Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorian a jeho spojenci čelí nepřátelům. (Disney+)

Recenze (62)

Daniel2003 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále je vlastně fajn. Odpustím mu absolutní nelogiku objevování postav (Grogu, R4). Sice mě to štve, ale tak nějak cítím, že to muselo mít nějaký důvod (vynucené přepisování, málo času...), protože tohle by jinak Favreu prostě nenapsal snad ani z legrace. Akce a triky jsou vážně extrémní nářez. Ta choreografie má říz a epické měřítko, na seriál nevídané, má taky co do sebe. Záporákův odhalený plán (klony sebe?!) je tragédie, jeho smrt (?) taky. Ale celkově se podařilo získat zpátky Mandalore a uzavřít tuhle linku. Co bude dál? To ukáže čas... ()

Warapeidza 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na plné hodnocení to není. Na i obvyklé SW poměry to má až moc nelogičností a zejména Moff se chová fakt neuvěřitelně hloupě (ví kde se Mando pohybuje a nechá si zničit klony, v souboji s ním nepoužije meč ač o chvíli později už ano...) což je v přímém rozporu s tím, jak byl vykreslován v minulých dílech. Feeling Star Wars tu je hodně silný a bavilo mě to, stejně bych ale býval rád viděl víc... Krásná poslední scéna btw.. ()

Reklama

Cardo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě ukvapené a přemrštěné finále *SPOILERY* Po naprosto dokonalém dílu mě tento zklamal. Boj končí relativně brzy a vidět The Armorer jak sundavá Gideonovo komanda ve vzduchu kladivem je zkrátka divný a neuvěřitelný. Pak ještě křižník, který narazí do základny, ji téměř vůbec nezničí (myšleno, že patra zůstala vcelku, popadalo jen pár stíhaček). Gideonova smrt je jak to říct... Vsadím se, že se za chvíli vyrojí teorie, že žije (protože jsme neviděli jeho tělo). Epilogová část mi přišla fajn, zvláště scény v novorepublikovém baru a plážový domeček na Nevarru, jsem zvědav, co bude dál, ale vsadil bych, že to uvidíme v Ahsoce. Rip Darksaber, krystal si myslím, že to přežít mohl. Mohlo to být lepší. ()

kyjo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten Moff Gideon je fakt borec. Za jedinej den stihl obsadit Mandalor, vybudovat tam imperiální základnu, vybavit pěšáky nově ukutým beskarovým brněním, tryskovýma báglama a dalšíma vychytávkama, a vycvičit je v mandalorským stylu boje! :) Celkově asi nejlepší díl sezóny, hlavně vizuálně a scénograficky. Je tu dost dobrých nápadů, a dobře provedených. Ale zároveň i dost blbostí. A furt to ale táhne dolu scénář a některý postavy. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když máte epizodu, která se chce představit jako akční finále, ale postrádá nápad, choreografii, přehlednost, nemůžete výsledek hodnotit nějak pozitivně. Nejlepší bojovníci, kterým najednou zbroj funguje o sto procent lépe než v jiných epizodách. Byl to prostě guláš a tvůrci spoléhali na pozitivní ohlasy jen kvůli tomu, že předvedli nějakou akci. Škoda. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (3)

  • „Skinny Pete“ mandalorian, jeden z přeživších, má ramenní chránič vyrobený z hlavy B2 Super battle droid. Můžeme to vidět ve scéně s podzemní flórou a jezírky. (Veskoslav)
  • TIE/IN interceptor si poprvé odbyl premiéru v Návratu Jediho (1983). Samotná stíhačka byla pokročilejší verzi klasického TIE stíhače, měla lepší pancéřování, zbraňové systémy, rychlost a manévrovatelnost. Impérium je začalo vyrábět v roce 3 BBY s pomocí Sienar Fleet Systems, které musely tento typ stíhaček navrhnout z důvodů příliš vysokých nákladů na výrobu TIE Advanced x1 (stíhač Dartha Vadera) a kvůli zavedení stíhačů Aliance v podobě RZ-1 A-wing interceptor. Přesto nedokázali dosáhnout jejich maximální rychlosti. Samotnou inspirací pro stíhač dle jejich tvůrce Joe Johnstona byli netopíři, proto i zavěšení strojů „odpovídá“ chování těchto tvorů. (Veskoslav)
  • Ke konci dílu má cameo Dave Filoni, jenž sedí v novorepublikovém baru/hangáru a má klobouk na hlavě. (Cardo)

Reklama

Reklama