Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 3

(série)
Trailer 3
USA, 2023, 6 h (Minutáž: 33–59 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (127)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trojka opouští klasickou epizodovost, která je známá z prvních dvou sérií a buduje obsáhlejší příběh, který se prolíná všemi díly zatím poslední série. Z prvu se rozehrávají karty trochu neobratně a pomalu a divák moc neví co má čekat v dalších dílech, ale zhruba od polovina nabere třetí Mandalorian dobré tempo a sveřepě směřuje k nabušenému finále. Nechybí SW gadgety a dost zábavných momentů, především kolem Groga. Jako epická Star Wars alternace je to jen občas, ale feel good seriál je Mando skoro neustále. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. séria je v mnohom iná ako predošlé. Stále ale rovnako kvalitná. Mando je opäť hlavná postava, no určite nie stredobod diania. Grogu mi občas prišiel že tu ani nemal byť ale fanúšikov by to nahnevalo, tak ho zakomponovali. Čiastočne sa stratila epizódnosť a sledujeme ucelený príbeh kde má každá postava svoje miesto a zápletka má viac vrstiev. Veľmi som si obľúbil Bo-Katan a fandil som jej snáď viac ako všetkým ostatným dokopy. Rozbeh bol ale slabý. 3. epizóda chaotická a ajkeď chápem prečo, tak mi nesadla. Ako Star Wars mini-film okej. Ako celok veľmi divná vsuvka. Prvé dve série boli, jednoducho povedané, dobrodružstvá malého Yodu a jeho pestúna v Mandalorianskej zbroji. A musím povedať, trochu mi to chýba. Neznamená to ale že som si neužil aj takýto prístup. Práve naopak. Osudovosť a vážnosť je vycibrená k dokonalosti, cítiť navýšenie rozpočtu a vizuál je vďaka tomu dychberúci. Možno to objektívne nie je pravda, ale zdá sa mi že aj hudba je lepšia a silnejšia v dramatických scénach ako minule. Mandalorian je stále srdcovka a niečo čo ma vie pohľadiť na duši. A po prešlapoch aké sme z tohto sveta už dostali nadštandardný sci-fi zážitok.  8/10 ()

Reklama

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nehledě na to, že se v samotném závěru ukázal smysl všeho, co se ve třetí řadě Manda dělo a působilo tak roztříštěně, převládá po shlédnutí finále spíše zklamání. Třetí série zkrátka až moc přešlapovala na místě, zápletka s obnovou ztraceného domova Mandalorianů zdaleka natáhla tolik jako pátrání po původu malého Grogu, příběhové odbočky, ač úsměvné, byly nakonec spíše rušivé a samotné finále, byť velkolepé co do měřítka, bylo naprosto vyprázdněné po stránce emocí. A to ani nemluvím o tom, jak nezdravě často se tu scénaristé při budování příběhu spoléhají na náhody. Úplně na úroveň The Book of Boba Fett (pozn.: pro pochopení příběhu nelze vynechat) jsme sice neklesli, ale na Mandův standard je to pořád přeci jen málo. Kvituji poslední záběr, kterým by to celé klidně mohlo skončit a divák tak není mučen nějakým laciným cliffhangerem vycucaným z prstu na poslední chvíli. I tak bych byl ale rád, kdyby si Din Djarin ještě stihl napravit pověst a skončit v tom nejlepším. 6/10 ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9/10. - Třetí série Mandaloriana se opravdu vydařila! Vše začíná šlapat už v prvních epizodách. Scénáristi skvěle pracují s postavami jako Bo-Katan, Mandem nebo Groguem a jejich vztahy. Seriál nás vystavuje skvělým napětím a výborně nasnímanou akcí. Je tu vidět, že tvůrci pracovali s vyšším rozpočtem. Vidíme více vesmírné akce, lokací (zejména Mandalore), lepší animace atd. Vrácí se nám téže i stejnojmenný záporák, kterého si neskutečně dává Giancarlo Espisito. Dále nehorázným způsobem jsem si užíval Mandaloriany a tu zápletku na znovuzískání Mandaloru a poslední dvě epizody byly naprostým peakem. Stále se nemohu nabažit toho jak to dál bude celý pokračovat. I když se za mě jedná o nejslabší sérii seriálu tak či onak ji mám neskutečně rád a Jon Favreau své dílo miluje a dává do toho vše. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vypadá to, že většina projektů Star Wars už definitivně přejde do módu, že primárním zaměřením je všemožný merch, který ze značky plyne a k tomu jsou uzpůsobené veškeré projekty. Třetí řada Manda je vesměs primárně pouťovou atrakcí, která ve většině dílů nemá žádný děj, jen ale efektivně vypadá. Když v průběhu třetí řady došlo k oznámení filmu od Filoniho, tak je v současné situaci dle mého jasné, že všechny projekty budou postupně směřovat k tomuto filmu a jen tak po drobkách nastinovat děj směrem k tomuto filmu a postupně propojovat jednotlivé aspekty. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (40)

  • Mon Cala je domovský svět dvou rozdílných ras. Mon Calamari a Quarren. Obě rasy během klonových válek přivedly svět na pokraj občanské války, kdy jedna strana byla vztažena pod falešnou záminkou na straně Separatistů a Mon Calamari zůstali loajální republice. Po pádu republiky v roce 18 BBY provedlo Impérium masivní invazi. Jedním z důvodů byla přítomnost jedijského padawana Ferrena Barra. Jedním z jeho mistrovských triků bylo to, že pomocí ovládání mysli obrátil klonové vojáky proti inkvizitorům pomocí rozkazu 66. Po úspěšné invazi a zatčení krále Lee-Chara planeta zažila masivní exodus pomocí triku, kdy lodě byly maskovány jako budovy. Mon Calamari se stali stěžejní silou Aliance, protože postavili většinu vlajkových a těžkých křižníků Aliance. (Veskoslav)
  • Předák v loděnici v podobě bývalého bitevního droida B1 je namluven dvorním dabérem droidů Matthew Woodem. Ten propůjčil svůj hlas i generálu Grievousovi. (Veskoslav)
  • Poprvé se na obrazovce ukážou tzv. Imperiální komanda, která byla pouze v rámci „Star Wars Legends“. V rámci „Legends“ a zejména v knížce „Order 66“ to byly nástupnické jednotky republikových komand nejlepších klonů. Zde jsou spíše nová verze Imperial Super Commando. Je teorie, že Moff Gideon (Giancarlo Esposito) v této „tradici“ pokračuje a jeho elitní beskarem pokrytá komanda jsou ve skutečnosti klony. Návrh jejich zbroje vychází z původního návrhu pro Imperial Super Commando, které jsme mohli vidět v rámci seriálu Star Wars Povstalci (od r. 2014). (Veskoslav)

Reklama

Reklama