Reklama

Reklama

Psí poslání 2

  • USA A Dog's Journey (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Některá přátelství jsou věčná a to i v pokračování celosvětově úspěšného rodinného filmu Psí poslání. Ve filmu Psí poslání 2, nalezne milovaný pes Bailey nový smysl života. Naváže pevné pouto s těmi, které zbožňuje, a společně se vydají na místa, která si nedokázali ani ve snu představit. Tak začíná Baileyho dobrodružná cesta několika životy naplněnými láskou, přátelstvím, věrností a také několika fakt skvělými drbáními na bříšku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (154)

Ukrizku 

všechny recenze uživatele

Předloha i režie v naprostém souladu s kamerou nechávají opět vyniknout okouzlující psí bytosti. Druhé poslání znovu relativizuje definitivu smrti. A i když je permanentně důvod k pláči, v pulzujícím orgánu je cítit naděje na velké štěstí. Kdo totiž ocení zvířecí oddanost, dostane mnohonásobně nazpět. Pes je v podstatě za minimum pozornosti ochoten obohatit život člověka bonusem, který lze ve své bezpodmínečnosti mezi lidmi těžko hledat. Psí samomluva je vtipná, trefná a příjemně moudrá. Tenhle film dělali skuteční psí profesionálové. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

První díl sem viděl, před pár lety a tak,sem zašel na druhé pokračování a je to úplně to samé jako první díl.Ale, to absolutně nevadí.Film je pěkný,dojemný,některé momenty vás doženou až k slzám.Sice hlavní hrdina se převtěluje do různých plemen psů aby zase viděl kde začínal.A taky, tvůrci dali do filmu způsoby mezi jednotlivými psími životy. Za mě 80% ()

Reklama

stepankoby1 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Druhý díl příběhu je po hořkosladkém prvním tentokrát už jen sladký. Bailey našel svůj smysl života - milovat Ethanovu rodinu a pomáhat jim. A teď tomu věnuje zbytek svých životů. Díky tomu tentokrát čeká šťastný konec skutečně na všechny. Už totiž po cestě nepotkává náhodné lidi, ale každý život má soustředěný na CJ. Nově představená podoba reinkarnace, nad kterou má Bailey zřejmě vysokou úroveň kontroly, pak přináší zároveň velký minus i velký plus. Minus je celkem jasný: vytváří to konflikt s první částí. První část šla vnímat jako poslání o tom, že ne vždy lze pomoct každému, protože šťastné konce v životě jsou náhodné a příležitosti pomoci je tedy třeba využít vždy, když se nabídne. Tento výklad ospravedlňuje nikam nevedoucí vedlejší linky prvního dílu. Dvojka tento výklad ruší tím, že z něj bere náhodnost. Kdyby Bailey opravdu chtěl, mohl by se vrátit ke špatně zakončeným životům. Jenže to neudělá. Možná protože ho to ani nenapadne, rozhodně to ale napadne mě jako diváka, který v té nikam nevedoucí lince cabil nad zastřeleným psem. Vedlejší linky prvního dílu jsou tedy zpětně rekontextualizovány jako zbytečné a určené opravdu jen pro divákovo zaslzení. Ne teda nefunkčně, jen zbytečně pro pointu i pro příběh. Zmínil jsem však i plus, který linka přináší. Ten je čistě subjektivní. Přinesla mi totiž nejkrásnější fikční zobrazení nebe, které jsem kdy viděl. Místo, kde je čistě na vás, co budete dělat. Nejste se svým krátkým životem spokojeni a myslíte si, že by měl mít větší smysl? Znovu se naroďte náhodně na zemi a zkuste to znovu a lépe. Jste na multiživotní misi o pomoc blízkému? Znovu se naroďte přesně tam, kde chcete, a pomozte jim. Zvládli jste vše, co jste chtěli, a už jen čekáte na znovushledání s blízkými? Zůstaňte a neomezeně na čase i fyzické podobě s nimi v nebi stravte tolik času, kolik jen chcete. Je to nádherná představa a díky ní mi film zůstal pevně v srdci. A nemůžu si pomoct. Navzdory mnou zmíněné výtce ten příběh, jeho hrdiny a jednotlivé detaily v něm miluju natolik, že jde do oblíbených. Když se u něčeho rozcabit, tak u tohohle. Vracím se k němu pravidelně a vracet se k němu určitě budu ještě mnohokrát. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Šíleně uňouňaná natahovačka přeslazený jedničky, která by chtěla dojmout, jenže reinkarnace psů trvala asi tři sekundy, takže se emoce jaksi nedostavili. A dvojka to má jakbysmet. Příběh je prostý, průhledný po deseti minutách a na papíře ty nejsmutnější scény jednoduše nefungují. Jak mi může být líto, že umřel pes, když se za pět sekund narodí jako štěně a je šťastný? Co mě na tom má dojmout? V jedničce se nad tím člověk usměje, že je to fajn, ale tady už to nefunguje. Nic neříkající prodloužení fajn jednohubky. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Přizvávám, že už se mi ty psí filmy pletou (distribuční názvy, hlavně anglické, tomu příliš nepřidávají) a já si místo zamýšleného "Psího poslání 2," pustil na Hbo go Psí domov, jež jsem už viděl předtím a moc se mi nelíbil. Tahle série je ovšem kvalitativně o řád výše a i to, že jsem pejskař, by mi nezabránilo v odstřelení filmu, jak se stalo u výše zmiňovaného. Tenhle kousek má sympatickou hlavní představitelku a starého Dennise Quaida..a také srdce a hlubší myšlenku, která mě na konci opět donutila k dojímání. Je to sladké jak limonáda, na druhou stranu už nechci další umírání pejsků, takže do trojky prosím změnu konceptu. A klidně ať se to jmenuje jinak. 😄 ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • Plemená psov, ktorými Bailey je v každom živote, sú starší svätobernardský/austrálsky ovčiak, sučka bígla menom Molly, samec anglického mastifa menom Big Dog a Yorkshirský teriér menom Max. (Arsenal83)

Reklama

Reklama