Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorian se vydává na důležitou cestu. (Disney+)

Recenze (73)

Demonn 

všechny recenze uživatele

Tak já vám tedy nevím. Těšil jsem se na novou sérii, ale schéma tohodle seriálu mi už prostě začíná připadat ohraný. Jednotlivý díly jsou jako přes kopírák. Mando letí na nějakou planetu, tam se dostane do konfliktu, zjistí, že musí něco vyřešit na jiný planetě, letí tam, cestou se dostane do konfliktu, který zase vyřeší a takhle to půjde dokola až do posledního dílu. Schématem to připomíná herní adventuru, ale otázka je, jestli je možný s opakujícím se schématem utáhnout tři serie a zachovat si úroveň. Já si prostě připadal, že koukám na některý z předchozích dílů a to není úplně dobře. 66% ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kto by to cakal, ze po osiali z umeleho "cute" Grogu u fanusikov budu tvorcovia v tretej serii stavat prave na tom? Heh...detinske a hlupucke. Jedine, co v tejto epizode neposobilo ako zle naanimovany moncicak bol CGI prerasteny krokodil. Pod tymi helmami musia byt skarede kozne choroby. :) A tie krcne stavce....juj. Pribeh Mandaloriana v porovnani napriklad s nedavnym Andorom, co do komplexity, ci pripracovanosti je na mile vzdialeny. Slabulinke dvojhviezdie. 30% ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za ten nesmírně krátký 58 sekundový ohled "v minulých dílech jste viděli" bych někomu vrazil facku, protože od konce 2. série se toho stalo daleko více, a pokud jste neviděli Bobu Fetta, můžete být lehce ztraceni. Nicméně už 1. epizoda 3. série mě bavila daleko více, než celý Boba Fett (až na ty 2 klíčové epizody). Je to opět hravé, vtipné, roztomilé, pěkně natočené a postavy jsou napsány na jedničku. Ale tak na to jsme u tohoto seriálů už zvyklí, že? ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne, pardon, ale tohle po Andoru působí jako chudý příbuzný z řad sobotní ranní pohádky pro děti. Fan-project s lepším CGI, který sice pravověrným fanouškům "filoni-verse" nabídne přesně co chtějí, ale mně to přijde jako málo. Na těch 35 minut to zabaví a nudou u toho nepojdete, ale je to prostě a jen papundeklová a poněkud infantilní vycpávka času bez pořádné výpravy a podle zajetého mustru. Aspoň, že ta westernová atmosféra pořád funguje. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mando je zpátky bejby (Yodo)! Doufal jsem v podobný "short film" o vedlejším dobrodružství, jakým byl lov Kraytského draka na začátku druhé série. Nakonec jsem dostal přímý skok do děje, což je pochopitelné, protože uběhla nějaká doba od druhé série a je třeba stanovit vše od začátku. První díl přináší známé tváře a místy, ale jinak a je super vidět ten vývoj galaxie a stopu jakou náš hrdina zanechal. Nastavuje nám to potenciální cestičky do budoucna a i když se mi nelibí podzápletka s droidem, tak je fajn, že to aspoň není tak snadné. Co oceňuji je ten stejný skvělý westernový feel divokého vesmíru, novou frakci pirátů, která zatím působí skvěle, hlavně co se týká designu a kostýmu a nakonec, že cesta na Mandalore, kterou chce Mando podniknout, nepůsobí vůbec snadně! Krásná vykopávka, která navnazuje na celou sérii. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Pirátská vlajková loď by měla být starý separatistický křižník, který jsme mohli vidět ve videohrách „Star Wars: Republic Commando“ a „Star Wars: The Force Unleashed“. Znamená to, že piráti a jiná kriminální verbež převzali techniku Separatistů po skončení Klonových válek. (Veskoslav)
  • „Kalevala“, název planety, kterou Din Djarin (Pedro Pascal) a Grogu navštívili, aby viděli Bo Katan (Katee Sackhoff), má v našem světě jiný význam. Kalevala je název finské epické básně, příběhu obsahujícího zpívající čaroděje a mořské příšery. (mikki089)
  • Lebka zvířete v kovárně patří vyhynulému Mythosaurovi, který žil ve Vnějším okraji na Mandaloru. Během prvního dobývání Mandaloru za účelem obsazení a založení Mandaloru tak, jak jsme ho znali, byli tito tvorové loveni a vyhlazeni. Jejich lebka se stala symbolem Mand'alora (tradičního vládce všech mandalorianských klanů), planety Mandalore a samotných Mandalorianů po další generace. (Veskoslav)

Reklama

Reklama