Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 3

(série)
Trailer 3
USA, 2023, 6 h (Minutáž: 33–59 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (127)

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série Mandaloriana neztrácí dech a jede ve stejně kvalitních kolejí, jako předchozí dvě řady. Jediný rozdíl je v příběhu, kdy se ve třetí řadě soustředíme na hlavní dějovou linku, která se postupně vyvíjí. Žádné odbočky, vedlejší mise, až na minimální výjimky, a už relativně brzo pochopíme o čem to bude. Na druhou stranu, je zde ten příběh více navnazující než v předchozích řadách. Mando ale už nedostává tolik prostoru, protože na scéně je více postav. Poslední dvě epizody byly parádní, ale samotný konec byl uspěchaný a pokud je toto poslední série, čekal jsem něco více monumentálního. Pokud by byla další série, tak chápu, že je půda trošku připravena pro pokračování. Pokud by nebyla, da se příběh uzavřít i takhle. ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9/10. - Třetí série Mandaloriana se opravdu vydařila! Vše začíná šlapat už v prvních epizodách. Scénáristi skvěle pracují s postavami jako Bo-Katan, Mandem nebo Groguem a jejich vztahy. Seriál nás vystavuje skvělým napětím a výborně nasnímanou akcí. Je tu vidět, že tvůrci pracovali s vyšším rozpočtem. Vidíme více vesmírné akce, lokací (zejména Mandalore), lepší animace atd. Vrácí se nám téže i stejnojmenný záporák, kterého si neskutečně dává Giancarlo Espisito. Dále nehorázným způsobem jsem si užíval Mandaloriany a tu zápletku na znovuzískání Mandaloru a poslední dvě epizody byly naprostým peakem. Stále se nemohu nabažit toho jak to dál bude celý pokračovat. I když se za mě jedná o nejslabší sérii seriálu tak či onak ji mám neskutečně rád a Jon Favreau své dílo miluje a dává do toho vše. ()

Reklama

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nehledě na to, že se v samotném závěru ukázal smysl všeho, co se ve třetí řadě Manda dělo a působilo tak roztříštěně, převládá po shlédnutí finále spíše zklamání. Třetí série zkrátka až moc přešlapovala na místě, zápletka s obnovou ztraceného domova Mandalorianů zdaleka natáhla tolik jako pátrání po původu malého Grogu, příběhové odbočky, ač úsměvné, byly nakonec spíše rušivé a samotné finále, byť velkolepé co do měřítka, bylo naprosto vyprázdněné po stránce emocí. A to ani nemluvím o tom, jak nezdravě často se tu scénaristé při budování příběhu spoléhají na náhody. Úplně na úroveň The Book of Boba Fett (pozn.: pro pochopení příběhu nelze vynechat) jsme sice neklesli, ale na Mandův standard je to pořád přeci jen málo. Kvituji poslední záběr, kterým by to celé klidně mohlo skončit a divák tak není mučen nějakým laciným cliffhangerem vycucaným z prstu na poslední chvíli. I tak bych byl ale rád, kdyby si Din Djarin ještě stihl napravit pověst a skončit v tom nejlepším. 6/10 ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak třetí série zatím ukázala svůj nejlepší potenciál, kdy od průměrné první série přes celkem ucházející druhou série jsme se dočkali téhle vyladěné třetí série. Tentokrát to má jeden ucelený cíl, kdy jednotlivé díly postupně dělají nástavbu na to, co se tam bude dít. Je to čiště o Mandalorianech, jejich zvycích a jejich historii. Je tu sice jeden takový vedlejší díl, který je zase nástavbou na trochu jiné budoucí příběhy, které budou zpracovány pravděpodobně jinde, ale přesto má svou poutavost a odhalí nám zase trochu něco z tohohle univerza jako takového. Jako obvykle jsou tu narážky na předchozí tvorbu a hlavně je tentokrát spousta z nich ve vztahu k animovaným rebelům, ale sem tam se tu objeví i něco z klonových válek. I když to po příběhové stránce vypadá na ukončení jedné éry a celkový konec, tak se přesto dočkáme další čtvrté sérii. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chyba, že jsem nepočkala na projekci na jeden zátah. Týden pauza trojce nijak neprospěla, domnívám se, že sešup dolů je výrazný. Laskavě hodnocení nadsadím,  Baby Yodu zkrátka žeru. Bez nesympatické, unylé  Bo- Mikádo Kryze bych se zvesela obešla, ale celkově mě návrat do světa Hvězdných válek potěšil. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (41)

  • Klonoví vojáci, kteří napadali senátní ochranku spolu s Kelleran Beq (Ahmed Best), patří k tzv. Shocktrooperům – vojákům, kteří se specializovali na lov nebo ochranu důležitých osob. (Veskoslav)
  • Karthon byl vězeňský měsíc, na kterém se nacházelo vězeňské nápravné zařízení Karthon Chop Fields spravované Novou republikou. Místo sloužilo k likvidaci imperiální techniky. Během imperiální vlády byly některé materiály a zdroje z měsíce využity na stavbu druhé Hvězdy smrti. V roce 9 ABY byl zde vězněn Migs Mayfeld, byvalý imperiální sharpshooter (ostřelovač) a žoldák. (Veskoslav)
  • Poprvé se na obrazovce ukážou tzv. Imperiální komanda, která byla pouze v rámci „Star Wars Legends“. V rámci „Legends“ a zejména v knížce „Order 66“ to byly nástupnické jednotky republikových komand nejlepších klonů. Zde jsou spíše nová verze Imperial Super Commando. Je teorie, že Moff Gideon (Giancarlo Esposito) v této „tradici“ pokračuje a jeho elitní beskarem pokrytá komanda jsou ve skutečnosti klony. Návrh jejich zbroje vychází z původního návrhu pro Imperial Super Commando, které jsme mohli vidět v rámci seriálu Star Wars Povstalci (od r. 2014). (Veskoslav)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno