie: „I'm a simple man making his way through the galaxy.“ Tieto slová sú veľmi podobné tým, ktoré povedal jeho „otec“, Jango Fett (tiež Temuera Morrison) v Star Wars: Epizoda II - Klonovaní útočia (2002). Obi-Wanovi na jeho otázku, či je na svoje klony hrdý, odpovedá: „I'm just a simple man trying to make my way in the universe.“ (ČSFD)

Reklama

Reklama