Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 3

(série)
Trailer 1
USA, 2023, 6 h (Minutáž: 33–59 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (129)

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do třetí sezóny jsem se nedostával, řešila dokola tradiční mandalorianské krédo a polovičku (z) epizod obtěžkávala vyložená výplň. Někam zamířila až snaha sjednotit znesvářené kmeny a znovu osídlit/dobýt zdevastovaný Mandalore, přestože při tom Din Djarin především přisluhoval Bo-Katan Kryze (skvělá Katee Sackhoff)… a Grogu roztomile koukal, v této sérii naprosto bez role. No jo, jenže pak přišly závěrečné dvě kapitoly a nejlepší akční (hrané) Star Wars snad od Pomsty Sithů… ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9/10. - Třetí série Mandaloriana se opravdu vydařila! Vše začíná šlapat už v prvních epizodách. Scénáristi skvěle pracují s postavami jako Bo-Katan, Mandem nebo Groguem a jejich vztahy. Seriál nás vystavuje skvělým napětím a výborně nasnímanou akcí. Je tu vidět, že tvůrci pracovali s vyšším rozpočtem. Vidíme více vesmírné akce, lokací (zejména Mandalore), lepší animace atd. Vrácí se nám téže i stejnojmenný záporák, kterého si neskutečně dává Giancarlo Espisito. Dále nehorázným způsobem jsem si užíval Mandaloriany a tu zápletku na znovuzískání Mandaloru a poslední dvě epizody byly naprostým peakem. Stále se nemohu nabažit toho jak to dál bude celý pokračovat. I když se za mě jedná o nejslabší sérii seriálu tak či onak ji mám neskutečně rád a Jon Favreau své dílo miluje a dává do toho vše. ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série - (7,5/10). Asi není potřeba polemizovat o tom, že třetí série Mandaloriana byla zatím ze všech nejslabší. Její kvalita výrazně kolísala oproti konzistentní kvalitě předchozích sérií. Kde se tedy stala chyba? Myslím si, že tvůrcům už začínají docházet nápady a některé epizody byly opravdu pouze výplňová vata, nebo nepochopitelná odbočka. I přes tyto nepřehlédnutelné nedostatky jsme taky dostali velice kvalitní epizody, které kvalitu celé série výrazně pozvedly. Třeba poslední epizoda nám přichystala naprosto lahůdkové souboje světelnými meči, při kterých jsem měl flashbacky na Epizodu I. Seriál stále táhne přesný Pedro Pascal, který to navíc táhne převážně svým hlasem. Grogu je už taková klasika, bez kterého by si nikdo nedokázal tento seriál představit. Je krásné, že se jejich vztah opět o něco více prohloubil a já jsem měl u závěrečné scény totální Infinity War vibe. Cením, že tady si ty digitální efekty Disney opravdu pohlídalo a nepůsobí to jako levný polotovar (viz. poslední Marvel filmy). Jsem opravdu zvědavý, kam to budou tvůrci dál směřovat. Konec by klidně mohl znamenat konec celého seriálu a já bych se vůbec nezlobil. Přece jenom třetí série nepatřila k nějak vyhlíženým událostem. Prostě tady najednou byla a já si ji pustil hned hlavně kvůli tomu, že mám nově Disney +. 🔝Nejlepší epizoda: Chapter 21: The Pirate (S03E05)🔝 ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí řada oblíbeného Mandaloriana dopadla dobře. Doteď jsem byl ze seriálu nadšený i přesto, že Mando neměl scénář a jel hodně na epizodní příběhy. Druhá řada, která je u lidí právem považována za nejlepší měla cíl, ke kterému se každým dílem dostávala a posledními díly úžasně vygradovala. Třetí řada chvílemi působí, že neví přesně kam chce jít. Hraje se tady opět na epizodní příběhy, které mohli nahradit zajímavější věci. Samotný Jon Favreau prozradil, že nemá plán a každou další sérii píše za pochodu. Naštěstí samotný Favreau ví co dělá a ve finále ty všechny témata a věci co řešil v některých epizodách třetí řady dokáže v závěru dát krásně dohromady.Co bych zde rád vyzdvihl jsou postavy. Je hrozně fajn vidět, že tvůrci rozvíjejí charaktery a dávají je do zajímavých situací. Koho jsem si užíval v každé scéně je Bo-Katan Kryze. Ta dostala ve třetí řadě velký prostor a patří mezi hlavní postavy třetí řady. Naproti tomu všemi milovaný Grogu dostává naopak zbytečně moc prostoru a měl jsem pocit ke konci, že na scéně by ani neměl být. Ale abych nezněl příliš negativně, tak řeknu, že Grogu pořád baví a jeho roztomilost a vztah s Mandem to zvedá nahoru. Přesto mám dojem, že Groga tvůrci zbytečně dostávají do popředí i přesto, že víte, že hrdinům bude hrozit nebezpečí a bude lepší když malý Grogu zůstane v bezpečí. Po technické stránce seriálu není co vytknout. Je to na filmové úrovni. Hudebně opět velmi povedené a motivy z předchozích řad jsou pořád skvělé. Akční finále bylo perfektní a na další sérii se budu zase těšit. Jen mě osobně mrzí, že plán není a jde to vidět. Přesto pořád Mando baví a doporučuji, pokud jste se na seriál pořád nezačali dívat zkusit to. Myslím, že se u toho nebudete nudit. Minimálně vás nebude mrzet strávený čas u tohoto seriálu z předaleké galaxie. 8/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trojka opouští klasickou epizodovost, která je známá z prvních dvou sérií a buduje obsáhlejší příběh, který se prolíná všemi díly zatím poslední série. Z prvu se rozehrávají karty trochu neobratně a pomalu a divák moc neví co má čekat v dalších dílech, ale zhruba od polovina nabere třetí Mandalorian dobré tempo a sveřepě směřuje k nabušenému finále. Nechybí SW gadgety a dost zábavných momentů, především kolem Groga. Jako epická Star Wars alternace je to jen občas, ale feel good seriál je Mando skoro neustále. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (40)

  • Pedro Pascal v této sérii postavu Mandaloriana Din Djarina pouze namluvil. Pod oblekem jsou kaskadéři Brendan Wayne a Lateef Crowder, kteří jsou v závěrečných titulcích uvedeni jako herci. Brendan Wayne, vlastním jménem Daniel Brendan La Cava, je vnukem Johna Waynea. (Rominator)
  • Tvorové žijící pod povrchem Mandaloru jsou Alamité. Primitivní humanoidní druh, který před čistkou žil na povrchu v neosídlených oblastech. (Veskoslav)
  • Ve stínové radě je druhý zprava Brendol Hux, kterého si zahrál Brian Gleeson. Je to otec generála Armitage Huxe z nové trilogie (od r. 2015), kterého hrál jeho bratr Domhnall Gleeson. Brendon Hux měl na starost výcvik dětských kadetů, kdy inspiraci vzal z výcviku rytířů Jedi ještě z dob služby v republikové armádě, kde přímo spadal pod jediské velení. Tento program pak sloužil i jako výcviková metoda Prvního řádu, který ji převzal a kdy unášel děti, z nichž cvičil vojáky. Tento osud potkal Finna, kterého hrál John Boyega ve filmu Star Wars: Síla se probouzí (2015). (Veskoslav)

Reklama

Reklama