Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 3

(série)
Trailer 1
USA, 2023, 6 h (Minutáž: 33–59 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (128)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trojka opouští klasickou epizodovost, která je známá z prvních dvou sérií a buduje obsáhlejší příběh, který se prolíná všemi díly zatím poslední série. Z prvu se rozehrávají karty trochu neobratně a pomalu a divák moc neví co má čekat v dalších dílech, ale zhruba od polovina nabere třetí Mandalorian dobré tempo a sveřepě směřuje k nabušenému finále. Nechybí SW gadgety a dost zábavných momentů, především kolem Groga. Jako epická Star Wars alternace je to jen občas, ale feel good seriál je Mando skoro neustále. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze třetí sérií se tak nějak vytratila ta epizodnost jednotlivých postav, která působila, jako když Mandalorian díl co díl řeší vedlejší úkoly a hlavní vlastně totálně hází za hlavu.  Tedy přesně tak, proč mě tento seriál tak moc bavil. Tady je to tedy spíše naopak . Více se to tváří už jako konstantně samostatná série o sjednocení Mandalorianů a jejich boj za vlast. Bylo to dobré, mělo to vysloveně super momenty, ale nejlepší to stejně bylo, když se objevili mimo Mandalor a na scéně se zjevil Jack Black a Christopher Lloyd. ()

Reklama

gumbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3 roky od 2. řady přináší tu výhodu, že si člověk nevšimne, jak to absolutně na ni nenavzuje a místy to vypadá, že jsme časově někde v půlce první řady. Ikdyž je závěr hodně uspěchaný, některé díly úplně o ničem, tak díky skvělé výpravě, kameře a hudbě to vlastně nevadí. Paradoxně tu ani není Mando hlavní postavou, tou je jednoznačně Bo Katan, která má daleko prokreslenější motivace. Člověka by napadla spousta otázek, např. "Kde se tam vzal Grogu?" atd., ale je to SW od Disney, takže se raději neptám a užívám si atmosféru. 😁 75% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Din Djarin je zpět na cestě ke svým soukmenovcům a příběh nám pěkně epicky košatí, navíc ukazuje i rehabilitační program Nové republiky pro imperiální zbytky, a vděčných bodů by se tady dalo najít více. Rozhodně si nebudete moct stěžovat na nedostatek akce a děje, vesmírní piráti,  jeden záporák jenž má skrz naskrz černé nejen srdce. Grogu mi do settingu tentokrát úplně nesedí a podle mě by se to obešlo zcela bez něj, protože prostě mám určité názory na SWU a podle nich Jedi se popelí u Jediů, nebo někdo sám, než aby mu dělal Mandalorian babysitting, ale budiž. Katee Sackhoff je zpět a rozhodně její postava nabyla na větší důležitosti. Díly jsou svěží, nápadité a závěrečný dvojdíl je vyloženě epický. Hudba opět perfektně sedí. Pouze dodatek, stínová rada Impéria fajn, ale přece jen v rámci SWU má být existence Thrawna naprostým tajemstvím, ale je mi jasné, že to je příběhový ark pro nový Disney projekt Ashoka  kde se můžeme těšit na 8 dílů. ()

AngelG 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně znatelný pokles oproti předchozím řadám, ale i tak to naštěstí není tak katastrofální, jak se z toho lidi hroutili. Mando už není hlavní postava, je dost odsouvaný a dává prostor více postavám, což na jednu stranu funguje, na druhou to člověku chybí, že už to není pouze provázení Din Djarina a Grogu, kteří objevují, zachraňují apod. Vím, že hodně lidí bylo i naštvaných jak se postavili k postavě Bo-katan, mě osobně to nevadilo a dávalo to smysl. Celkově mi tahle řada přišla jakoby úplně nevěděli co vlastně dál. Je tam velká recyklace už viděného a ano sice se to v něčem posunulo, hlavně co se Mandalorianů týče, ale za 8 dílů by člověk čekal víc. Tak uvidíme co přinesou pokračování. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (41)

  • Ve stínové radě je druhý zprava Brendol Hux, kterého si zahrál Brian Gleeson. Je to otec generála Armitage Huxe z nové trilogie (od r. 2015), kterého hrál jeho bratr Domhnall Gleeson. Brendon Hux měl na starost výcvik dětských kadetů, kdy inspiraci vzal z výcviku rytířů Jedi ještě z dob služby v republikové armádě, kde přímo spadal pod jediské velení. Tento program pak sloužil i jako výcviková metoda Prvního řádu, který ji převzal a kdy unášel děti, z nichž cvičil vojáky. Tento osud potkal Finna, kterého hrál John Boyega ve filmu Star Wars: Síla se probouzí (2015). (Veskoslav)
  • V dílně Peli Motto (Amy Sedaris) můžeme najít tyto droidy: DUM-series pit droid, GNK power droid, WED-15-77 přezdívaný Treadwell a série BD. (Veskoslav)
  • „Kalevala“, název planety, kterou Din Djarin (Pedro Pascal) a Grogu navštívili, aby viděli Bo Katan (Katee Sackhoff), má v našem světě jiný význam. Kalevala je název finské epické básně, příběhu obsahujícího zpívající čaroděje a mořské příšery. (mikki089)

Reklama

Reklama