Reklama

Reklama

47 metrů

  • Velká Británie 47 Meters Down (více)
Trailer 3

Dovolená je prý ideální čas k tomu, aby člověk vyzkoušel nové věci – zážitky na hony vzdálené těm, které zná z každodenního života. Takhle aspoň Kate (Claire Holt) přesvědčila svou sestru Lisu (Mandy Moore), aby se v chatrné kovové kleci ponořily pod hladinu oceánu a ocitly se tváří v tvář velkému bílému žralokovi. Na dovolenou v Mexiku se dvojice vydává jen chvíli poté, co si Lisa prošla bouřlivým rozchodem. Jedním z důvodů, proč ji bývalý partner opustil, byla i údajná Lisina nudná povaha, proto jí přijde celkem vhod, když se v baru seznámí s Benjaminem (Santiago Segura)‚ a Louisem (Yani Gellman), kteří obě dívky přemluví, aby se společně vydaly za životním zážitkem na moři. Když se ale jejich klec odtrhne od lodi a prudce míří ke dnu, sestry se ocitají v pasti obklopené zuřivými žraloky. A kyslík zatím rychle ubývá… (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (361)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Stejně jako dvě extra šukézní hrdinky tohoto filmu, jsem i já byla vystavena životu nebezpečnému nebezpečí - V létě jsem se zasekla s jednou důchodkyní v hypermarketu ve výtahu. Vedro jak v píči způsobilo, že z nás během chvilky lilo jak z prasklý roury, důchodkyně vedla protože byla nabalená jak na Sibiř, a smrad jejího žluklýho potu mě štípal v očích. Do toho občas mocně uhnila, jelikož stará střeva už nefungují tak dobře jako kdysi a já se tak dávila v koutě, zatímco babizna, hluchá a bez čuchu snad ani netušila, že mi tam co pět minut prdelí hraje sólo na trambón - Let čmeláka. Dostavil se tak, stejně jako u hrdinek ve filmu, zoufalý boj o kyslík a následně i halucinace. Nebo se tam ta bába fakt začala po hodině svlíkat. K tomu se se mnou stále snažila vést konverzaci a rozklepaným hlasem, prozrazujícím stařeckou demenci se mě co minutu ptala - ,,Nevíte proč nejedeme, slečno?" Plus měla strach o mé zdraví jelikož jsem prý nepřirozeně žlutá a mám nateklé oči. Chtěla jsem jí poslat do hajzlu, vysvětlit jí, že jsem žlutá od přírody a oči mám šikmý stejně jako ona scvrklou macochu, ale kombinace vedra, smradu, nedostatku vzduchu a jejího hlasu způsobila, že jsem sebou sekla a probrala se až nevím kdy na čerstvém vzduchu, kdy babka už byla pryč a já jako omluvu dostala ten nákup zdarma. Takže radši do klece se žralokama okolo, než do výtahu s prdící ježibabou. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe niečo vynikajúce z tohto súdka. Keby tu bolo viac a lepšie gore tak by išlo o parádny animal horor. Absencia brutálnejších krvavých scén však nie je na škodu, pretože tu sa hralo na niečo iné, a tým boli predovšetkým napätie a atmosféra. Pokiaľ sa divákovi podarí zžiť sa s hlavnými hrdinkami a s ich neutešenou situáciou, tak odmenou mu je totálna dusnota a obhrýzanie nechtov. Bezútešnú atmosféru sa niekoľko krát podarí umocniť aj slušnou ľakačkou, ktoré fungujú na sto percent. Pritom dej nie je bohvieaký, je veľmi jednoduchý. Popravde, ani som si nedokázal predstaviť o čom to bude, keď budú tie baby celý čas v tej klietke, ale mýlil som sa, žiadna nuda nehrozila. Teda až na samotný slabší začiatok, našťastie trval len chvíľu, dievčatá sa do klietky poponáhľali. Skrátka tento rok ide o to najlepšie v tomto subžánri, napätím a atmosférou 47 Meters Down schová do vrecka aj mnohé staršie kvalitné animal horory. A išlo to aj bez masakru. 85/100 ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Skoro padesát metrů pod hladinou, v kleci, bez kyslíku, se žralokem za prdelí. Jeden by řekl, že nelze udělat víc pro umlčení ženy, jenže to neznáte Lízu s Kačkou! Tyhle holky se spolu dokážou bavit i se zadrženým dechem aneb kecy v kleci. Nad některými jejich rozhodnutími by sice kroutil hlavou i rejnok, ale ve výsledku je to asi tak o čtyři hvězdičky lepší, než kolik byste od filmu s tématikou žraločí turistiky čekali. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dvě sympatické slečny na dovolené v Mexiku skončí při prohlídce žraloků uvězněny v malé kleci na dně oceánu s docházejícím kyslíkem a se žralokem kolem. Slušný nápad,hezký vizuál. dvě postavy, spousta napětí a hutné atmosféry a hlavně živý žralok ( žádná digi sračka), kterému se daří diváka i slušně polekat a rozhodně jde z něj respekt. Krve je zde poméně, ale v závěru i na to lehce dojde. Spokojenost a kdo rád animal survivaly, neměl by si film nechat ujít. Story 5/10, Atmosféra 7/10, Gore 4/10, Vizuál 7/10, Akce 7/10, Napětí 7/10,Humor 0/10. Zábavnost 7/10, Lekačky 5/10.70% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

O dvě třídy lépe vystavěné než The Shallows. In the Deep má oproti filmu s Blake Lively lépe vystavěný scénář, atmosféru a fakt, že žralok je zde jenom jakousi přidanou hodnotou, jelikož hlavními "predátory" jsou zde paranoia, strach a fakt, že Vám každou sekundou může dojít kyslík. In the Deep je velmi povedenou atmosférickou thrillerovou jednohubkou, která ještě více posiluje v "infarktové" finálové části. Nebýt rozvláčného začátku, neváhám snímku dát plný počet. Tohle je totiž v rámci survival žánru velmi povedený kousek. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Žraločia klietka so žeriavom boli pre potreby filmu vyrobené v britskom Kente. (MikaelSVK)
  • Pôvodne sa malo vo filme objaviť aj zopár scén so Stuartom, Lisiným (Mandy Moore) ex-priateľom, ktorého si zahral James Van Der Beek. Všetky boli nakoniec zrušené a z konečnej verzie vystrihnuté. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama