Reklama

Reklama

Film Nenávist, kterou jsi probudil vznikl podle románového bestselleru spisovatelky Angie Thomas a vypráví příběh studentky Starr Carter, která žije ve dvou odlišných světech: v chudé komunitě tvořené převážně černošskými sousedy a v bělošské škole, kterou navštěvuje. Ve chvíli, kdy se Starr stane svědkem vraždy svého nejlepšího přítele, kterého chladnokrevně zastřelí policista, ocitá se pod tlakem z obou stran. Je jen na Starr, aby pozvedla svůj hlas a postavila se za pravdu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (60)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ne náhodou je ve stopáži zmínka o skvělým Straight Outta Compton, ke kterýmu má THUG hodně blízko. Sice až na pár podstatnejch výjimek, ale má. Tou asi největší je sentimentalita. Slzopudnost natřískaná do tohohle filmu, se vás bude snažit dojímat co půl hodiny, a zbytečně přehrocený dramatický scény zas šíleně tlačí na pilu co se emocí ohledně rasový problematiky týče, ale... ale... na mě to prostě fungovalo. Hlavně kvůli suprovým hercům a zatraceně sebejistý režii. Tohle je navíc už několikátej Tillmanův snímek, kterýmu dávám vysoký hodnocení, takže na tom chlapovi asi něco bude. Vobčas je prostě dobrý, pustit si podobný ubulený dramátko o nespravedlnosti ve světě, a královsky se u toho zabavit. P.S. Ať hodí kouzelnickou hůlkou ten, kdo po skončení nedostane chuť na maraton Harryho Pottera. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tento film přinesl přesně to, co jsem rozhodně nechtěl, ale zároveň co jsem bohužel očekával, tedy naprosto neobjektivní pohled na jeden osudový čin, na který je zde ovšem pohlíženo pouze očima ,,nevinné, pořádkumilovné a mírumilovné komunity afroameričanů,, , jenž ,,pouze,, hájí své práva. Ne, rozhodně nejsem rasista, ale vzhledem k všeobecně známým okolnostem, panujících právě v USA, by si měl každý soudný člověk uvědomit, jaký na druhou stranu mají postoj právě afroameričané k americkým zákonům a pravidlům, takže mi vážně nebylo po chuti sledovat dvě hodiny nekompromisního a bezpáteřního odsuzování těch milých, hodných, uvědomělých, beztrestných černoušků tou skrz naskrz prohnilou ,,bílou rasistickou havětí,,! Jako sorry, ale i v tom samotném filmu ta otázka padne, Měl se nechat ten polda tedy radši zastřelit? No dost filozofování, jen prostě vyjadřuji svůj názor na dění v tomto snímku, že zdaleka nic není tak černobíle, jak se zde snaží tento film podat a jenž naprosto nemístně stojí jen na jedné straně, se svou neotřesitelnou pravdou. Každopádně, pokud bych měl hodnotit The Hate U Give čistě jako film, bez kontroverzního náhledu na jeho obsah, tak mé dojmy se pohybují někde na hranici lepší průměrnosti, dramatické i emoční scény poměrně fungovaly, atmosféra prostředí byla vystižena asi též vhodně, herecky pak tomu nelze vyčíst vůbec nic, co mi naopak chybělo, byl svižnější spád, více vypjatějších scén a ten přeslazený závěr si mohli tvůrci fakt odpustit, nehodil se. Odsuzuji jakékoliv násilí, jsem zastánce hesla Všichni jsme si rovni, a nikdy by mě ani nenapadlo mít jakékoliv rasistické myšlenky, ale přesvědčovat mě tak tvrdošíjně o své pravdě způsobem, jakým to bylo zpracováno právě v tomto snímku, tak s tím souhlasit také nemohu. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zpracovat podobné téma je vždy ošidné...jednak proto,že podobných filmů v posledních letech vznikla spousta,druhák proto,že je velmi snadné udělat z podobného snímku patetickou a jednostranou srágoru.The Hate U Give naštěstí takové není.Ne snad že by nevyznívalo jednostraně ve prospěch utlačovaných a bezdůvodně střílených černochů,ale tvůrci se tu alespoň trochu snažili ukázat,že věci nejsou úplně černobílé a dát filmu trošku širší vhled.Díky tomu tak film slušně funguje hlavně po emoční stránce.Velkou zásluhu na tom má Amandla Stenberg,která podává opravdu vynikající výkon.V ranku podobně laděných filmů patří Hate u Give určitě do top 5...80% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na podobná témata vznikla hromada lepších či horších filmů a pořád je dané téma "utlačovaných" černochů zlými bělochy aktuální. Je těžké dané téma uchopit, tak aby film nepůsobil doslova a do písmene černobíle a v tomto případě se to moc nepovedlo. Upřímně mi docela vadí tenhle typ filmů, kde je divákovi neustále předhazováno, že černoši jsou jen oběti systému. ()

BadassX odpad!

všechny recenze uživatele

Sympatická, utiskovaná, nenásilná až mírumilovná komunita bez gangů, fetu a bouchaček kde se samozřejmě dalo čekat, že chudinka chlapec zbraň v ruce nemá! Ďábelská bílá huba - policajt! Tfuj! Nezbývá než politovat a podporovat protěžovat a chápat. Vždyť my jen v rámci mírové demonstrace vyrabujeme pár obchodů, zapálíme pár aut, jako každý pátek a v pondělí do práce před školu prodávat fet dětem samozřejmě jsme neozbrojení. - a ten herecký výkon v závěru, ten výraz v obličeji! Prostě paráda ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Scenárista Audrey Wells podlehl rakovině po půlročním boji dne 4. října 2018, den před premiérou filmu v USA. (kesinaa)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2018 na filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)
  • King (Anthony Mackie) jezdí ve filmu v černém autě značky BMW 7 Sedan. Ve stejném autě jel také raper Tupac Shakur dne 13. 9. 1996, kdy byl zavražděn. (kesinaa)

Reklama

Reklama