Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorian a jeho spojenci podnikají nebezpečnou záchrannou misi. (Disney+)

Recenze (125)

GejmronCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oukej, tak tohle byl asi nejlepší díl celýho seriálu prozatím. A ten konec? No tak tam jsem dostal husinu, co mám doteď. Pro fandy SW, co viděli všechny filmy je to ultimátní konec a ani tam nikdo nemusel nic říct a vy jste přesně věděli o koho jde, protože to k té postavě prostě sedí. A ještě to menší cameo jistého droida? No to je luxusní. A abych nezapoměl, tak na konci pěkně stříkaj emoce, nádhera. ()

Atrekan

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel se ke mně dostal spoiler s Lukem, takže o konečnej zážitek jsem byl trochu ochuzenej, ale i tak to byla super epizoda. Na jednu stranu to tak trochu vypadá jako poslední, ale na druhou stranu zase přijde Boba. Luke byl udělanej výborně, mnohem líp než v celých sequelech, což je na druhou stranu trochu smutný. Jen ta jeho lightsaber akce mi přišla trochu slabší než třeba v prequelech (ale pořád lepší než máchání klackem, jak jsme viděli u Rey).// Někoho určitě bude srát Mando s neustálým sundáváním helmy, ale myslím, že se tvůrcům celkem podařilo držet se na uzdě - vždycky si to situace vyžádala, hlavně tady na konci, kdy to posloužilo jako výraz toho, že mu na Groguovi záleží víc než na mandalorské cti, a to je co říct. Btw. v potitulkové scéně mě docela rozsekal poněkud korpulentní Bib Fortuna, kterýho po Jabbově smrti už zřejmě nebavilo být majordomem. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILER: nikoliv JEHO příchod, nýbrž odhalování tváře (taky ne JEHO) je tím nejemotivnějším momentem ve světě SW ever. Což je sice malinko nadnesené tvrzení, ovšem celkem si za ním stojím. Je mi trochu líto těch, co u Mandaloriana brblají nad neschopností scenáristů a nulovostí příběhu, protože jednak bojují s mírnou předpojatostí, druhak by museli smést ze stolu víceméně i všechny dosavadní SW filmy pro jejich banálnost (přičemž největším paradoxem budiž fakt, že emocionálně nejslabší je zpětně vcelku velebená Lucasova trilogie I.-III.). Favreau a tým kolem Mandaloriana pracuje s množstvím rekvizit, které už jsou na herním plánu DLOUHO známy a tudíž je strašně jednoduché vinit cokoliv z okoukanosti, předvídatelnosti, nesmyslnosti (nesmyslnost ve světě SW - sice 1977, hahaha, vy lháři do vlastních kapes) či laciného vyvolávání nerdgasmu. Mandalorian není špatně napsaný. Je minimalistický, přímočarý, nekomplikovaný a přístupný všem věkovým skupinám, nicméně je funkční a přistupuje k látce se zájmem i úctou. Dává fandům to, z čeho se posrávaj blahem a je už otázka na každého, nakolik se mu ta cesta (this is the way!) zdá vlezlá. Ve finále má seriál TOLIK možností, jak z tohohle startu v budoucnu vycházet dál - takže ne, vztekat se nebudu, i když jsem ani já nebyl vždy spokojen. Nerdgasm jsem nezažil, ale bavil jsem se skvěle. A co bude dál, na to se upřímně, nepokrytecky těšim. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konecne vydarena cast, hodna sveta SW. Presne tak uletene, ako este mozeme privierat oci a vsetko pekne "spapat". :) Zabavne a to je to najhlavnejsie plus. Cakal som, ze v celej serii uvidime viac ako len dvoch jedi-ov. Ti, ktorych sme videli vsak neboli ziadne orezavatka. Troska toho pribehu. Spokojnost. Skoda, ze predosle casti nedosahovali tejto urovne. ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

WOW, tohle je naprostá paráda, kde se bohužel nová filmová trilogie tváří jako méně povedený bratr. Akce, příběh, postavy v plné parádě + třešnička na konci, na kterou tak nějak všichni čekali a ona opravdu přišla. Jsem velice zvědavý na pokračování v třetí řadě, velmi mě zajímá, kam se příběh bude dále ubírat. 5*. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (19)

  • V úvode sa dozvieme, že Cara Dune má vytetovanú slzu ako spomienku na zničenie jej domovskej planéty Alderaan. (ČSFD)
  • Pri záverečnom lúčení si dá Din Djarin (Pedro Pascal) dole prilbu, aby mohol Grogu vidieť jeho tvár, čím odkazuje na Dartha Vadera, ktorý si tesne pred smrťou dá dole prilbu, aby mohol dobre vidieť tvár svojho syna. (ČSFD)
  • Lukea Skywalkera si zahral samotný Mark Hamill, pričom jeho tvár bola digitálne omladená. (ČSFD)

Reklama

Reklama