Reklama

Reklama

47 metrů

  • Velká Británie 47 Meters Down (více)
Trailer 3

Dovolená je prý ideální čas k tomu, aby člověk vyzkoušel nové věci – zážitky na hony vzdálené těm, které zná z každodenního života. Takhle aspoň Kate (Claire Holt) přesvědčila svou sestru Lisu (Mandy Moore), aby se v chatrné kovové kleci ponořily pod hladinu oceánu a ocitly se tváří v tvář velkému bílému žralokovi. Na dovolenou v Mexiku se dvojice vydává jen chvíli poté, co si Lisa prošla bouřlivým rozchodem. Jedním z důvodů, proč ji bývalý partner opustil, byla i údajná Lisina nudná povaha, proto jí přijde celkem vhod, když se v baru seznámí s Benjaminem (Santiago Segura)‚ a Louisem (Yani Gellman), kteří obě dívky přemluví, aby se společně vydaly za životním zážitkem na moři. Když se ale jejich klec odtrhne od lodi a prudce míří ke dnu, sestry se ocitají v pasti obklopené zuřivými žraloky. A kyslík zatím rychle ubývá… (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (361)

silentname 

všechny recenze uživatele

Ako to dopadne, keď sa sestry Kate a Lisa rozhodnú ísť do 5 metrovej hĺbky sledovať žraloky z klietky? O tom nám povie film "47 Meters Down." Celkom schopný thriller pod vodou, kde je hlavným základom prežiť. Film má dobrú atmosféru, má dobre spracované postavy a vyzerá to často absolútne beznádejne. Svet pod vodou je nádherný, no súčasne vie byť poriadne desivý. A tento film to spracoval relatívne schopne. Nemôžem povedať, že by mal dobré postavy, no survival vo filme funguje dobre. A dočkáme sa asi skoro všetkého, čo by bolo do toho potrebné. Dokonca aj keď človek pri konci premýšľa, či sa z filmu stala rozprávka, tak to má veľmi dobré vysvetlenie a dáva to logiku. Žraloky tu vyzerajú dobre a sú skutočne silnou prekážkou pre naše dve hlavné hrdinky, ktoré sú v podstate všetko čo tu máme. Ak by som mal vytýčiť najhoršiu časť filmu, tak by som povedal, že je to úvod. Ten bol trošku stereotypný a nie moc zaujímavý. Ale akonáhle sa dostaneme pod hladinu oceánu, všetko naberá obrátky. Pre fanúšikov žralokov je to určite dobrá voľba, pre ľudí, čo chcú od filmu dobrú atmosféru je to tiež niečo, čo by som pokojne odporučil. Nie je to super film, ale dostatočne schopný. Hodnotenie: B- ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Vcelku netradičně podaný žraločí thriller. Člověk by řekl, že už se toho zde moc vymyslet nedá, ale autoři si věděli rady. Nebylo to vůbec špatný, rozhodně lepší jak nedávné Mělčiny aneb žralok vs. mořské dno. Fajn nápad, solidní napětí, co mi vadilo asi nejvíc byly nepřirozené útoky rybiček "hlavně ať je vidět co nejvíce zubů". 65% ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Máme tu léto a kromě akčních popcornovek je potřeba i nějaké té hororové atmosféry. Nejlépe s troškou krve v moři. 47 meters Down mě zaujal trošku zajímavým nápadem a to poslat dvě hezké holčiny v kleci vstříc osudu do hlubiny. Kolem krouží žraloci a ukazatel vzduchu klesá. Co teď? Snahu o dobře natočený horor tvůrcům upřít nelze. Atmosféra pod hladinou je totiž opravdu dobrá. Navíc žraloci nejsou gumový a ani značně CGI. Film se ovšem nevyhne jistým klišé a to, že jakmile se po dvaceti minutách ocitají dvě krásky ve vlhkém hrobu desítky metrů pod hladinou, tak jedna je velká hrdinka a druhá velká panikářka. Občas mi lezla až na nervy. Krom neúměrného mizení baru vzduchu je i poslední půl hodina až velmi průhledná. Plus má film za kameru, efekty, hezké herečky a napětí. Já si zas pro změnu uvědomil, co mě skutečně děsí. PS: Odpustím i tu nepravděpodobnost s okem. (69 %) ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

O dvě třídy lépe vystavěné než The Shallows. In the Deep má oproti filmu s Blake Lively lépe vystavěný scénář, atmosféru a fakt, že žralok je zde jenom jakousi přidanou hodnotou, jelikož hlavními "predátory" jsou zde paranoia, strach a fakt, že Vám každou sekundou může dojít kyslík. In the Deep je velmi povedenou atmosférickou thrillerovou jednohubkou, která ještě více posiluje v "infarktové" finálové části. Nebýt rozvláčného začátku, neváhám snímku dát plný počet. Tohle je totiž v rámci survival žánru velmi povedený kousek. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Po strašně dlouhé době béčko, které si na nic nehraje a funguje přesně v těch mantinelech, ve kterých fungovat má. Nesází se tu na levnou a lacinou rádobyzábavnou notu, na druhé straně se tvůrci ani nesnaží dokazovat, že ve svých rukou mají animal horor století. Stačí jim málo. Jen naslouchat tomu, co fanoušci chtějí. Vzhledem k počtu postav a prostředí, ve kterém se snímek odehrává se tu nenabízí příliš možností ke kreativitě. Přesto však autoři na nic nečekají, nenatahují úvod, aby se vlastnímu dramatu nemuseli věnovat příliš dlouho. Prostě se toho nebojí. Naplno se tu pracuje s klaustrofobní atmosférou v neznámém prostředí a neúprosně utíkajícím časem. Díky tomu má snímek dusivou atmosféru i v pasážích, kdy se zdánlivě nic neděje. A zde je třeba uznat, že těch moc není. I na tak malém manévrovacím prostoru se autorům podařilo rozjet spoustu dramatických scén, kvůli nimž skvěle odsýpá a nikde výrazněji nedrhne. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Podle odborníků se dá v hloubce 47 metrů, ve které jsou hlavní představitelky, vydržet maximálně 15 minut. (BMW12)
  • Klec má své světlomety odpojené od zdroje napájení, přesto však stále svítí. (BMW12)

Reklama

Reklama