Reklama

Reklama

Film Nenávist, kterou jsi probudil vznikl podle románového bestselleru spisovatelky Angie Thomas a vypráví příběh studentky Starr Carter, která žije ve dvou odlišných světech: v chudé komunitě tvořené převážně černošskými sousedy a v bělošské škole, kterou navštěvuje. Ve chvíli, kdy se Starr stane svědkem vraždy svého nejlepšího přítele, kterého chladnokrevně zastřelí policista, ocitá se pod tlakem z obou stran. Je jen na Starr, aby pozvedla svůj hlas a postavila se za pravdu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (60)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Všetko na mňa pôsobilo veľmi strojene, učebnicovo ... ako sa to má a nemá robiť. A tvorcovia sa nám všetko snažili podať na lopate, akoby sme nevedeli čítať medzi riadkami. Režisérov počin z roku 2013 sa mi páčil o malý kus viac. Rieši to ale vážny problém, herecky je to slušné, hudobne zaujímavé a miestami fakt dojímavé. 3,5* ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $23miliónovTržby USA $29,719,483Tržby Celosvetovo $32,237,069Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Dosť vážna téma, ktorá bola v amerike v posledných rokov dosť aktuálna. Tak trošku aj ťažko uchopiteľná, tak aby nevyznala príliš povrchne, či neobjektívne. Tu to režisérovi vychádza tak na polovicu, skôr zanechá taký chladnejší dojem na hrane. /60%/ ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zpracovat podobné téma je vždy ošidné...jednak proto,že podobných filmů v posledních letech vznikla spousta,druhák proto,že je velmi snadné udělat z podobného snímku patetickou a jednostranou srágoru.The Hate U Give naštěstí takové není.Ne snad že by nevyznívalo jednostraně ve prospěch utlačovaných a bezdůvodně střílených černochů,ale tvůrci se tu alespoň trochu snažili ukázat,že věci nejsou úplně černobílé a dát filmu trošku širší vhled.Díky tomu tak film slušně funguje hlavně po emoční stránce.Velkou zásluhu na tom má Amandla Stenberg,která podává opravdu vynikající výkon.V ranku podobně laděných filmů patří Hate u Give určitě do top 5...80% ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Jsem velice překvapen, že tento film nevyhrál nějakou tu zlatou sošku Akademie, když je skrz naskrz černý jako noc v neosvětleném sklepě. Poselstvím tohoto filmu je, že Nword se nepoužívá, a že černoch by neměl používat hřeben, protože ho to může stát život. 49 % Celosvětový příjem k 26. 3. 2019: $34,934,009, což je 1,52 násobek rozpočtu ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Rozkoly mezi bělošskou a černošskou komunitou hlavně z USA bohužel asi nikdy nevymizí, bude tedy v průběhu let viset ve vzduchu potřeba se tomu čas od času věnovat i ve světě filmu. The Hate You Give je naštěstí příkladem dobře uchopeného jinak desetkrát omílaného tématu, kde musí remcat hlavně spousta českých konzervativců. Mně rozhodně boje za rovnoprávnost všech cizí nejsou a s výkonem fakt snaživé Amandly Stenberg je tenhle kousek povedenou sondou do častých zbytečných rozepří dvou nejčetnějších amerických etnik. [viděno na Disney+ 12.3.2023] ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Název filmu The Hate u Give je součástí věty, kterou pronesl malý Stařin bratr Sekani (TJ Wright), zatímco mířil pistolí na Kinga (Anthony Mackie), který se dostal do hádky s jeho otcem Maverickem (Russell Hornsby) po zapálení obchodu. „THUG LIFE – The Hate U Give Little Infants Fucks Everybody.“ Zkratka byla vynalezena raperem Tupacem. (kesinaa)
  • King (Anthony Mackie) jezdí ve filmu v černém autě značky BMW 7 Sedan. Ve stejném autě jel také raper Tupac Shakur dne 13. 9. 1996, kdy byl zavražděn. (kesinaa)

Reklama

Reklama