Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorian navštíví svět plný blahobytu. (Disney+)

Recenze (67)

JamesConnorG 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/10. - Epizoda jako samotná se mi líbila. Konečně jsem z ní cítil tu správnou atmosféru dvou předešlých řad, kde Mando plnil své poslání skrz Grogua. Cameo Jacka Black nebo Christophera Lloyda mě dosti potěšil a jsem rád, že tu takový velikány mohl právě tenhle seriál ukázat, co mě ale na tyhle epizodě dosti vadilo byla stupidita scénáře. Nemluvím přesněji o lince skrz Porouchaný droidy, ta se mi naopak líbila a bavila mě. Chci spíše poukázat na fakt, že nám příběh ukaže skupinku Mandalorianu, kteři jsou na zmíněnou misi schopni, ale i přes to hlavní vladaři vyberou nuceně hlavní postavy, aby side quest udělali. Proč? Protože potřebujeme odvyprávět epizodu z jejich pohledu. Udělat to chytře, že třeba ta skupinka Mandalorianu zrovna někde je a nemůže zrovna misi udělat by alespoň zachránila ten můj pocit, že ti vládci jsou tak trochu stupidní. Když pomineme tenhle fakt, tak se mi celková výprava tohodle side questu líbila. Jen už nám zbývají poslední dvě epizody série a mi fakt nemáme jakýkoliv smysl nebo směr téhle série. Snad ty poslední dvě epizody dokážou ukázat, o co tu vlastně jde. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím, co si myslet. Vizuál, masky a efekty - to je vše nádherné a vlastně se divím, že když si dají záležet na vizuálu, tak pak to zcela zabije scénář. Black a Lizzy se rozhodně do SW nehodí, nijak naší galaxii neobohacují a spíše ji zesměšňují. Celá zápletka s droidy mohla být celkem fajn nostalgií, ale ne rozhodně dva díly před koncem. Samotný závěr je opět tak trochu deus ex machina a vycucaný z prstu. Nejsem vyloženě zklamán, ale ten scénář by potřeboval sakra učesat. Mandalorian se opravdu stal vedlejší postavou ve svém vlastním seriálu. Nepamatuji si ani jednu jeho silnou scénu v této sérii. ()

Reklama

clump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chápu, že tuhle epizodu může někdo považovat za kontroverzní, Lizzo neumí moc hrát a Jack Black zase přehrává, ale mě hrozně bavila od začátku do konce. Už ta úvodní mini lovestory byla sladká. Pak sice přišla další vedlejší mise, ale nemůžu si stěžovat, zvlášť když miluju worldbuilding a Star Wars politiku. A detektivka je žánr, na němž by klidně mohli postavit celej samostatnej seriál. Hrabě Dooku byl vizionář! Plus nakonec elegantní vyřešení otázky meče. ()

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Tak jo, díl to nebyl špatnej, ale nechápu jak mohla kvalita seriálu tak rychle klesnout. Z dosavadních 6ti dílů tu byl jenom druhej díl, kterej bych označil za fakt dobrej, ale zbytek je těžkej podprůměr. Kdyby celá série směřovala k Mandovu očištění v živé vodě a převzetí Mandaloru s hrozbou od Gideona, tak by to bylo rozhodně záživnější, jenže tvůrci tohle vyřeší během dvou epizod a od třetí epizody sledujeme jenom side questy bez nějakého hlavního cíle, kdy Mando prostě bloumá z místa na místo. Kdyby aspoň bral v každém díle nějaké zajímavé zakázky nebo by hostovali nějaké legacy postavy, tak by bylo lepší. Tímhle dílem jsem se utvrdil v tom, že si sestříhám vlastní 3. Sérii Mandaloriana.  3x01 - Return of The Mandalorian (epizoda 5 z Book of Boba Fett); 3x02 - From the Desert Comes a Stranger (epizoda 6 z Book of Boba Fett); 3x03 - In The Name of Honor (epizoda 7 z Book of Boba Fett); 3x04 - Apostate + Mines of Mandalore (vystřihnout zbytečný úvod s Armorer); 3x05 - The Convert + The Foundling (vystřihnout celou část s doktorem a záchranu Grogua); 3x06 - The Pirate; 3x07 - Guns for Hire; 3x08 - dvoudílné finále z budoucích epizod 7 a 8. Takhle dostanete u upravené 3. Série R2D2, Ahsoku, Bobu Fetta, Fennec Shand i Cad Banea a aspoň se v sérii bude dít něco zajímavého. ()

Dejvecd odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál je zatiaľ úplnou katastrofou, kedy ja ako divák nie som absolútne zainteresovaný do príbehu. A to už je, čo povedať, keďže v detstve som Star Wars úplne miloval. Bohužiaľ Disney po rokoch pečlivej práce 3. sériou Mandaloriana definitívne zabil Star Wars, minimálne pre starších fanúšikov. Táto absolútne zbytočná, nudná a nezaujímavá epizóda, natočená ako pre 6 ročné deti s demenciou, ktorá podkopáva veškerý lore SW už je pre mňa úplne nepozerateľná. 1/10 ()

Galerie (1)

Zajímavosti (7)

  • Velitel ochranky Helgait (Christopher Lloyd) byl oficiálně členem Techno Union. Můžeme to vidět při zobrazení jeho profilu. Znak Techno Union je vidět vpravo dole. (Veskoslav)
  • Mon Cala je domovský svět dvou rozdílných ras. Mon Calamari a Quarren. Obě rasy během klonových válek přivedly svět na pokraj občanské války, kdy jedna strana byla vztažena pod falešnou záminkou na straně Separatistů a Mon Calamari zůstali loajální republice. Po pádu republiky v roce 18 BBY provedlo Impérium masivní invazi. Jedním z důvodů byla přítomnost jedijského padawana Ferrena Barra. Jedním z jeho mistrovských triků bylo to, že pomocí ovládání mysli obrátil klonové vojáky proti inkvizitorům pomocí rozkazu 66. Po úspěšné invazi a zatčení krále Lee-Chara planeta zažila masivní exodus pomocí triku, kdy lodě byly maskovány jako budovy. Mon Calamari se stali stěžejní silou Aliance, protože postavili většinu vlajkových a těžkých křižníků Aliance. (Veskoslav)
  • Předák v loděnici v podobě bývalého bitevního droida B1 je namluven dvorním dabérem droidů Matthew Woodem. Ten propůjčil svůj hlas i generálu Grievousovi. (Veskoslav)

Reklama

Reklama